Τρίζουν τα θεμέλια της Στέγης!

0

Τα όσα διαμείφθηκαν την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι μεταξύ διοικητικών υπαλλήλων και πολιτικού προϊστάμενου της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Δήμου Ξάνθης, μόνο κατ’ επίφαση δικαιολογούν την επωνυμία της! Περισσότερο ταιριάζουν σε Στέγη …Αντιδικιών και Προσωπικών Συγκρούσεων αφού το πραγματικό γεγονός αυτό καταδεικνύει! Μια ιδιότυπη διελκυστίνδα μεταξύ του υπαλλήλου κ. Χατζόπουλου και της Διευθύντριας κας Αμπεριάδου με την πρόεδρο της Στέγης κας Σοφίας Καραγιαννίδου, που όμως ξεπέρασε τη… στέγη της Στέγης αφού αναμείχθηκε η Αστυνομία, ο εισαγγελέας και δικηγόροι, ενδεικτικό ελλείμματος συνεργασίας μεταξύ τους.

Η αφορμή δόθηκε από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Στέγης της 19ης Σεπτεμβρίου όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (4 – 3) η αντικατάσταση του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Χατζόπουλου από τον κ. Θόδωρο Μανώλη! Ο κ. Χατζόπουλος, ο οποίος είναι υπάλληλος αορίστου χρόνου, ζήτησε την κοινοποίηση της απόφασης προκειμένου να κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Η κα Καραγιαννίδου, όπως πληροφορηθήκαμε από τον κ. Σάββα Μελισόπουλο μέλος του Δ.Σ. της Στέγης, ο οποίος έσπευσε …εσπευσμένως όπως και όλα τα μέλη του ΣΔ.Σ. χθες το μεσημέρι, αρνήθηκε να του παραδώσει τα πρακτικά της συνεδρίασης. Μετά απ’ αυτό ο κ. Χατζόπουλος ήλθε με αστυνομικό ζητώντας να παραδοθούν στους δικηγόρους του τα πρακτικά. Μετά από πολύωρη διαδικασία η κα Καραγιαννίδου τελικά παρέδωσε την απόφαση.
Μελισσόπουλος: «Αν συνεχιστεί η κόντρα η Στέγη θα διαλυθεί!»
Ο κ. Μελισσόπουλος χαρακτήρισε το γεγονός «μαύρη μέρα για τη Στέγη» καθώς όλα αυτά δεν συνάδουν μ’ αυτό που πρέπει να προάγει και σημείωσε ότι την αντικατάσταση του κ. Χατζόπουλου την οποία καταψήφισε τη θεωρεί λαθεμένη. Επίσης σημείωσε ότι η Στέγη τον τελευταίο 1,5 χρόνο ταλανίζεται από προσωπικές κόντρες μεταξύ των υπαλλήλων και ενδεικτικό είναι τόσο αυτό το συμβάν όσο και το γεγονός ότι η κα Καραγιανίδου έστειλε στο πειθαρχικό τη διευθύντρια κα Αμπεριάδου και τον κ. Χατζόπουλο για κάποιες κλειδαριές που άλλαξαν! Ο κ. Μελισσόπουλος μάλιστα υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί αυτό η Στέγη θα διαλυθεί, δήλωσε δε: «Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι για το καλό του δημότη να βάζουμε στην άκρη τις προσωπικές διαφορές και να υπάρχει μια συνύπαρξη αιρετών και υπαλλήλων».
Γαλανόπουλος: «Είναι επικίνδυνη η κα πρόεδρος της Στεγης»!
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο Ξάνθης κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος, χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την κα Καραγιαννίδου και κάλεσε τον Δήμαρχο να τη …διώξει από την Στέγη! Μιλώντας στο «Ε» της καταλόγισε αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά και ότι πολλές φορές προσφεύγουν σ’ αυτόν υπάλληλοι της Στέγης με κλάματα εξαιτίας της συμπεριφοράς της κας Καραγιαννίδου. Σημείωσε δε ότι το πρόβλημα επιτείνεται επειδή η κα Καραγιανίδου ασκεί εκτός από την πολιτική του Δήμου – που είναι θεσμικά κατοχυρωμένη – και διοικητική εξουσία στη Στέγη.
Καραγιαννίδου: «δεν θέλουν κεχαγιά πάνω απ’ το κεφάλι τους»,
Η κα Σοφία Καραγιανίδου μιλώντας στο «Ε» τόνισε ότι όλα αυτά δημιουργούνται γιατί τους «έβαλε να δουλέψουν» και ότι «δεν θέλουν κεχαγιά πάνω απ’ το κεφάλι τους», ότι «αρνούνται τον έλεγχο», ενώ την αντικατάσταση του κ. Χατζόπουλου την αιτιολόγησε στην έλλειψη συνεργασίας, αρνήθηκε όμως ότι μάλωσε με τους κ. Χατζόπουλο, Αμπεριάδου και για το γεγονός ότι δεν του κοινοποίησε την απόφαση δικαιολογήθηκε ότι δεν έκανε αίτηση.
Στήριξη του Δημάρχου στην Σοφία Καραγιαννίδου
Ο κ. Δήμαρχος κληθείς από το «Ε» να πάρει θέση στο θέμα το χαρακτήρισε ως «δυσάρεστη κατάσταση» εξέφρασε δε την πλήρη στήριξή του στην κα Σοφία Καραγιανίδου.
Δήμαρχος Ξάνθης: «Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι πρέπει να είναι συνεργάσιμοι και συμπαραστάτες στην υλοποίηση του προγράμματος της Στέγης. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι την πολιτικής της Στέγης τη χαράσσει η πρόεδρος και το Δ.Σ. Να σέβονται τις αποφάσεις του Δ.Σ. ενώ οποιαδήποτε διαφωνία τους να την εκδηλώνουν με καλή διάθεση και με την νομική οδό».
Για το συγκεκριμένο θέμα με τον κ. Χατζόπουλο είπε ότι ήταν άκομψο από μέρους του και ότι έπρεπε να κάνει αίτηση για να του κοινοποιηθεί η απόφαση η οποία θα του αποδιδόταν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Με σύνθημα «στόχο …