Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Τρεις σημαντικές δράσεις του Ε.Β.Ε. για την επιχειρηματικότητα

Τρεις σημαντικές δράσεις του Ε.Β.Ε. για την επιχειρηματικότητα

0

Πραγματοποιήθηκε χθες συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε. Β. Ε. Ξάνθης για την ενημέρωση του Τύπου και των ενδιαφερομένων επαγγελματιών της πόλης μας, για τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου για τον επόμενο μήνα, από τον Πρόεδρό του κ. Παναγιώτη Ανδρικόπουλο. Τρεις είναι οι κυριότερες και σημαντικότερες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί και παρουσιάστηκαν από τον κ. Ανδρικόπουλο.
Πρώτα αναφέρθηκε στην παρουσίαση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008 σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης και την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, στα πλαίσια του «Ε.Σ.Π.Α. 2007 – 2013» και του Δ’ Κ.Π.Σ. Στην συγκεκριμένη ημερίδα την παρουσίαση του Επιχειρηματικού Προγράμματος θα κάνει ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Ε. Σταυρόπουλος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, διευκρίνισε ο κ. Ανδρικόπουλος, αφορά ένα ευρύ φάσμα μικρών επιχειρήσεων, εμπορικών και βιοτεχνικών, ενώ ένα παρόμοιο πρόγραμμα υπήρχε και στο Γ’ Κ.Π.Σ., το οποίο όμως αφορούσε έναν σημαντικά μικρότερο αριθμό επιχειρήσεων. Το Επιμελητήριο θα παρέμβει, τόνισε ο κ. Ανδρικόπουλος, ώστε να επιδοτηθεί το εμπόριο και να προωθηθούν τα σημαντικά κονδύλια που το πρόγραμμα περιλαμβάνει (άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ) στην περιοχή μας, λόγω της ακριτικής της θέσης. Πεποίθηση της Διοίκησης του Ε.Β.Ε. Ξάνθης αποτελεί ότι το συγκεκριμένο Επιχειρηματικό Πρόγραμμα θα αποτελέσει μεγάλη βοήθεια για τις Μ.Μ.Ε. της περιοχής μας που δοκιμάζονται από την παρούσα οικονομική κρίση.
Επόμενη δράση για το Ε.Β.Ε., αποτελεί η οργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων στην Ξάνθη, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008, στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG III, με την συνεργασία του Οργανισμού Προώθησης Επιχειρήσεων (Ο.Π.Ε.), με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Σε αυτή την εκδήλωση προσκλήθηκαν και θα συμμετάσχουν τριάντα εκπρόσωποι ξένων επιχειρήσεων, εισαγωγείς και διανομείς από χώρες – στόχους όπως Ρωσία, Ρουμανία, Πολωνία και Αραβικές χώρες. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν επιχειρήσεις από τους νομούς Ξάνθης, Καβάλας, Σερρών, Δράμας, Ροδόπης και Έβρου από τον κλάδο τροφίμων, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα για τα δομικά υλικά και στην Δράμα για τα ποτά. Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος σε αυτές τις συναντήσεις θα πρέπει να διαθέτουν ελληνικά προϊόντα και θα επιλεγούν με βάση συγκεκριμένα κριτήρια όπως το βαθμό εξωστρέφειας, την εξαγωγική δραστηριότητα και την καινοτομία των προϊόντων τους.
Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση των δράσεων ο κ. Ανδρικόπουλος αναφέρθηκε στην διοργάνωση συνάντησης μεταξύ των Προέδρων και των στελεχών από Επιμελητήρια Μεσογειακών, Βαλκανικών και Ανατολικοευρωπαϊκών χωρών από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008 μέχρι και το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008, στην Ξάνθη, για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας στα παρακάτω θέματα:

1. Ενημέρωση και πληροφόρηση επενδυτών
2. Ενημέρωση σε θέματα εμπορίου
3. Ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών
4. Σχεδιασμός και οργάνωση ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Όπως τόνισε ο κ. Ανδρικόπουλος, το Ε.Β.Ε. Ξάνθης θέλοντας να συμβάλλει στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων, να ενισχύσει την εξωστρέφειά τους φέρνοντας κοντά επιχειρηματίες διαφορετικών χωρών, να προωθήσει την αύξηση των επιχειρηματικών κινήτρων με απώτερο σκοπό την ενίσχυση των επενδυτών, να αναβαθμίσει τις υποδομές, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για την συγκράτηση του πληθυσμού και την μείωση της ανεργίας, πρότεινε στα Επιμελητήρια Αθηνών, Σόφιας (Βουλγαρία), Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Κιέβου (Ουκρανία), Καλαβρίας (Ιταλία), Ζάγκρεμπ (Κροατία), Λιουμπλιάνας (Σλοβενία), Μπάνια Λούκα (Βοσνία Ερζεγοβίνη) και Λευκωσίας (Κύπρος) την υπογραφή του παραπάνω συμφώνου συνεργασίας, το οποίο θα αποδειχθεί ωφέλιμο, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για την ενίσχυση των διαπολιτισμικών σχέσεων των λαών των παραπάνω χωρών. Κλείνοντας την παρουσίαση των δράσεων του Ε.Β.Ε. για τον επόμενο μήνα, ο κ. Ανδρικόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ευεργετικές επιπτώσεις του παραπάνω Συμφώνου Συνεργασίας και στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού μας.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Επιμελούνται» τεχνικά την ανάπτυξη της Θράκης

Άπαντες παρόντες…