Τρεις δήμους θέλουν οι Ξανθιώτες;

0

Εξέφρασαν την άποψή τους 412 Ξανθιώτες για το πώς θέλουν να υλοποιηθεί ο Καποδίστριας ΙΙ στο νομό μας. Μια άποψη βέβαια που «βγήκε» μέσα από μία έρευνα που έκανε στην ιστοσελίδα του ο βουλευτής Παν.Σγουρίδης ο οποίος και είχε καλέσει τους επισκέπτες να εκφράσουν άποψη για το θέμα θέτοντας τέσσερα πιθανά σενάρια υπ’ όψιν τους, ενώ δεν τους εδίδετο το δικαίωμα να εκφράσουν δική τους άποψη για το πώς θα επιθυμούσαν αυτοί να γίνει η εφαρμογή του Καποδίστρια ΙΙ ως προς το σκέλος της γεωγραφικής κατανομής του νομού.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τι αποτέλεσμα έδωσε η άποψη των 412 ψηφισάντων.
Η έρευνα:
Πριν ακόμη ξεσπάσει ο θόρυβος στο νομό Ξάνθης για την διοικητική μρταρρύθμιση της χώρας και το σχέδιο Καποδίστριας Ι, στην ιστοσελίδα του , www.sgouridis.gr , ο βουλευτής Παναγιώτης Σγουριδης από 1/7/2008, κάλεσε τους επισκέπτες της να εκφράσουν άποψη επί του Καποδίστρια ΙΙ για το νομό Ξάνθης , πάνω σε τέσσερα πιθανά σενάρια υπό τύπο δημοσκόπησης.
1ο σενάριο : Να παραμείνει η κατάσταση ως έχει
2ο σενάριο : Ένας Δήμος όλος ο νομός.
3ο σενάριο : Τρεις Δήμοι
• Ξάνθη – Σέλερο – Σταυρούπολη
• Άβδηρα – Βιστωνίδα – Τόπειρος
• Μύκη – Κοινότητες
4ο σενάριο : Τέσσερις Δήμοι
• Ξάνθη
• Άβδηρα – Βιστωνίδα – Σέλερο
• Σταυρούπολη – Τόπειρος
• Μύκη – Κοινότητες
Την ιστοσελίδα επισκέφθηκαν από 1/7/2008 μέχρι 22/10/2008 19.253 εξ’ αυτών ψήφισαν 412. Ο αριθμός των ψηφισάντων σε σχέση με αυτόν των επισκεπτών αποτελεί ένδειξη ότι τελικά ψήφισαν οι προερχόμενοι από τον νομό Ξάνθης.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι:
1ο σενάριο : 23%
2ο σενάριο : 24%
3ο σενάριο : 49%
4ο σενάριο : 4%

Σημείωση : 1. Όποιος ψήφισε δεν μπορούσε να ξαναψηφίσει
2. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από πολίτες που έχουν εξοικείωση με το διαδίκτυο, συνεπώς νέα σε ηλικία άτομα.
Συμπεράσματα
Είναι προφανές ότι κάθε έρευνα είναι επιθυμητή όταν δίνει ένα αποτέλεσμα σοβαρό και υπεύθυνο και όταν το δείγμα των ερωτηθέντων ή συμμετεχόντων είναι ικανοποιητικό αριθμητικά και αντιπροσωπευτικό ως προς την κοινωνική εκπροσώπηση και ηλικιακή συμμετοχή.
Είναι προφανές επίσης ότι την ιστοσελίδα Σγουρίδη επισκέφθηκαν πολλοί νέοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία και από αυτούς οι περισσότεροι αγόρια.
Ως εκ τούτου δεν μπορεί να εξαχθεί κάποιο σίγουρο συμπέρασμα από τις απαντήσεις που δέχτηκαν τα τέσσερα πιθανά σενάρια, όταν μάλιστα αποκλείστηκε η δυνατότητα έκφρασης κάποιας άλλης πρότασης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ανταλλαγές, ειλημμένη απόφαση!

Ενώπιον της εισα^…