Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Το ποτήρι ξεχείλισε με την υγειονομική …άδειασε όμως από πολιτικό δάκτυλο;

Το ποτήρι ξεχείλισε με την υγειονομική …άδειασε όμως από πολιτικό δάκτυλο;

0

«Τσεκουράτος» ως άλλοτε στρατιωτικός και όχι ως λαλίστατος – όπως τον γνωρίσαμε – ως διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης ήταν ο κ. Καρυοφίλης Αντωνακάκης, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του «Ε» να βγει και να μιλήσει (ρεπορτάζ 7/10/2008). Κι αυτά που είπε διακρίνονταν από άκρα λακωνικότητα: «Καμιά παραίτηση! Λήξη της θητείας μου»!
Αναφορικά με το θέμα της Υγειονομικής Επιτροπής και των Ελεγκτών του Υπουργείου Υγείας ο κ. Αντωνακάκης επίσης λακωνικά τόνισε: «Η επιτροπή δεν έχει καμιά σχέση! Οι ελεγκτές πήραν καταθέσεις γιατρών! Καμιά εμπλοκή του νοσοκομείου! Καμιά υπευθυνότητα»!
Και προκειμένου να γίνει πιο σαφής ο κ. Αντωνακάκης επιφυλάχθηκε για αποστολή Δελτίου Τύπου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του διαδόχου του κ. Πέτρου Πέτρου.
Πρόωρη λήξη της θητείας του, αζημίως για το Δημόσιο
Αποκωδικοποιώντας τις «κοφτές» δηλώσεις του κ. Αντωνακάκη το «Ε» ανέτρεξε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου όπου ανακοινώνονται τα ΦΕΚ. Στο ΦΕΚ αναφέρεται επακριβώς: «πρόωρη λήξη της θητείας του κ. Αντωνακάκη, αζημίως για το δημόσιο». Είναι γνωστό ότι η θητεία του έληγε το Μάρτιο του 2009 και το «αζημίως για το δημόσιο» – όπως πληροφορηθήκαμε – έχει την έννοια ότι ο κ. Αντωνανάκης δεν μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση μέχρι τη λήξη της θητείας του το 2009. Συνεπώς ο κ. Αντωνακάκης ήταν αληθινός, απλά παρέλειψε το «πρόωρη»!
Το ποτήρι ξεχείλισε με την υγειονομική …άδειασε όμως από πολιτικό δάκτυλο;
Και το ερώτημα είναι: Ποιοι είναι οι λόγοι που ωθούν κάποιο διορισμένο διοικητή με μια καθορισμένη θητεία σε πρόωρη λήξη; Μια εύλογη απάντηση θα ήταν η διαπίστωση από τους προϊστάμενούς του ότι δεν αποδίδει αποτελεσματικά στο έργο που ανέλαβε ή αν διαπιστώθηκαν διάφορες δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο που οι ευθύνες βαρύνουν τον διοικητή. Όσον αφορά το πρώτο, είναι θέμα αξιολόγησης των περιφερειακών οργάνων, αναφορικά όμως με το δεύτερο παρότι ο κ. Αντωνακάκης αποσύνδεσε τη λειτουργία της Υγειονομικής Επιτροπής με το νοσοκομείο ωστόσο ως ένα μεγάλο βαθμό αυτό λειτούργησε ως σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και απλά έδωσε το «πάτημα» σε κάποιους να τον παύσουν πρόωρα! Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το πόρισμα των ελεγκτών βρίσκει «πράματα και θάματα» για συγκεκριμένο γιατρό του νοσοκομείου και ο κ. Αντωνακάκης αν και ενημερώθηκε δεν έκανε τίποτε μέχρι να φτάσει το θέμα στο υπουργείο. Ίδιες πληροφορίες επίσης κάνουν λόγο για πολιτικό δάκτυλο που…άδειασε το ποτήρι! Συγκεκριμένα ότι να είχε προαποφασιστεί η αντικατάστασή του για πολιτικούς λόγους (ο κ. Αντωνακάκης είναι από την Κομοτηνή και από πολύ νωρίς υπήρχαν γκρίνιες και πιέσεις γιατί δεν επιλέχθηκε Ξανθιώτης) και αυτό ήρθε κι έδεσε με το θέμα της Υγειονομικής!
Φαρμακοποιός ο νέος διοικητής!
Να σημειώσουμε ότι το νοσοκομείο αυτή τη στιγμή και μέχρι την αντικατάστασή του από τον κ. Πέτρου παραμένει ακέφαλο, ενώ όσον αφορά τον κ. Πέτρου, ο οποίος διατηρεί φαρμακείο στην Ξάνθη κάποιοι θέτουν ηθικό ζήτημα καθώς η επαγγελματική του ενασχόληση έχει συνάφεια με την νέα του θέση. Π.χ. Πώς διασφαλίζει κάποιος ότι γιατροί του νοσοκομείου που συνταγογραφούν ακριβά φάρμακα προκειμένου να γίνουν αρεστοί στον Διοικητή δεν παραπέμπουν την αγορά τους από το φαρμακείο του; Αυτό δεν δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των άλλων φαρμακοποιών; Στην Ελλάδα ζούμε…

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ανταλλαγές, ειλημμένη απόφαση!

Ενώπιον της εισα^…