Θρασύτατη ληστεία στην ΑΤΕ Αβδήρων

0

Θρασύτατη ληστεία έγινε το μεσημέρι χθες στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στα Άβδηρα
Πιο συγκεκριμένα, άγνωστος δράστης, εμφανίσθηκε γύρω στις 2 παρά το μεσημέρι και μπήκε στο υποκατάστημα το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πλατείας.
Μόλις μπήκε στο χώρο της Τραπέζης, σύμφωνα με μαρτυρία υπαλλήλου, σήκωσε το κασκόλ που είχε στο λαιμό και μισοκάλυψε το πρόσωπό του, ενώ παράλληλα φώναξε «ληστεία, ψηλά τα χέρια» προτείνοντας προς τους υπαλλήλους το πιστόλι.
Αμέσως κατευθύνθηκε προς τον διευθυντή του καταστήματος κ. Γιώργο Κυριακίδη τον οποίο με το πιστόλι στον κρόταφο έδωσε εντολή να του δώσει τα κλειδιά του καταστήματος με τα οποία και κλείδωσε την κεντρική είσοδο από μέσα. Στη συνέχεια κλείδωσε τους 3 υπαλλήλους (2 κοπέλες, 1 άνδρα) και τον διευθυντή στην τουαλέτα, αφού προηγουμένως με την απειλή του όπλου ζήτησε και πήρε το κλειδί του χρηματοκιβωτίου από τον ταμία.
Σε σύντομο χρόνο και χωρίς ν’ αντιληφθεί το παραμικρό κανείς απέξω , πήρε όσα χρήματα βρήκε στο χρηματοκιβώτιο, βγήκε έξω, κλείδωσε την κεντρική πόρτα κι έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Όλα αυτά έγιναν πολύ γρήγορα και σε χρόνο τέτοιο που κανείς δεν αντελήφθη τίποτε παρότι δίπλα ακριβώς λειτουργεί Μάρκετ τροφίμων και απέναντι δούλευε συνεργείο οικοδόμων και σιδεράδων.
Οι εργαζόμενοι που είχαν κλειδωθεί στην τουαλέτα με τον θόρυβο που δημιούργησαν, έγιναν αντιληπτοί από γείτονες και ειδοποίησαν στη συνέχεια την Αστυνομία.
Από το προσωπικό εκτός της τρομάρας τους κανείς δεν έπαθε τίποτε. Το υποκατάστημα της ΑΤΕ στα Άβδηρα λειτουργεί από το 1983 και αυτό το περιστατικό είναι το πρώτο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο δράστης πρέπει να είναι Έλληνας, διότι με όσα είπε, αυτήν την εικόνα έδωσε, μιλούσε δηλαδή στρωτά ελληνικά.
Το ακριβές ποσό της ληστείας δεν έγινε ακόμη γνωστό διότι απαιτείται να προηγηθεί ταμειακό κλείσιμο και άλλα διαδικαστικά.
Ευτύχημα για την τράπεζα είναι το γεγονός ότι η χρηματαποστολή που αναμένονταν να έρθει για την πληρωμή των επιδοτήσεων των αγροτών, καθυστέρησε και ήρθε μετά την ληστεία!
Άγνωστο επίσης είναι εάν ο δράστης της θρασύτατης ληστείας είχε συνεργό που τον ανέμενε κάπου ή έδρασε μόνος του και απομακρύνθηκε με μεταφορικό όχημα που είχε κάπου παρκάρει γύρω από την Τράπεζα.
Ήδη της υποθέσεως έχει επιληφθεί το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση ενάντια στην προκατάληψη

Την πρώτη του εκδ …