Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Τέσσερις δήμους η πρόταση για την Ξάνθη

Τέσσερις δήμους η πρόταση για την Ξάνθη

0

Το ‘καυτό’ θέμα της συνένωσης των δήμων ενόψει της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας έφτασε στο σημείο της κατάθεσης προτάσεων που θα τεθούν ως βάση για τον διάλογο που ανοίγει στο σημερινό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.
Η συζήτηση για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό αλλά όχι σε επίσημο επίπεδο αφού δεν έχουν κατατεθεί επισήμως προτάσεις. Πρωτεύον θέμα για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η καταβολή των οφειλόμενων απ’ το κράτος στην τοπική αυτοδιοίκηση που θα απασχολήσει την σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ.
Προτάσεις για βάση διαλόγου
Για το ζήτημα της συνένωσης των δήμων της χώρας άνοιξε και επίσημα με την κατάθεση των προτάσεων απ’ το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πραγματοποίησε μελέτη βάσει των δεδομένων και των στοιχείων που πρέπει να συνυπολογισθούν. Οι προτάσεις που προέκυψαν εστάλησαν στους δημάρχους της χώρας και θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για τον διάλογο που και επισήμως ανοίγει.
Τέσσερις δήμοι για το Νομό Ξάνθης
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υλικό με το οποίο ενημερώθηκαν οι δήμαρχοι, αναφέρει την πρόταση του Ινστιτούτου για κάθε νομό χωρίς να έχει κατατεθεί η άποψη των τοπικών αρχών που θα κατατεθεί στη συνέχεια. Ο αριθμός των δήμων στην πρόταση ανάγεται βάσει των δεδομένων και της πρόθεσης να ελαττωθούν κατά πολύ οι δήμοι της χώρας αλλά και της απόφασης για την ύπαρξη τριών το πολύ τεσσάρων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κάθε νομό.
Σύμφωνα με την πρόταση για την Αν. Μακεδονία και Θράκη προτείνονται:
Στο Νομό Έβρου 4 δήμοι και έναν η Σαμοθράκη.
Στο Νομό Ροδόπης 3 δήμοι.
Στο Νομό Ξάνθης 4 δήμοι.
Στο Νομό Καβάλας 3 δήμοι και έναν δήμο η Θάσος.
Στο Νομό Δράμας 3 δήμοι.
Για την συνέχεια που προβλέπει η διαδικασία καθώς και την έναρξη του διαλόγου που θα οδηγήσει στις τελικές αποφάσεις, θ’ αποφασίσει το συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση από το Σύνδεσμο Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Θράκης για να συζητήσουν επίκαιρα θέματα που τους αφορούν

Την Τετάρτη 23 Ιανο&…