Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Συνιστώμενα μέτρα για προστασία από την ψευδοπανώλη

Συνιστώμενα μέτρα για προστασία από την ψευδοπανώλη

0

Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Ξάνθης ενημερώνει όλους τους κατόχους πουλερικών του νομού μας, είτε είναι σε συστηματικές εκμεταλλεύσεις, είτε είναι οικόσιτα, ότι γνωστοποιήθηκε σε αυτή με το υπ’ αριθμ. 259107/6-11-2008 έγγραφο του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η παρουσία σε έξαρση κρουσμάτων ψευδοπανώλης σε ορισμένες Κοινοτικές χώρες, όπως η Σουηδία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Ξάνθης επισημαίνει σε όλους τους κατόχους πουλερικών να ενημερώνουν τις Κτηνιατρικές για εμφάνιση ύποπτων συμπτωμάτων της νόσου (αύξηση θανάτων, μείωση ωοπαραγωγής και κατανάλωσης τροφής), ενώ συνιστά να προβούν και στους απαραίτητους εμβολιασμούς με τα προτεινόμενα σκευάσματα BJ Hitchner ή LaSota σε νερό.
Ειδικότερα για κατόχους οικόσιτων πουλερικών, συνιστάται ο σχολαστικός έλεγχος στην αγορά νεοσσών για τους απαραίτητους εμβολιασμούς και η αποφυγή εισαγωγής άγνωστης προέλευσης πτηνών στα κοπάδια ή η επισκέψεις στους χώρου εκτροφής τους σε ξένα άτομα.

Γ. Σ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στα 18 δεν είναι πολύ νωρίς»

Στον χώρο της ΕΠΑ.&#…