Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

0

Συνάντηση εργασίας-συνεργασίας πραγματοποίησε χθες το Δ.Σ. της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό στα γραφεία της Ένωσης στην Αθήνα. Παρούσα στη συνάντηση ήταν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ., τα οποία απηύθυναν ερωτήσεις προς τον κ. Υπουργό.
Στην εναρκτήρια προσφώνησή του, ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Υπουργείου και Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, στο πλαίσιο της οποίας οι Ν.Α. καταθέτουν τις διεκδικήσεις που διαμορφώνονται από τους αγρότες και συνολικά την ελληνική Περιφέρεια προς το εθνικό κέντρο. Επειδή, όπως τόνισε, τέτοια ζητήματα δεν τελειώνουν ποτέ, η ΕΝΑΕ υπέβαλε προς τον κ. Υπουργό υπόμνημα με τα αιτήματά της.
Από την πλευρά του, ο Υπουργός κ. Κοντός υπενθύμισε ότι προέρχεται και ο ίδιος από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, γνωρίζει, ως εκ τούτου, τόσο τις δυνατότητες όσο και την προσφορά της. Εξήρε τη συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, η οποία, χάρη και στην τακτική επικοινωνία μεταξύ Υπουργείου και Ν.Α., έχει οδηγήσει σε πολύ καλά αποτελέσματα. Ο κος Υπουργός αναφέρθηκε στην πρόοδο των έργων του Υπουργείου του που αφορούν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (μεγάλα έργα, αναδασμοί, αγροτική οδοποιία, αγροτουρισμός, σχέδια βελτίωσης, αγροπεριβαλλοντικά, βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία) την οποία χαρακτήρισε πολύ ικανοποιητική.

«Είχαμε μια πολύ παραγωγική και εποικοδομητική συζήτηση, που κάλυψε όλα σχεδόν τα θέματα του αγροτικού μας τομέα. Επιδιώξαμε τη συνάντηση αυτή τόσο για να τεθούν τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική γεωργία, όσο και για να κάνουμε, μέσω της ΕΝΑΕ, μια έκκληση προς όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι αν τρέξουμε τώρα τα έργα, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε διπλάσια έργα από όσα θα πετύχουμε αν έχουμε καθυστερήσεις. Επιπλέον, η επιτάχυνση των διαδικασιών θα έχει ευεργετική επίδραση και στην ψυχολογία των αγροτών μας και των κατοίκων της υπαίθρου, που θα διαπιστώσουν ότι το κράτος είναι κοντά τους και τους βοηθά.»

«Πιστεύουμε ότι οι Ν.Α. αποτελεσματικά συμβάλουν στη στήριξη του αγροτικού τομέα, υλοποιούν τα περισσότερα προγράμματα του Υπουργείου. Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία αυτή κατά την Δ΄ Προγραμματική Περίοδο. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τις προτάσεις τους. Πλέον καθιερώνουμε ανά δίμηνο συναντήσεις με το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ προκειμένου να συζητούμε τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Οι Νομάρχες όλης της χώρας αφουγκράζονται τον παλμό της αγροτικής περιφέρειας, γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα που απασχολούν τους έλληνες αγρότες και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις Νομαρχίες και τα στελέχη τους ώστε να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας» τόνισε ο κ. Κοντός.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συσκέψεις φορέων υπό την προεδρία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Θρακιώτης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ξάνθης, κ. Αλέξανδρος Κον…