Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Συλλογική και συμμετοχική υπόθεση το καρναβάλι

Συλλογική και συμμετοχική υπόθεση το καρναβάλι

0

Κορυφώνονται οι προσπάθειες και η προετοιμασία για το μεγάλο γεγονός που πλησιάζει και αφορά όλη την Ξάνθη, τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές που η επιτυχία τους εξαρτάται άμεσα απ’ τη συμμετοχή όλων των ξανθιωτών αλλά και την συλλογική προσπάθεια προσέλκυσης και συγκράτησης των χιλιάδων επισκεπτών που αναμένονται.
Μπορεί οι προσπάθειες των διοργανωτών των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών να έχουν ξεκινήσει αμέσως μετά τη λήξη των προηγούμενων αλλά όσο πλησιάζει ο καιρός για την έναρξή τους, εντείνονται και οι προσπάθειες με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα.
Συναντήσεις με τον Υπουργό Β. Ελλάδος και τους ξενοδόχους
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Μ. Φανουράκης, στον κύκλο των επαφών που είχε με διάφορους φορείς και Υπουργούς για την διασφάλιση χορηγών της διοργάνωσης, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου συναντήθηκε με τον Υπουργό Β. Ελλάδος Μ. Τζίμα στη Θεσσαλονίκη. Όπως μας ανέφερε ο κ. Φανουράκης ο Υπουργός δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να διασφαλίσει απ’ τα κονδύλια του Υπουργείου ποσό που θα διατεθεί στο ξανθιώτικο καρναβάλι. Όπως μας μετέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ ο κ. Τζίμας εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί στην επίσημη έναρξη και γενικώς είναι πολύ θετικό το κλίμα στο Υπουργείο για τον θεσμό.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ. Φανουράκης συναντήθηκε με τους ξενοδόχους του νομού Ξάνθης στα πλαίσια της επαφής με στόχο τη διασφάλιση της επιτυχίας της διοργάνωσης. Ο κ. Φανουράκης μετέφερε στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων το παράπονο μερίδας επισκεπτών για τις τιμές του τριημέρου αλλά και το ΄πακέτο’ των τριών διανυκτερεύσεων που έχει υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια ακολουθώντας την πεπατημένη άλλων περιοχών. Μετά από ανταλλαγή απόψεων και λαμβάνοντας υπόψη το δικαίωμα των ξενοδόχων για την χρήση της υψηλής περιόδου σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν σε όλη την Ελλάδα, που για την Ξάνθη είναι το τριήμερο του καρναβαλιού, ο κ. Φανουράκης κατέθεσε μια πρόταση η οποία έγινε δεκτή. Οι διαμένοντες το τριήμερο των Απόκρεω στα ξενοδοχεία του νομού, θα λαμβάνουν με την αναχώρησή τους μια κάρτα ελεύθερης διαμονής μιας διανυκτέρευσης το υπόλοιπο διάστημα του έτους.
Αποφασίστηκε επίσης να εκδοθεί με υλικό της ΔΕΑΞ και έξοδα των ξενοδόχων ένας χάρτης που θα μοιραστεί στους επισκέπτες και θα περιέχει τα ξενοδοχεία του νομού, τα πάρκινγκ, η πορεία της παρέλασης, τα άρματα που θα παρελάσουν καθώς και οι ονομασίες και στοιχεία των συλλόγων που θα ακολουθούν τα άρματα. Ακόμη θα αναρτηθεί ένα ρολ-απ σε κάθε ξενοδοχείο με την αφίσα του καρναβαλιού και θα διατίθενται και προγράμματα των εκδηλώσεων.
Επαφές με τους επαγγελματίες της πόλης
Για την πεζοδρόμηση συγκεκριμένων οδών του κέντρου της πόλης κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου των εκδηλώσεων θα συζητήσει στις συναντήσεις που θα έχει ο κ. Φανουράκης με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, τις επόμενες μέρες. Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ, η πρόταση έχει κατατεθεί και θεωρεί ότι θα γίνει αποδεκτή απ’ τους επαγγελματίες όπως και η πρόταση που έχει γίνει στους ιδιοκτήτες καφε – μπαρ για την διάθεση ενός κουπονιού μιας ελεύθερης εισόδου σε όλα τα καφε –μπαρ της πόλης, σε όσους αγοράζουν στολή και συμμετέχουν στην παρέλαση. Στη συζήτηση θα περιληφθεί και η παρότρυνση για στολισμό των καταστημάτων για την ενίσχυση της πανηγυρικής εικόνας της πόλης τις μέρες εκείνες.
Απαραίτητη η συμμετοχή των πολιτών
Στις εκδηλώσεις για την επίσημη έναρξη του καρναβαλιού της Πάτρας συμμετείχε ο κ. Φανουράκης και μας μετέφερε το κλίμα της Αχαϊκής πρωτεύουσας τονίζοντας ότι οι πατρινοί συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις διαμορφώνοντας το ανάλογο κλίμα που πρέπει να έχει μια πόλη που γιορτάζει. Αυτό πρέπει να γίνεται και στην Ξάνθη όπως είπε ο κ. Φανουράκης αφού η πλαισίωση των εκδηλώσεων απ’ τους ξανθιώτες θα δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες της γιορτής και του κεφιού που μπορούν να κάνουν την πόλη να διαφέρει απ’ τις υπόλοιπες που πλέον διοργανώνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις και κάθε χρόνο είναι και περισσότερες μεγαλώνοντας και τον ανταγωνισμό.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταξί και κυκλοφοριακό πρόβλημα

Το απαράδεκτα συνεχιζόμενο πρόβλημα που συνεχώς επιτείνεται αντί να αμβλύνεται και αφορά τ…