Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Στόχος η αυτοδυναμία – ΝΑΙ στις ΣΥΝ – κλήσεις!

Στόχος η αυτοδυναμία – ΝΑΙ στις ΣΥΝ – κλήσεις!

0

Με αναπτερωμένο ηθικό από το προβάδισμα του 2% στις δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί εξόρμηση στελεχών του στην περιφέρεια, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης και διεύρυνσης της εκλογικής του βάσης με στόχο να κεφαλοποιηθεί αλλά κυρίως να παγιωθεί αυτή η ανάκαμψη που θα το οδηγήσει στη εξουσία. Για το λόγο αυτό επιχειρείται παράλληλα με την περιγραφή της πολιτικής επικαιρότητας και των έργων και των ημερών της «γαλάζιας» διακυβέρνησης, αντιπαραβολή με τη πρόταση διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επίσκεψη της πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ κας Βάσως Παπανδρέου στην Ξάνθη, η οποία παρέστη και μίλησε σε στελέχη και μέλη, στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Νατάσσα». Η κα Παπανδρέου, όντας μέλος της Επιτροπής Άμυνας συνοδευόταν από τον βουλευτή Κοζάνης και μέλος της Επιτροπής Άμυνας κ. Αλέκο Αθανασιάδη με τον οποίο είχαν επισκεφτεί νωρίτερα μεραρχίες στον νομό Έβρου. Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρα στην Ξάνθη παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε τοπικά και περιφερειακά Μ.Μ.Ε.
Η χώρα μας στη δίνη μιας τεράστιας οικονομικής πολιτικής και ηθικής κρίσης
«Θα είμαστε όχι απλώς καλύτερη αλλά μια κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει και τα προβλήματα με διαφάνεια, με αποτελεσματικότητα και αξίες», τόνισε η κα Παπανδρέου, αφού προηγουμένως έκανε λόγο για «μια τεράστια οικονομική πολιτική και ηθική κρίση» που περνά η χώρα για την οποία είναι υπεύθυνη και υπόλογη απέναντι στους πολίτες η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Τα χαρακτηριστικά αυτής της κρίσης τα επικεντρώνονται σύμφωνα με την κα Παπανδρέου: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατάφερε σε 4,5 χρόνια να αμαυρώσει το κύρος της χώρας μας διεθνώς, να επιβραδύνει το ρυθμό ανάπτυξης, να οδηγήσει την οικονομία σε αδιέξοδα και τους πολίτες σε απόγνωση».
Μέτρα υπέρ των λίγων και εις βάρος των πολλών
Συγκεκριμένα αναφορικά με την οικονομία η κα Παπανδρέου σημείωσε ότι
η πολιτική που ακολούθησε που ήταν μια τεράστια αναδιανομή εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους, οι ανισότητες διευρύνθηκαν σημαντικά, η ακρίβεια εκτοξεύτηκε, ο ρυθμός ανάπτυξης μειώθηκε και οι μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση ήταν το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας με αδιαφανείς διαδικασίες. Σε αντιπαράθεση μ’ αυτά ανέφερε την προγραμματική πρόταση του ΠΑΣΟΚ που συνίσταται σε ένα άλλο μοντέλο οικονομίας που δίνει έμφαση στη γνώση, στην παιδεία, την κατάρτιση, στην έρευνα και την τεχνολογία, όπως επίσης και στην ενίσχυση του παρεμβατικού ρόλου του κράτους που πρέπει να θέτει τους κανόνες και να ελέγχει. Ένα μοντέλο όπου ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας να λειτουργούν με σαφείς κανόνες, διαφάνεια και έλεγχο. Επίσης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει το οικογενειακό εισόδημα και ότι έχει στην …ατζέντα του συγκεκριμένα μέτρα και μια αναδιανομή του πλούτου.
Η Ελλάδα χώρα της διαφθοράς
«Η Ελλάδα έγινε πρωτοσέλιδο διεθνώς ως η χώρα τη διαφθοράς! Είναι πρωτοφανές, σύμβουλος του πρωθυπουργού να καταδικάζεται για υπόθαλψη εγκληματία! Είναι πρωτοφανής η υπόθεση του Βατοπεδίου και άλλα σκάνδαλα! Δεν είναι απλώς κάποιοι που εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους για δικό τους όφελος αλλά ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός. Άνθρωποι σε διατεταγμένη υπηρεσία για να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος», επεσήμανε η κα Παπανδρέου ενώ απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις ευθύνες υπουργών του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τίποτε και δεν υποστηρίζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής καθώς θεωρεί ότι με πρόσχημα την αναδρομική εξέταση θα κουκουλώσουν αυτό το τεράστιο σκάνδαλο όπως έγινε και στα ομόλογα. Επίσης τόνισε ότι ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ (Φωτιάδης) αποδέχτηκε μεν τη γνωμοδότηση του Νομικού συμβουλίου και υπέγραψε την παραχώρηση όμως το 2003 ανέπεμψε όλες τις αποφάσεις γι’ αυτό έγινε η Δίκη και το Δημόσιο ήταν κατήγορος, ζήτησε δε να διερευνηθεί το σκάνδαλο και να αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται
Στόχος: Η αυτοδύναμη νίκη του ΠΑΣΟΚ – Ναι σε ΣΥΝ – κλήσεις
Αναφορικά με το χρόνο των εκλογών η κα Παπανδρέου σημείωσε ότι είναι θέμα του πρωθυπουργού αλλά τον προσδιόρισε την άνοιξη με το αιτιολογικό ότι : Δεν αντέχει η κυβέρνηση ή μάλλον ο τόπος δεν αντέχει άλλο αυτή την κυβέρνηση που τη χαρακτήρισε την χειρότερη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση.
Υπογράμμισε δε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για τις εκλογές όποτε και αν γίνουν και έχει στόχο την αυτοδύναμη νίκη όμως παράλληλα είναι ανοιχτό σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ που όμως θα προκύψει μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο και προγραμματικές συγκλίσεις και χαρακτήρισε ότι τα 6 σημεία του κ. Αλαβάνου τέθηκαν εκ του πονηρού!
Τέλος η κα Παπανδρέου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αναφορικά με το στράτευμα δήλωσε ότι επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ είναι οι ένοπλες δυνάμεις να γίνουν πιο αποτελεσματικές και ταυτόχρονα το κόστος εξοπλισμών να περιοριστεί και επίσης οι προμήθειες να γίνονται με διαγωνισμούς και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια. Αναφορικά με την Παιδεία η κα Παπανδρέου κατέστησε σαφή τη θέση του ΠΑΣΟΚ για ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου ενώ για την μειονοτική πολιτική σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πρωτοπόρο σ’ αυτό το θέμα και τάσσεται υπέρ της ισονομίας και της ισοπολιτείας, έχει μέτρα για την πλήρη ενσωμάτωση της μειονότητας, ώστε να υπάρξει μείωση του επηρεασμού της από άλλα κέντρα.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυστυχώς δεν εισακούσθημεν…

Παυλίδης: « Η Ξάνθη …