Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Στο τοπογραφικό ‘σκαλώνει’ η υπόθεση ‘ΔΕΡΑΣ’

Στο τοπογραφικό ‘σκαλώνει’ η υπόθεση ‘ΔΕΡΑΣ’

0

Παραγωγική μπορεί να χαρακτηριστεί η συνεδρίαση των δύο επιτροπών που χειρίζονται το ζήτημα της περιοχής του πρώην εργοστασίου ‘ΔΕΡΑΣ’ αφού μετά την ενημέρωση για ενέργειες που έγιναν υπήρξε συμφωνία για κοινή δράση ώστε να λυθούν ζητήματα που αφορούν στο τοπογραφικό, για να προχωρήσει η υπόθεση.
Την Πέμπτη 22 Μαΐου 2008 στο ξενοδοχείο ‘Νατάσσα’ στις 9.00’ το βράδυ, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση για την υπόθεση του ‘ΔΕΡΑΣ’. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη της επιτροπής των επαγγελματιών και τα τακτικά μέλη της Επιτροπής Παραχώρησης του Δήμου Ξάνθης.
Τι κάναμε, τι κάνατε
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ενημέρωση του Γ. Σιούτα απ’ την πλευρά των επαγγελματιών για τις ενέργειες που έχουν γίνει όπως είχε συμφωνηθεί στην προηγούμενη συνάντηση στα τέλη Μαρτίου. Οι υποχρεώσεις της επιτροπής των επαγγελματιών που αφορούσαν στην συγκέντρωση των κωδικών των ενδιαφερομένων, το διαχωρισμό σε ζώνες επαγγελμάτων, την ολοκλήρωση της συλλογής των δικαιολογητικών των ενδιαφερομένων, έχουν γίνει όπως ανέφερε ο κ. Σιούτας.
Στις υποχρεώσεις της Επιτροπής Παραχώρησης του Δήμου, υπήρξαν κάποια σημεία που αφορούν σε διαδικαστικά θέματα υπηρεσιών του Δήμου καθώς και ενημέρωσης των επαγγελματιών που θα δρομολογηθούν εν νέου αφού δεν απέδωσαν οι προσπάθειες όπως δεσμεύθηκε ο Πρόεδρος Χ. Μούρκας.
Ελλειμματικό το νέο τοπογραφικό
Μετά από συζήτηση και κατάθεση απόψεων απ’ τους συμμετέχοντες αλλά και την νομική σύμβουλο τον επαγγελματιών κ. Κιούση, προέκυψε ότι το νέο τοπογραφικό που έχει κατατεθεί απ’ την επιτροπή, παρουσιάζει κάποιες ελλείψεις και χρειάζεται κάποιες απαραίτητες διορθώσεις για να μπορεί να εγκριθεί απ’ την αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας. Αποφασίστηκε τελικά, η κ. Κιούση με τον κ. Μούρκα να κάνουν από κοινού τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ληφθεί η απαραίτητη έγκριση για να μπορέσει να συνεχιστεί η διαδικασία αφού χωρίς την συγκεκριμένη έγκριση, είναι περιττές οι υπόλοιπες ενέργειες.
Κοινή βούληση η επίτευξη του κοινού στόχου
Όπως τονίστηκε επανειλημμένως απ’ τους συμμετέχοντες και των δυο επιτροπών, υπάρχει βούληση για την επίτευξη του στόχου που είναι να αποδώσει το μεγαλεπίβολο αλλά όχι αδύνατο εγχείρημα της κατασκευής βιοτεχνικού πάρκου στην περιοχή του πρώην εργοστασίου. Τα διαδικαστικά κωλύματα είναι πολλά όπως αποδεικνύεται σε κάθε βήμα που κάνουν οι ενδιαφερόμενοι και πολλές φορές θα χρειαστεί και ‘πολιτική βοήθεια’ που πιέζουν οι επαγγελματίες να δοθεί απ’ τον δήμο. Απ’ την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Δήμου Ξάνθης δήλωσαν ότι υπάρχει βούληση αλλά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσέπελης, θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή στους χειρισμούς ώστε να μην δοθούν ελπίδες σε επαγγελματίες με κίνδυνο να μην μπορέσουν τελικά να καλυφθούν.
Απ’ την πλευρά των ενδιαφερομένων τονίστηκε ότι η επίτευξη του στόχου είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τους ίδιους λόγω του ότι αφορά στο επάγγελμά τους και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που ασκούν πιέσεις στο Δήμο, τις οποίες και θα συνεχίσουν μέχρι να ευοδωθεί η προσπάθεια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μαύρα τα μαντάτα» για την επιχειρηματικότητα

Εμβόλιμο: Μόνο κα …