Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Στη δικαιοσύνη η διαδικασία για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων

Στη δικαιοσύνη η διαδικασία για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων

0

Ως «κερασάκι στην τούρτα» θεωρεί ότι ήταν οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Ξάνθης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αφού καταγγέλλει παρατυπίες στην διαδικασία τόσο της εγγραφής στα μητρώα όσο και της εκλογικής διαδικασίας κατονομάζοντας συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και δηλώνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Η ήρεμη εκλογική διαδικασία που φαινομενικά διεξήχθη της Κυριακή για την ανάδειξη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Ξάνθης, δείχνει να έχει πολύ και σημαντικό για τις εξελίξεις παρασκήνιο που ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘Πολίτες για την Αλλαγή’ Χ. Πούλιος προτίθεται να βγάλει στην επιφάνεια και μάλιστα να απευθυνθεί στην ελληνική δικαιοσύνη.
Αθρόα εγγραφή νέων χωρίς ταυτοπροσωπία
Όπως ανέφερε ο κ. Πούλιος: «απ’ την αρχή είχαμε επισημάνει την έλλειψη ενημέρωσης των νέων του Δήμου Ξάνθης αφού δεν έγινε η απαραίτητη γνωστοποίηση στα σχολεία και αλλού απ’ όπου θα μπορούσαν να μάθουν οι νέοι την αξία του θεσμού που εμείς πραγματικά πιστεύουμε και αφορά στην ενεργοποίησή τους και την συμμετοχή τους σε όργανα όπως τα δημοτικά συμβούλια. Αυτό ήταν και το νόημα των οδηγιών βάσει των προβλεπομένων διαδικασιών που επέβαλλαν την ταυτοπροσωπία όσων επιθυμούσαν να εγγραφούν στα μητρώα και να μετέχουν».
Τα μητρώα έκλεισαν στις 7 Μαρτίου 2008, ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι απεργούσαν κι όπως τόνισε ο κ. Πούλιος: «τις τρεις τελευταίες μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας κι ενώ τις δυο απ’ αυτές οι δημοτικοί υπάλληλοι απεργούσαν, παρατηρήθηκε αθρόα εγγραφή νέων όχι με την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο αλλά τηλεφωνικά και μάλιστα δόθηκαν ονόματα από μέρους συγκεκριμένων ανθρώπων, εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, των κυρίων Τσέπελη και Καλαϊτζή. Έτσι έγιναν μια σειρά από καταγγελίες από πλευράς των υπολοίπων εγγεγραμμένων όταν διαπίστωσαν ότι ενώ εκείνοι πήγαιναν οι ίδιοι και εγγράφονταν, όταν κοινοποιήθηκε το μητρώο διαπίστωσαν ότι ήταν εγγεγραμμένοι πολλοί, ακόμη και φίλοι και γνωστοί τους που δεν έκαναν καν τον κόπο να περάσουν οι ίδιοι να γραφούν. Πολλοί εξ αυτών δε, είναι παιδιά υπαλλήλων του Δήμου Ξάνθης, της ΔΕΥΑΞ και άλλων δημοτικών επιχειρήσεων και υπάρχουν περιπτώσεις που δεν γνώριζαν ούτε καν οι ίδιοι ότι είναι εγγεγραμμένοι! Για όλα τα παραπάνω ακολούθησε προφορική διαμαρτυρία μου στον Δήμαρχο ο οποίος όμως μου δήλωσε ότι δεν ασχολήθηκε με το θέμα και μου υπέδειξε ως υπεύθυνο της διαδικασίας τον κ. Καλαϊτζή. Στη συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής που επικυρώσαμε το μητρώο των νέων, εξέθεσα τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις μας επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και φτάσαμε στην Κυριακή των εκλογών».
Αρκετά στοιχεία για προσφυγή στη δικαιοσύνη
Ως «κερασάκι στην τούρτα» χαρακτήρισε την εκλογική διαδικασία κι όσα καταγγέλλει ότι συνέβησαν ο κ. Πούλιος την Κυριακή 30 Μαρτίου 2008 κατά τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των εκπροσώπων των νέων. Όπως δήλωσε: «κατατέθηκε ένσταση και υπάρχουν βάσιμες αποδείξεις ότι τουλάχιστον ένας εγγεγραμμένος στο μητρώο, φέρεται ότι ψήφισε ενώ απουσίαζε εκτός Ξάνθης. Ζητήσαμε και πήραμε φωτοτυπία των ψηφισάντων και με τα υπόλοιπα στοιχεία που διαθέτουμε θα προσφύγουμε στην δικαιοσύνη η οποία είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα πράξει τα δέοντα».
Απαξίωση και αμαύρωση του θεσμού εν τη γενέσει του
Όπως τόνισε ο κ. Πούλιος, το τελευταίο που ενδιαφέρει την παράταξή του είναι η επανάληψη των εκλογών. Εκείνο που πρέπει να διασφαλιστεί είναι η ορθή λειτουργία του θεσμού που ‘πληγώθηκε’ βαρύτατα με τα προαναφερθέντα: «το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι η επανάληψη των εκλογών γιατί πολύ απλά η συγκεκριμένη δημοτική αρχή με τις ενέργειές της φρόντισε να απαξιώσει και να αμαυρώσει εν τη γενέσει του τον θεσμό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πηγή άντλησης ιδεών και να γίνει η αιτία εισόδου των νέων στα δημοτικά πράγματα αλλά και νεανικής ζωντάνιας και ανατροπών. Ποια είναι η εικόνα που δίνουμε στους νέους; Τραυματίστηκε βαρύτατα ο θεσμός μ’ αυτές τις ενέργειες».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυστυχώς δεν εισακούσθημεν…

Παυλίδης: « Η Ξάνθη …