Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Ηλεκτρονική προπαγάνδα από sites -«φαντάσματα»

Ηλεκτρονική προπαγάνδα από sites -«φαντάσματα»

0

«Άνευ προηγουμένου» χαρακτηρίζουν πηγές αρμοδίων υπηρεσιών την κινητικότητα που παρατηρείται στην μειονότητα την εποχή αυτή. Συγκεκριμένα κάνουν λόγο για μια γενικότερη έξαρση από τους γνωστούς κύκλους που επηρεάζονται από το Τουρκικό Προξενείο και κινούνται στο χώρο της ορεινής περιοχής της Ξάνθης περνώντας τη γνωστή προπαγάνδα περί «μίας μειονότητας με εθνικό προσδιορισμό (τουρκική)». Σωστό επιτελικό «αρχηγείο» έχει καταστεί ο Εχίνος που μόνο σαν όνομα είναι το σήμα κατατεθέν όλων αυτών των κινήσεων. Τους τελευταίους μήνες λαμβάνει χώρα μια πραγματική ηλεκτρονική προπαγάνδα μέσω δημοσιευμάτων και μηνυμάτων που διακινούνται από το Διαδίκτυο σε sites -«φαντάσματα» αφού πρόκειται για ηλεκτρονικές διευθύνσεις που λειτουργούν για λίγες ώρες και μετά διακόπτουν τη λειτουργία τους όμως σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ στο Κυριακάτικο ΒΗΜΑ παρότι… χτυπούν και φεύγουν εντοπίστηκε sites στην περιοχή του Εχίνου (saxin). Τα μηνύματα καλούν τους μουσουλμάνους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για «τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και διασφάλιση των συμφερόντων τους» με απώτερο στόχο να θερμάνουν το κλίμα και να προλειάνουν το έδαφος για περαιτέρω ενέργειες.
Πως λειτουργεί το Κόσοβο και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
Δύο ήταν τα πρόσφατα γεγονότα τα οποία όπως εκτιμούν πολιτικές πηγές έδωσαν το έναυσμα για αυτή την κινητικότητα: α)Η απόσχιση – ανεξαρτητοποίηση κατά παράβαση της συνθήκης του ΟΗΕ του Κοσόβου που αναζωπύρωσε στα μυαλά μερικών, διάφορες ιδέες για την Θράκη και β) Η πρόσφατη απόφαση (27 Μαρτίου) του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την οποία έγινε δεκτή η προσφυγή κατά της χώρας μας για το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι. Και αν μεν η πρώτη αφορμή λειτουργεί ως μια ενέργεια προοπτικής και αποτελεί βάση σχεδιασμών η δεύτερη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για προσφυγές που απώτερος στόχος τους είναι να καταδειχθεί με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και στα Διεθνή φόρα ότι στη Θράκη υπάρχει μια συμπαγής και ομογενοποιημένη εθνικά μειονότητα και ότι η χώρα μας έχει έλλειμμα δημοκρατίας και την καταπιέζει.
Η μειονότητα το εφαλτήριο στα σχέδια της Άγκυρας
Αυτό βεβαίως μπορεί να εξυπηρετεί πρώτα τα σχέδια της Τουρκίας η οποία μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε μια λογική συμψηφισμού καλύπτοντας το δημοκρατικό της έλλειμμα όπως στην περίπτωση των Κούρδων. Για παράδειγμα συμφέρει την Τουρκία να εμφανίζεται η Ελλάδα ότι καταπιέζει την μειονότητα γιατί αυτό αποκτά ένα χαρτί «πίεσης» για την ενταξιακή της προοπτική αλλά και μια εσωτερική ισορροπία ανάμεσα στην συνεχή πάλη «Ισλαμιστών – Κεμαλιστών»
Συνεπώς η μειονότητα χρησιμοποιείται ως εφαλτήριο επιδιώξεων της Άγκυρας που στρέφονται εναντίον της χώρας μας.
Όμως το ερώτημα είναι αν συμφέρει στην μειονότητα να αποτελεί υποχείριο της Άγκυρας υποκύπτοντας και εξυπηρετώντας τα σχέδιά της ή αν τη συμφέρει ένα καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας μιας ευρωπαϊκής χώρας που έχει εδραιωθεί στην περιοχή μας, βασίζεται στην αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων, και αποτελεί πρότυπο πολυπολιτισμικότητας που έχει την ματιά του στο μέλλον… την ανάπτυξη της Θράκης;
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Να μην χρεωθούμε τις συνέπειες της κρίσης»

Συγκέντρωση πραγ…