Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Σημαντική βιβλιοπαρουσίαση στου Παπασωτηρίου

Σημαντική βιβλιοπαρουσίαση στου Παπασωτηρίου

0

Οι εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ και τα βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ παρουσιάζουν την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008 στις 7.30 το βράδυ το βιβλίο
LOGICOMIX του Απόστολου Δοξιάδη και του Χρίστου Χ. Παπαδημητρίου σε σχέδια του Αλέκου Παπαδάτου και χρώμα της Annie Di Donna στο χώρο του βιβλιοπωλείου, Βας. Σοφίας 8, Ξάνθη.
Θα μιλήσουν ο Απόστολος Δοξιάδης και ο Αλέκος Παπαδάτος.
Ο Απόστολος Δοξιάδης γεννήθηκε στην Αυστραλία το 1953. Σπούδασε μαθηματικά ( Παν. Columbia, ΗΠΑ). Σκηνοθέτησε για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ταινίες του είναι η «Υπόγεια Διαδρομή» και «Τεριρέμ». Τελικά όμως έγινε συγγραφέας. Το μυθιστόρημά του «Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ» (Καστανιώτη) έχει μεταφραστεί σε τριάντα γλώσσες και θεωρείται γενικά το πρώτο του είδους της «μαθηματικής λογοτεχνίας». Άλλα του βιβλία «Βίος Παράλληλος» (Άγρα), «Μακαβέττα» (Εστία), «Τα τρία ανθρωπάκια» (Καστανιώτη), «Από την παράνοια στους αλγόριθμους» (Ικαρος).
Ο Χρίστος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Τέλειωσε το Πολυτεχνείο και μετά έκανε το διδακτορικό του στο Παν. Πρίνστον, ΗΠΑ. Δίδαξε Πληροφορική στα Παν. Χάρβαρντ (όπου ήταν καθηγητής του Μπιλ Γκέιτς), Μ.Ι.Τ. Στάνφορντ. Τώρα διδάσκει στο Παν. Μπέρκλευ της Καλιφόρνια. Βιβλία του είναι : «Στοιχεία θεωρίας Υπολογισμού» (Κριτική), «Ισόβια στους χάκερ;» (Καστανιώτη), «Τούρινγκ» (Λιβάνη), «Το χαμόγελο του Τούρινγκ» (Λιβάνη).
Ο Αλέκος Παπαδάτος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1959. Από μικρός σκιτσάριζε και αγαπούσε τα κόμικ, τις γελοιογραφίες και τα κινούμενα σχέδια. Μαθήτευσε στο Παρίσι όπου από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά. Πήρε μέρος σε διεθνείς και ελληνικές παραγωγές animation, σκηνοθετώντας, ανιμάροντας και σχεδιάζοντας χαρακτήρες.
Η Annie Di Donna σπούδασε ζωγραφική στη Γαλλία. Δούλεψε για είκοσι χρόνια στο κινούμενο σχέδιο πριν ασχοληθεί με το κόμικ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση ενάντια στην προκατάληψη

Την πρώτη του εκδ …