Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Σημαντικές αναπτυξιακές διαβουλεύσεις του Νομάρχη Ξάνθης

Σημαντικές αναπτυξιακές διαβουλεύσεις του Νομάρχη Ξάνθης

0

Σε συζητήσεις ουσίας προχώρησε ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γ. Παυλίδης στην πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώθηκε το προηγούμενο Σάββατο στη θέση Άγιος Κωνσταντίνος της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου.
Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν η προοπτική της διάνοιξης οδού στην περιοχή, η κατασκευή των δρόμων όλης της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου, καθώς και η διάνοιξη της τουριστικής διόδου Ξάνθης-Θερμών- Ζλάτογκραντ που φιλοδοξεί να μετατρέψει την περιοχή σε μία τουριστική ενδοευρωπαϊκή οδό. Ο Νομάρχης Ξάνθης επεσήμανε στο χαιρετισμό του την ανάγκη να προσηλωθούμε στο μέλλον, αφήνοντας το παρελθόν, που δεν ευνοεί την πρόοδο και την ανάπτυξη.;Έτσι:
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαΐου 2008 η καθιερωμένη ετήσια διασυνοριακή ελληνοβουλγαρική πολιτιστική εκδήλωση, που ως γνωστόν ξεκίνησε προ 2ετίας μετά την πρώτη διάνοιξη του δρόμου Θερμών – Άγιος Κωνσταντίνος από την Νομαρχία Ξάνθης. Και φέτος διοργανώθηκε από τον Δήμο του Ζλάτογκραντ, με την συμμετοχή του Δήμου Χρυσούπολης. Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον εκεί Ναό, παρουσία πλήθους κόσμου. Από την Ελληνική πλευρά παρέστησαν ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Χρυσούπολης κ. Μιχαηλίδης Σάββας και άλλοι παράγοντες, ενώ από την Βουλγαρική πλευρά παρέστησαν ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Ντίμτσο Μιχαλέφσκι, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιάβορ Κοουμτσίεβ, ο Πρόεδρος του πλειοψηφίσαντος, κατά τις τελευταίες ευρωεκλογές, βουλγαρικού κόμματος GΕΡΒ κ. Τσβέταν Τσβετάνοφ, ευρωβουλευτές, βουλευτές, ο Νομάρχης του Σμόλιαν κ. Πέταρ Φιντάνοφ, ο Νομάρχης του Κίρτζαλι κ. Άντζελ Κοντζαμάνοφ, ο Δήμαρχος του Ζλάτογκραντ κ. Γιάντσεφ Μίροσλαβ και πλήθος Δημάρχων, καθώς και άλλοι παράγοντες και από τις δύο πλευρές.
Με την ευκαιρία ο Νομάρχης Ξάνθης είχε μακρά συζήτηση με τον αρμόδιο βούλγαρο Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχαλέφσκι για την προοπτική και την πορεία της διάνοιξης της οδού στην συγκεκριμένη περιοχή, καθώς, όπως είναι γνωστό, η Νομαρχία της Ξάνθης έχει ήδη δημοπρατήσει το συγκεκριμένο έργο και αναμένεται τις επόμενες μέρες, οπότε και θα ανακοινωθεί, η υπογραφή της σύμβασης με την μειοδοτήσασα εργολάβο εταιρία. Κατά την διάρκεια της συζήτησης από την Βουλγαρική πλευρά έγινε πλήρης ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των δρόμων όλης της Ελληνοβουλγαρικής μεθορίου, μεταξύ των οποίων, και του κυρίως καθέτου άξονα Ξάνθης – Ρούντοζεμ – Σμόλιαν – Φιλιππούπολης. Η βουλγαρική πλευρά δήλωσε ότι περαιώνεται στο εσωτερικό της Βουλγαρίας περί το τέλος του έτους, ενώ αναβαθμίζονται και τα τμήματα έως την Φιλιππούπολη. Για την τουριστική δίοδο Ξάνθης- Θερμών – Ζλάτογκραντ, η Βουλγαρική πλευρά δήλωσε ότι, πριν το τέλος του έτους, θα έχει αποπερατώσει την κατασκευή του και ότι θα υπογραφεί, σύμφωνα με καταρχήν συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων, η σύμβαση για τον μεθοριακό σταθμό, ως τουριστικής ενδοευρωπαϊκής οδού, στην θέση Άγιος Κωνσταντίνος. Εκτιμάται ότι θα προωθηθεί στις αρχές του 2009 στα δύο κοινοβούλια προς επικύρωση.
Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση και σε σχετικές δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει τα κατάλοιπα και οι αντιλήψεις του χθες να εισχωρήσουν στο μέλλον, πρέπει να βλέπουμε σταθερά μπροστά ως μέλη της μεγάλης οικογένειας της Ευρωπαϊκή Ένωσης. Οι κοινωνίες και οι λαοί μας βλέπουν το μέλλον ως μέλη της ίδιας Ευρωπαϊκής οικογένειας. Η συνεργασία μας πρέπει να είναι εντατική και εποικοδομητική. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό που βλέπουμε όλοι εδώ, στην θέση των ψυχρών συνόρων να υπάρχει αυτή η συνεργασία, η ζωντάνια και η κοινή διασκέδαση. Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε τα σύνορα σε γέφυρες φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Τον δρόμο – δίοδο Θέρμες-Σύνορα υπολογίζουμε να τον ολοκληρώσουμε σ’ ένα χρόνο από σήμερα, το αργότερο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όλα στο φως για τη Μονή Βατοπεδίου»

Πορεία προς το λα …