ΣΕΒΑΘ λίγο πριν…τη βύθιση

0

Και ενώ το… καράβι της ΣΕΒΑΘ βουλιάζει, αφού η κλήση που έχει πάρει είναι μη αναστρέψιμη και τα πολιτικά και τραπεζικά (ΑΤΕ)… βαρούλκα μη διαθέσιμα και αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως η οριστική του βύθιση στη Γενική Συνέλευση των μετοχών που εξ αναβολής (21 Αυγούστου) έχει οριστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου, οι ναύτες (εργαζόμενοι) και καπετάνιος (διοίκηση) ψάχνουν να βρουν… σωσίβια για να περισώσουν ότι μπορούν! Έτσι την περασμένη εβδομάδα κατέβηκαν στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΣΕΒΑΘ κ. Τζωρτζίδης, ο πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων κ. Δημήτρης Αραμπατζής και η Διευθύντρια της ΣΕΒΑΘ κ. Καλή προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό κ. Κοντό και στελέχη της ΑΤΕ και να ζητήσουν …βοήθεια!
Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του σωματείου κ. Δημήτρης Αραμπατζής η συνάντηση με τον υπουργό δεν πραγματοποιήθηκε λόγω απουσίας του υπουργού όμως πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον κ. Κέζο, διοικητικό στέλεχος της ΑΤΕ υπεύθυνο για τα συνεταιριστικά η οποία όμως εκ του αποτελέσματος δεν απέδωσε καρπούς!
Και η ΑΤΕ τους γύρισε την πλάτη!
Η «βοήθεια» που ζήτησαν είναι αφ’ ενός να επισπευτεί το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί για τους εργαζόμενους και έχει καταντήσει «φαντομάς» αφού ουδείς ακόμη γνωρίζει τίποτε γι’ αυτό και από το υπουργείο Απασχόλησης που έχει την αρμοδιότητα της κατάρτισης ουδέν ανακοινώσιμον, αφ’ ετέρου δε και αυτό αφορά την ΑΤΕ να χρηματοδοτηθεί η ΣΕΒΑΘ προκειμένου να πληρώσει τις αποζημιώσεις των εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει συντάξιμα χρόνια και απολύονται. Ο λόγος που ζητήθηκαν αυτά τα χρήματα είναι επειδή στενεύει η οικονομική ρευστότητα της εταιρείας και οι εργαζόμενοι και η διοίκηση εκφράζουν φόβους ότι σε λίγο δεν θα έχουν να πληρωθούν και θα καταντήσουν όπως στη ΣΕΠΕΚ που είναι 4 μήνες απλήρωτοι και τους κόβουν το ρεύμα!
Στις εκκλήσεις για βοήθεια εργαζόμενοι και διοίκηση ήρθαν αντιμέτωποι με τον…κυματοθραύστη της ΑΤΕ η οποία δια του κ. Κέζου τους διαμήνυσε ότι η ΑΤΕ δεν δίνει ούτε ένα ευρώ απ’ τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα που αφορά τους εργαζόμενους.
Έτσι εργαζόμενοι και διοίκηση γύρισαν πίσω όχι απλά μ’ άδεια χέρια αλλά και χωρίς τίποτε συγκεκριμένο που αφορά το πρόγραμμα. Και επικρέμεται η δαμόκλειος σπάθη της 26ης Σεπτεμβρίου οπότε θα αποφασιστεί η διάλυση της εταιρείας και θα μείνουν επί ξύλου κρεμάμενοι!
Έτσι προσανατολίζονται να αντιδράσουν. Μια πιθανή μορφή αντίδρασης είναι να προσπαθήσουν να δώσουν παράταση στη διάλυση της εταιρείας παρεμποδίζοντας την πραγματοποίηση της Γενικής συνέλευσης τουλάχιστον μέχρι να έχουν κάποιο χειροπιαστό πρόγραμμα στα χέρια τους.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όταν ο πολυπολιτισμός και η διγλωσσία γίνονται καθημερινή κατάσταση

Το Σάββατο 12 Ιανου&…