Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 ’Σεληνιακή’ η έναρξη του καρναβαλιού

’Σεληνιακή’ η έναρξη του καρναβαλιού

0

Ένα μοναδικό και πρωτότυπο ‘σεληνιακό’ θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι εκατοντάδες ξανθιώτες που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης στην τελετή έναρξης των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών, ενδεικτικό του κλίματος που θα επικρατήσει στο φετινό καρναβάλι.
Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008 στις 19.30’ ξεκίνησε το ταξίδι του τεράστιου πολύχρωμου καραβιού των ‘Aguareves’ απ’ την Πλατεία Ελευθερίας. Το μοναδικό κινούμενο υπερθέαμα διέσχισε την 28ης Οκτωβρίου κι ‘έριξε άγκυρα’ στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου το περίμεναν οι αρχές και πλήθος κόσμου που προστέθηκε σε ΄κείνους που το ακολουθούσαν εκστασιασμένοι.
Ο Νομάρχης Γ. Παυλίδης, Δήμαρχοι και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργάνων με τους ξανθιώτες που βρέθηκαν στην πλατεία, παρακολούθησαν τον Δήμαρχο Μ. Στυλιανίδη να κηρύσσει την έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών 2008 απ’ το ψηλότερο κατάστρωμα του σεληνιακού καραβιού.
Υπέροχο ταξίδι που μόλις ξεκίνησε
Όπως ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, φέτος το καρναβάλι ξεκίνησε νωρίτερα δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να παρακολουθήσουν περισσότερες εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΔΕΑΞ. Η φαντασμαγορική έναρξη όπως χαρακτηριστικά επανέλαβε ο Δήμαρχος , αποτελεί μια πρώτη ένδειξη για την αλλαγή του ύφους του καρναβαλιού όπως θα διαπιστώσουν όλοι που θα το παρακολουθήσουν.
Την πολύχρωμη παράσταση που ακολούθησε παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι με μεγάλο ενδιαφέρον ενώ μικροί και μεγάλοι έδειξαν εκστασιασμένοι απ’ τα δρώμενα. Οι Γάλλοι καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ανταποδίδοντας αυτό που εισέπραξαν απ’ τον κόσμο, παρουσιάζοντας μια εκδοχή της υποδοχής ανθρώπων που επισκέφθηκαν το φεγγάρι.
Οι πανύψηλοι λευκοντυμένοι ξυλοπόδαροι με τις υπέροχες στολές και το εκπληκτικό μακιγιάζ και τις απίστευτες ακροβατικές τους ικανότητες σε συνδυασμό με τις πολύχρωμες εναλλαγές του φωτισμού στο καράβι και της μυστηριακής ζωντανής μουσικής που πλημμύριζε την πλατεία, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα χαράς που ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή των πιο τολμηρών στο ‘λουτρό αφρού’ που έκλεισε την μοναδική παράσταση.
Πολλές και αξιόλογες οι εκδηλώσεις που ακολουθούν όπως διαπιστώνουμε απ’ το πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών που φέτος θα έχουν έντονο ευρωπαϊκό κι όχι μόνο ‘χρώμα’ όπως μας έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ Μ. Φανουράκης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Κλείνουμε για να μην μας κλείσουν»

Κλειστές θα παρα_…