Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Σε λειτουργία η υπερσύγχρονη μονάδα σκυροδέματος από την ΤΕΚΤΩΝ Α.Ε.

Σε λειτουργία η υπερσύγχρονη μονάδα σκυροδέματος από την ΤΕΚΤΩΝ Α.Ε.

0

ΝΕΑ υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής σκυροδέματος στην Αμφιτρίτη Αλεξανδρούπολης έθεσε σε λειτουργία η εταιρία Σκυροδέματος και Αδρανών Υλικών «ΤΕΚΤΩΝ Α.Ε.» (μέλος του ομίλου ΤΕΚΤΩΝ Α.Ε.) που δραστηριοποιείται στην περιοχή από το 1982, αποκτώντας πλέον παρουσία σε ολόκληρη τη Θράκη. Η α’ φάση στοίχισε 3,5 εκατ. ευρώ και είναι το πρώτο τμήμα μιας επένδυσης που προορίζεται να εξελιχθεί ανάλογα με τον βαθμό ανάπτυξης της περιοχής και της συνακόλουθης ζήτησης των σχετικών προϊόντων. Η μονάδα της Αλεξανδρούπολης, -σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου Βασίλη Σκαρλάτο, έγινε για να αποκτήσει η εταιρία τη δυνατότητα να ανταποκριθεί και στη ζήτηση, στην προσδοκούμενη έντονη ανάπτυξη του νομού Έβρου. Η συνολική δυνατότητα πλέον της εταιρίας σε παραδόσεις σκυροδέματος πλησιάζει τις 300.000Μ3 ετησίως, αφού, πέραν της παραγωγικής ικανότητας διαθέτει υπερεπάρκεια ειδικού εξοπλισμού σε οχήματα και αντλίες. Στην εικοσιπενταετή παρουσία της στη Θράκη -λέει ο κ. Σκαρλάτος- η εταιρία συμμετείχε στην κατασκευή κυρίως ως προμηθευτής σκυροδέματος, σ’ όλα τα μεγάλα έργα της περιοχής διαθέτοντας προϊόντα και υπηρεσίες σε πλήρη επάρκεια, τόσο ποσοτική όσο κυρίως σε ποιοτική. Είναι η μοναδική επαρχιακή βιομηχανία σκυροδέματος (εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης) που διαθέτει στην αγορά προϊόντα με Σήμα Ποιότητας Προϊόντος. Συμμετέχει επίσης μαζί με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε διαδικασία εφηρμοσμένης έρευνας της δυνατότητας χρήσης, π.χ. Αδρανή Υλικά από Ανακυκλωμένο Σκυρόδεμα -Αυτοσυμπυκνούμενο Σκυρόδεμα – Πυράντοχο σκυρόδεμα κ.λπ.
Μερικά από τα πρόσφατα γνωστά έργα της περιοχής, στων οποίων την κατασκευή συμμετείχε, είναι: Το Αθλητικό Κέντρο της ΠΑΕ SΚΟDΑ Ξάνθη Α.Ο. – Το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου της Ξάνθης – Ο Υδροηλεκτρικοί Σταθμός στον Ξεριά Καβάλας – Οι Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις του Ομίλου των Πλαστικών Θράκης – της ΚΟΜΟΤΕΧ – της DΙΑΧΟΝ Ελληνικά Πετρέλαια, της Νομικής Σχολής του Δ.Π. Θράκης. Οι εταιρίες είναι εγκαταστημένες, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που αναπτύσσονται σε χώρο 150.000 Μ2 εκ των οποίων ο στεγασμένος υπερβαίνει το 200.000 Μ2. Απασχολεί δε σε μόνιμη βάση περί τα 130 άτομα.
Ε. Κ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όλα στο φως για τη Μονή Βατοπεδίου»

Πορεία προς το λα …