Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Σαν κάτι να κινείται στην αγορά της πόλης…

Σαν κάτι να κινείται στην αγορά της πόλης…

0

Χωρίς διάθεση για υπερβολές, με πολύ αυστηρότερο προγραμματισμό αλλά πάντα πιστοί στην παράδοση που θέλει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι πλουσιότερο απ’ ότι συνήθως, οι ξανθιώτες εξόρμησαν στην αγορά της πόλης μας για τις τελευταίες τους προμήθειες πριν από την γιορτή των Χριστουγέννων.
Όπως είναι φυσικό την τιμητική τους είχαν τα καταστήματα τροφίμων καθώς και η Δημοτική Αγορά της Ξάνθης, όπου οι γαλοπούλες, σήμα κατατεθέν της περιόδου, έκαναν πάλι την εμφάνισή τους στις προθήκες των κρεοπωλείων. Βέβαια, σε συζητήσεις που είχαμε με καταστηματάρχες της πόλης, διαπιστώσαμε ότι η αισιοδοξία των τελευταίων για τ’ αποτελέσματα αυτής της εξόρμησης των καταναλωτών σε σχέση με την πολυπόθητη αναθέρμανση της τοπικής αγοράς δεν είναι και πολύ μεγάλη. «Οι ξανθιώτες φέτος ξοδεύουν μόνο για τα απολύτως απαραίτητα του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, χωρίς περιττές πολυτέλειες», ήταν η χαρακτηριστική κουβέντα που ακούσαμε πολλές φορές στο κέντρο της πόλης.
Τουλάχιστον σε επίπεδα τιμών τα πράγματα είναι σίγουρα πιο ευχάριστα για τους συμπολίτες μας καταναλωτές αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης μας, δεδομένου ότι στα περισσότερα καταστήματα του εμπορικού κέντρου της Ξάνθης οι τιμές, είτε έχουν κρατηθεί στα περυσινά επίπεδα, είτε παρουσιάζουν και κάποια κάμψη σε συνδυασμό με διάφορες προσφορές που γίνονται.
Πάντως, έστω και σε μικρότερο βαθμό από άλλες χρονιές, η «τονωτική ένεση» των εορταστικών αγορών φαίνεται πως θα καταφέρει να ζεστάνει λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, αναθερμαίνοντας και τις ελπίδες του για κάτι περισσότερο για τον χρόνο που έρχεται.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Να μην χρεωθούμε τις συνέπειες της κρίσης»

Συγκέντρωση πραγ…