Πρωτοπόρος η Ξάνθη

0

Σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου και ώρα 12:00 θα τελεστεί ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων στο δημαρχιακό κατάστημα της Ξάνθης. Η τελετή τελείται κατ’ εξαίρεσιν ημέρα Τρίτη για να αποφευχθεί η δημοσιότητα του γεγονότος. Πρόκειται για δύο άνδρες, τον Δ.Χ. του Τ. 31 χρονών και τον Π.Ι. του Ε. 38 ετών, και οι δύο κάτοικοι Ξάνθης, που ύστερα από 7 χρόνια συμβίωσης θα επισημοποιήσουν το δεσμό τους, μέσα από την δυνατότητα που τους παρέχει ο νέος νόμος περί ελεύθερης συμβίωσης.
Ο αντιδήμαρχος Φωτιάδης που αρχικά δήλωσε ότι δεν προτίθεται να τελέσει πολιτικό γάμο ομοφύλων τελικά είπε το ΟΚ σε μια προσπάθεια να τονιστεί η προοδευτικότητα της Ξάνθης και να υλοποιηθεί ένα εγχείρημα που, αν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποιείται κατά κόρον, στη χώρα μας, όπως επισημαίνουν ορισμένοι, το έδαφος δεν είναι ακόμα πρόσφορο.
Το «Ε» λίγες μέρες πριν την τελετή βρέθηκε και συνομίλησε με το ζευγάρι που αν και δήλωνε πανευτυχές, διακρίναμε μία επιφυλακτικότητα για τις διαστάσεις που θα λάβει το γεγονός στην τοπική κοινωνία. «Δε φοβόμαστε την κατακραυγή, απλά δε θα θέλαμε να λάβει δημοσιότητα ένα γεγονός που για μας είναι η φυσική εξέλιξη της 7χρονης σχέσης μας», δήλωσε ο 38χρονος Π.Ι. και συνέχισε λέγοντας: «θεωρώ ότι η δυνατότητα αυτή που μας παρέχεται και που δε διαταράσσει στην ουσία καμία οικογενειακή σχέση όλων των υπόλοιπων Ελλήνων θα βοηθήσει εμάς στο να καρπωθούμε τα δικαιώματα που απορρέουν από το νόμο και που διαμορφώνουν τις οικογενειακές σχέσεις». Ο 31χρονος Δ.Χ., πιο ενθουσιώδης, από την πλευρά του δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι: «είναι ευκαιρία και για την Ξάνθη και για την Ελλάδα να αποδείξουμε ότι έχουμε μυαλά ανοιχτά και προοδευτικά. Εμείς ήμασταν αποφασισμένοι να φύγουμε στην Ολλανδία για να τελέσουμε το γάμο μας, αλλά το νέο σύμφωνο συμβίωσης μας επιτρέπει να ζήσουμε στην πατρίδα μας και να μην αφήσουμε τις δουλειές μας».
Η κοινωνία της Ξάνθης προς το παρόν φαίνεται να μην έχει τη διάθεση να προβεί σε ακραίες αντιδράσεις, υποθέτοντας μάλλον, ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν αργά ή γρήγορά. Πάντως, οι διαμαρτυρίες δεν λείπουν από την πλευρά προσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης που δηλώνουν κάθετα αντίθετοι με αυτή την πρωτοβουλία του κ. Φωτιάδη. Ο δήμαρχος Ξάνθης, κ. Στυλιανίδης από την πλευρά του παραμένει ηπίων τόνων, τονίζοντας στους δυσαρεστημένους ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην επιτρέψει αυτό το γάμο, αλλά διευκρινίζει ότι τον τελευταίο λόγο έχει ο κ. Φωτιάδης. Ο οποίος και φαίνεται αποφασισμένος.
Σήμερα, λοιπόν, ο πρώτος γάμος ομοφύλων στην πόλη μας. Η παρακολούθηση πολιτικών γάμων από πολίτες είναι ελεύθερη, οπότε ο καθένας μπορεί να προσέλθει για να παρακολουθήσει από κοντά την τελετή. Προς το παρόν, οδηγίες για την απαγόρευση της εισόδου σε ΜΜΕ δεν έχουν δοθεί, οπότε σύντομα θα φιλοξενήσει η εφημερίδα μας και φωτογραφικό υλικό.

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Με σύνθημα «στόχο …