Πρωταθλήτρια στην ανεργία η Ξάνθη

0

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία του 2007 για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για τον Νομό Ξάνθης αντίθετα με τα ποσοστά της ανεργίας στην Αν. Μακεδονία – Θράκη που παρουσιάζει αισθητή μείωση φτάνοντας στο 9,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δελτίου Περιφερειακής οικονομικής συγκυρίας Μακεδονίας – Θράκης που εκδόθηκε απ΄την Τράπεζα της Ελλάδος τον Ιανουάριο 2008, μεγάλη είναι η απώλεια των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στο Νομό Ξάνθης το 2007.
Όπως αναφέρεται στο Δελτίο, βάσει των στοιχείων του ΟΑΕΔ όλους τους μήνες του προηγούμενου έτους υπήρξε μείωση των θέσεων εργασίας με πρώτο τον Δεκέμβριο που έφτασαν τις 1002 ενώ έπονται ο Ιούνιος με 415 και τον Ιανουάριο με 412. Οι μήνες που παρουσίασαν θετική κίνηση με την κάλυψη νέων θέσεων εργασίας ήταν ο Μάιος 2007 με 239 θέσεις και ο Ιούλιος με 251.
Αντιθέτως σύμφωνα με έρευνες του Εργατικού Δυναμικού που αναφέρονται στο Δελτίο Συγκυρίας, το ποσοστό ανεργίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2007 παρουσίασε πτώση φτάνοντας στο 9,2% από 10,6% που ήταν τον Δεκέμβριο 2006.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακόμη και με δανεισμό, θα γίνει το Μουσείο Χατζιδάκι!

Την πορεία που έχ …