Ποδαρικό με ληστεία στο ΙΚΑ Ξάνθης

0

Άσχημο ποδαρικό με το ‘καλημέρα σας’ στο ΙΚΑ Ξάνθης με δυο άντρες να αφαιρούν με την απειλή όπλου απ’ το ταμείο περί τις 40 χιλιάδες ευρώ, σε μια επιχείρηση λίγων λεπτών που πρώτη φορά αντιμετωπίζει η υπηρεσία της πόλης και την αστυνομία ν’ αναζητά τους δράστες προσπαθώντας ν’ αποκλείσουν την διαφυγή τους απ’ το νομό. .
Στραβά ξεκίνησε η εβδομάδα για τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους συναλλασσόμενους του ΙΚΑ Ξάνθης αφού στις 9.15’ δυο άντρες, μέσα σε λίγα λεπτά πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Το χρονικό της ληστείας
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που βρισκόταν στο παρκαρισμένο έξω απ’ το ΙΚΑ αυτοκίνητό του δυο άντρες, 25άρηδες, με μεγάλου κυβισμού μηχανή, μαύρα ρούχα χωρίς κουκούλες ή γάντια, πάρκαραν τη μηχανή κι ανέβηκαν επάνω στο ΙΚΑ. Όπως μας είπε ο μάρτυρας, δεν κατάλαβε τι έγινε αφού σε πέντε λεπτά επέστρεψαν τρέχοντας χωρίς κουκούλες και γάντια, πήραν τη μηχανή κι έφυγαν. Ωστόσο ακούστηκε τα σπάσιμο της τζαμαρίας και σε δυο λεπτά ήρθε η αστυνομία. Κι από άλλους πολίτες που βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί δεν έγινε αντιληπτή η ληστεία όπως μας είπαν παρά μόνο όταν ήρθε η αστυνομία ενώ οι περισσότεροι είδαν τους δυο άντρες να φεύγουν τρέχοντας.
Όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής του ΙΚΑ Ξάνθης Σ. Τουρτούρας: «στις 9.15’ με 9.20’ μπήκαν δυο ένοπλοι, ο ένας πήγε στο ταμείο κι ο άλλος με όπλο παρατεταμένο έξω απ’ το ταμείο φωνάζοντας ‘ληστεία, ακίνητοι’. Πήρε τα λεφτά απ’ το ταμείο και σε δυο λεπτά έφυγαν. Φεύγοντας ο ένας ‘σκάλωσε’ πάνω στην τζαμαρία κι έπεσε κάτω με την τζαμαρία. Οι ληστές φορούσαν κουκούλες και γάντια κι ο ένας που έμεινε εκτός του ταμείου κρατούσε πιστόλι το οποίο προέταξε στους υπαλλήλους. Είχε μερικούς συναλλασσόμενους εκείνη την ώρα».
Απαντώντας στην ερώτησή μας για το ποσό που αφήρεσαν οι ληστές ο κ. Τουρτούρας είπε: «δεν αφήνουμε χρήματα, παίρνουμε το πρωί για τις συναλλαγές. Πρόλαβε ο ταμίας και είχε πληρώσει κάποια χρήματα, πρέπει να ήταν πληροφορημένοι για την συνήθη πρακτική. Αν ερχόταν το μεσημέρι θα ήταν διαφορετικό το ποσό. Γύρω στις 40 χιλιάδες πρέπει να ήταν το ποσό που εκλάπη» ενώ συνεχίζοντας μας ανέφερε ότι εκείνος ειδοποίησε τηλεφωνικά την αστυνομία που ήρθε αμέσως, πήραν καταθέσεις απ’ τους υπαλλήλους και αποτυπώματα η σήμανση. Τέλος, όπως μας είπε ο Διευθυντής, τα ελληνικά των δραστών ήταν πολύ καθαρά και ήταν μετρίου αναστήματος.
Αποκλεισμένος ο νομός που ‘χτενίζεται’ απ’ την αστυνομία
Αποταθήκαμε στην αστυνομία Ξάνθης για να μας ενημερώσουν για το συμβάν και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αστυνομία έφτασε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στο ΙΚΑ μετά την κλήση που δέχθηκε. Αμέσως δόθηκε εντολή και αποκλείσθηκαν τα σημεία του νομού απ’ τα οποία θα μπορούσαν να διαφύγουν οι δράστες. Η μηχανή σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική μάλλον θα ήταν κλεμμένη όπως μας πληροφόρησαν ενώ πραγματοποιούνται έρευνες σε όλο το νομό για τον εντοπισμό τους.
Σε ερώτησή μας αν υπάρχουν ομοιότητες με άλλες ληστείες που έχουν γίνει, η απάντηση που πήραμε είναι ότι υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία σε κάποιες ληστείες που γίνονται στην Αν. Μακεδονία και Θράκη το τελευταίο διάστημα και υπάρχουν υπόνοιες που όμως δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν μέχρι τη σύλληψη των δραστών.
Η προανάκριση συνεχίζεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όλα στο φως για τη Μονή Βατοπεδίου»

Πορεία προς το λα …