Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Παρουσίαση βιβλίου στην μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

Παρουσίαση βιβλίου στην μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

0

Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και παρουσία μεγάλου πλήθους συμπολιτών μας που κατέκλυσε τον χώρο της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008 στις 19:00’, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Ελισσώ» (πρώην Ξενία) η παρουσίαση του βιβλίου «Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, παρακαταθήκη λόγων» το οποίο επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Ριζούλης και εκδόθηκε από τις «Ελληνικές Εκδόσεις Α.Ε.» με την βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου καθώς και του Δήμου Ξάνθης.
Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής και νυν Βουλευτής Ν. Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχαήλ Στυλιανίδης, και ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Ριζούλης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης και ο εκδότης κ. Νικόλαος Καραμανλής.
Των ομιλητών προηγήθηκε προβολή βίντεο με αποσπάσματα από δηλώσεις του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου πριν αλλά και κατά την διάρκεια της μεγάλης περιπέτειας της υγείας του.
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν τον ιδιαίτερα εκρηκτικό, ευθύ, γνήσιο αλλά και μαχητικό χαρακτήρα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, παραθέτοντας πολλά γνωστά αλλά και άγνωστα περιστατικά από τις προσωπικές τους επαφές και συζητήσεις που φώτισαν άγνωστες και τόνισαν γνωστές πτυχές της προσωπικότητας του. Δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην ιδιαίτερα καλή σχέση που είχε με τους νέους, στις προσπάθειές του να αλλάξει το πρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος και την θέση της στην ελληνική κοινωνία αλλά και να την αναδιοργανώσει διοικητικά και να την ισχυροποιήσει, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Παρατέθηκαν οι διεθνείς πρωτοβουλίες του εκλιπόντος, το ιεραρχικό και φιλανθρωπικό του έργο αλλά και οι συγκρούσεις στις οποίες ενεπλάκη κατά την διάρκεια της θητείας του ως Αρχιεπίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τόσο με την Πολιτεία όσο και με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Γ.Σ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Με σύνθημα «στόχο …