Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Οι πρώτες καινοτομίες στις Γιορτές Παλιάς Πόλης που ‘ανοίγει’ ο Γ. Μαρκόπουλος

Οι πρώτες καινοτομίες στις Γιορτές Παλιάς Πόλης που ‘ανοίγει’ ο Γ. Μαρκόπουλος

0

Διαδικαστική η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης που είχε όμως πολλές ειδήσεις εκτός απ’ την έγκριση του ισολογισμού.
Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008 στις 14.00’ συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης τους Δήμου Ξάνθης με πέντε θέματα ημερήσιας διάταξης. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος Μ. Φανουράκης, ο Αντιδήμαρχος Χ. Μούρκας, η Πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών Σ. Καραγιαννίδου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χ. Πούλιος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Ζ. Κατσαρίκας, και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στο πρώτο θέμα που αφορούσε στον ισολογισμό και τα πεπραγμένα του οικονομικού έτους 2007, έγινε συζήτηση μεταξύ των μελών και διευκρινίστηκαν σημεία απ’ τον λογιστή της εταιρίας και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συμμετείχαν καθώς κι απ’ τον Πρόεδρο Μ. Φανουράκη. Ο ισολογισμός ψηφίστηκε ομόφωνα. Ενημέρωση για την αλλαγή της μορφής της εταιρίας σε Κοινωφελή εταιρία που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις δράσεις και τα προγράμματα που έχει και σήμερα, έγινε απ’ τους υπηρεσιακούς παράγοντες και απαντήθηκαν οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση.
Καινοτομίες και μεγάλα ονόματα στις Γιορτές Παλιάς Πόλης
Στο θέμα που αφορούσε στη φετινή διοργάνωση του θεσμού ‘Γιορτές Παλιάς Πόλης’ ο κ. Φανουράκης παρουσίασε την αφίσα που θα σηματοδοτεί τις γιορτές και αναφέρθηκε στις καινοτομίες που υιοθετήθηκαν απ’ το πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης. Μεταξύ των άλλων, όπως αναφέρθηκε θα μπουν τα ενημερωτικά πανό στο σημείο έναρξης του χώρου των γιορτών αλλά και σε κάποια απ’ τα στέκια όπως έχει προταθεί με ομοιόμορφα μπάνερ.
Το σήμα των γιορτών έχει επιλεχθεί μέσα απ’ τις προτάσεις που κατατέθηκαν στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος και είχαν παρουσιασθεί πριν από κάποιους μήνες σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε.
Ως προς το πρόγραμμα των γιορτών το οποίο επισήμως θ΄ ανακοινωθεί σε ειδική τελετή απ’ τον Δήμαρχο Ξάνθης, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί. Μεγάλα ονόματα όπως ο Γ. Μαρκόπουλος, ο Δ. Σαββόπουλος, ο Γ. Πολυκανδριώτης, ο Δ. Τσακνής θα συμμετέχουν στη διοργάνωση. Τραγουδιστές όπως η Ευριδίκη, ο Ν. Ανδρεάτος, ο Λ. Μαχαιρίτσας, ο Γ. Σταρόβας και άλλοι επίσης έχουν ‘κλείσει’ με την επιχείρηση ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με το παιδικό θέατρο της Κάρμεν Ρουγγέρη. Όπως ανέφερε ο κ. Φανουράκης το φετινό κόστος των γιορτών θα είναι διπλάσιο απ’ το περσινό λόγω της αναπροσαρμογής των τιμών των καλλιτεχνών.
Προτάσεις για δράσεις στο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου
Ένα θέμα το οποίο επί μακρόν απασχόλησε τη συνεδρίαση αφορούσε στις προτάσεις που πρέπει να καταθέσει η ΔΕΑΞ ως δημοτική επιχείρηση, σχετικά με τις δράσεις της επί των αξόνων που δόθηκαν απ’ τον Δήμο Ξάνθης για ένταξή τους στο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου. Οι προτάσεις συμπεριλαμβάνουν τη διατήρηση και επέκταση των προγραμμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην επιχείρηση όπως το ΚΕΔΑΠ και το ‘Βοήθεια στο Σπίτι’. Ο κ. Πούλιος κατέθεσε πρόταση για ένταξη ενημέρωσης και ομιλιών των δημοτών για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης όπως το ποδήλατο και ο κ. Κατσαρίκας για ενημέρωση περί ναρκωτικών. Επίσης εντάχθηκαν και προτάσεις για συνέχιση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών με καινοτόμες παρεμβάσεις ενώ θα κατατεθεί πρόταση για δημιουργία δημοτικού θεάτρου στην περιοχή ‘λατομείο’ στη Χρύσα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ανταλλαγές, ειλημμένη απόφαση!

Ενώπιον της εισα^…