Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Οι Ομάδες Εθελοντών ασπίδες δασοπροστασίας

Οι Ομάδες Εθελοντών ασπίδες δασοπροστασίας

0

Εμβόλιμο: Πολλά «μπράβο» εισέπραξαν οι εθελοντές που θυσιάζουν τον προσωπικό τους χρόνο περιπολώντας στην ορεινή περιοχή και στο περιαστικό δάσος …για να κοιμόμαστε εμείς ήσυχοι!

Την υπεραξία που δημιουργεί σε μια κοινωνία ο εθελοντισμός, ως κίνημα ευαισθητοποίησης, ενεργοποίησης και ενδυνάμωσης της αυτοπροστασίας της, καλύπτοντας τα κενά της κρατικής μηχανής, τίμησε στο «πρόσωπο» των εθελοντικών ομάδων: Σύνδεσμο απόστρατων αξιωματικών, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ξάνθης, τον Κυνηγητικό Σύλλογο Ξάνθης , το Αεροθλητικό Κέντρο Ξάνθης «Δημόκριτος»,τον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Ξάνθης «Οι πολυμήχανοι» και το Σώμα Προσκόπων, σε μια τιμητική εκδήλωση – την Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 9μ.μ. στο ξενοδοχείο του Καζίνο Ξάνθης – ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, απονέμοντας επαίνους κοινωνικής προσφοράς στους επικεφαλής των ομάδων.
Η εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης προς τους εθελοντές της πυροπροστασίας που μαζί με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας αποτελούν την ασπίδα προστασίας του περιαστικού δάσους της Ξάνθης και όλης της ευαίσθητης ορεινής περιοχής, αλλά και της πεδινής κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αποτελεί «έθος», αφού πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά η δε παρουσία των αρχών του τόπου και εκπρόσωπων τους – παραβρέθηκαν εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, εκπρόσωπος του υπουργού κ. Κοντού, ο δήμαρχος Βιστονίδας κ. Ζλάτκος, ο αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Λ. Κωνσταντινίδης, ο Αστυνομικός διευθυντής κ. Π. Μητσέλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, ο πρόεδρος του Ν.Σ. κ. Καραπαπάζογλου, αντινομάρχες και νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και σύσσωμες οι ομάδες εθελοντών αποτέλεσε μια πιστοποίηση της αναγνώρισης της προσφοράς τους.
Μπράβο σας εθελοντές….
Πολλά «μπράβο» εισέπραξαν από τις αρχές του τόπου οι εθελοντές που θυσιάζουν τον προσωπικό τους χρόνο περιπολώντας στην ορεινή περιοχή και στο περιαστικό δάσος …για να κοιμόμαστε εμείς ήσυχοι, καθώς και την αυξημένη ευαισθητοποίησή τους που τους ωθεί στην κοινωνική προσφορά. Κοινή διαπίστωση όλων ότι ο Εθελοντισμός αποτελεί η κοινωνική υπεραξία που κρίνει το πολιτισμικό της επίπεδο και ότι υπάρχει χρεία ενδυνάμωσης αυτού του κινήματος με την συνδρομή της πολιτείας, καθώς αποτελεί δείγμα παιδείας και ωριμότητας της τοπικής κοινωνίας, συμβάλλει τα μέγιστα στον τομέα της πρόληψης και κάνει αποτελεσματικότερη την καταστολή.
Τα εύσημα απέδωσε στις εθελοντικές ομάδες ευχαριστώντας τες ο Νομάρχης κ. Παυλίδης:« Σας ευχαριστώ θερμά ένα προς ένα όλους εσάς που πέρυσι με το υστέρημα του πολύτιμου ελεύθερου χρόνου σας απ’ τον χρόνο των διακοπών σας και της ξεκούρασής σας τον διαθέσατε με τρόπο υπεύθυνο και συγκροτημένο στη φύλαξη του πειραστικού δάσους αλλά και την κατάσβεση των πυρκαγιών που είχαν εκδηλωθεί το περσινό καλοκαίρι Δείξατε το δρόμο και για άλλους», αλλά και… εισέπραξε για το συντονισμό και την ενεργοποίηση των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας της Νομαρχίας και τη συνεργασία με όλες τις εθελοντικές ομάδες στις περσινές φωτιές που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία και απόλυτο συντονισμό, στο περιαστικό δάσος στην Μάνδρα και στην Μάνταινα.
Ο κ. Νομάρχης επεσήμανε ότι οι δυνάμεις της πολιτείας όσες και αν είναι δεν αρκούν για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και γι αυτό η κοινωνική συμμετοχή και ενεργοποίηση είναι απαραίτητη τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο και της κατάσβεσης. Παράλληλα ζήτησε από την πολιτεία να ενισχύσει τις δυνάμεις στην πυροσβεστική και να αντικαταστήσει άμεσα το όχημα που μεταφέρθηκε στην περιοχή της Χαλκίδας.
Τέλος ευχαρίστησε όλους τους δήμους που συμμετείχαν στην κατάσβεση των περσινών πυρκαγιών και στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΞ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς του περιαστικού δάσους και στους κατοίκους για την αυτενέργειά τους.
Τους επαίνους κοινωνικής προσφοράς παρέλαβαν η κα Μαργαριτοπούλου πρόεδρος των Εθελοντών Σαμαρειτών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Σαράντης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ο κ. κ. Λοϊζος Σερραίος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, ο κ. Κατσούλης του Αεροαθλητικού κέντρου Ξάνθης και ο επικεφαλής των μοτοσικλετιστών.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σημαντική βιβλιοπαρουσίαση στου Παπασωτηρίου

Οι εκδόσεις ΙΚΑΡ\…