Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Οι επόμενες ενέργειες για την υπόθεση ‘ΔΕΡΑΣ’

Οι επόμενες ενέργειες για την υπόθεση ‘ΔΕΡΑΣ’

0

Βήμα βήμα πάνε την υπόθεση οι επαγγελματίες που διεκδικούν οικόπεδα στην δημοτική έκταση του πρώην εργοστασίου ‘ΔΕΡΑΣ’ και μετά την τελευταία συνεδρίαση με την Επιτροπή Παραχωρήσεων του Δήμου Ξάνθης, απέστειλαν επιστολή με τις δεσμεύσεις των εμπλεκομένων.
Είναι πολλές οι απαιτούμενες ενέργειες για την επίτευξη του μεγαλεπήβολου στόχου που αφορά στη δημιουργία Βιοτεχνικού πάρκου στην δημοτική έκταση των 200 στρεμμάτων που ανήκαν στο εργοστάσιο ‘ΔΕΡΑΣ’ και στα γρανάζια της γραφειοκρατίας που αναπόφευκτα έχει εμπλακεί, πολλές είναι οι δυσκολίες για όσους προσπαθούν. Οι προσπάθειες για ν’ αποδώσουν καρπούς επιβάλλεται να είναι συντονισμένες και από τις δυο πλευρές και τόσο ο Δήμος Ξάνθης όσο και οι επαγγελματίες, δεσμεύθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση να ενεργήσουν στις ανάλογες κατευθύνσεις ώστε η υπόθεση να προχωρήσει παρακάτω.
Αυτές τις δεσμεύσεις αποτύπωσε εγγράφως η επιτροπή που εκπροσωπεί άτυπα τους επαγγελματίες και την απέστειλε στα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Παραχώρησης του Δήμου Ξάνθης με στόχο την υπενθύμιση αλλά και τα δέσμευση και των δυο πλευρών για την ενεργοποίηση προς την συμφωνηθείσα κατεύθυνση.
Η επιστολή που κοινοποιήθηκε και στον Δήμαρχο Ξάνθης έχει ως εξής:
«Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε στο ‘ΗΟΤΕL ΝΑΤΑΣΣΑ’ την Πέμπτη 27.03.2008 εμείς η επιτροπή των επαγγελματιών για τα οικόπεδα του πρώην εργοστασίου Δέρας και εσείς η επιτροπή παραχωρήσεων του Δήμου Ξάνθης συμφωνήσαμε σε ένα πλάνο ενεργειών που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει η υπόθεση.
Οι ενέργειες που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι οι εξής:
1. Να βρούμε τους ΑΦΜ και κωδικούς αριθμούς των 120 συναδέλφων μας που ενδιαφέρονται.
2. Να σας δώσουμε λίστα ονομάτων των 22 συναδέλφων μας από τους 142 που εγκρίνατε τις αιτήσεις τους που δεν ανταποκρίθηκαν ακόμα παρά τα τηλεφωνήματα και τις δύο συστημένες επιστολές που τους στείλαμε για να κλείσει η λίστα των τελικών ενδιαφερόμενων. Με μια δική σας επικοινωνία να δώσουν την τελική απάντηση τους.
3. Από τις ενυπόγραφες απαντήσεις που μας στείλανε οι 120 συνάδελφοι μας να κάνουμε κατανομή των οικοπέδων ανάλογα με τα τ.μ. και το επάγγελμα τους και να χωρισθούν τα οικόπεδα σε ζώνες επαγγελμάτων π.χ. υγειονομικού, μηχανολογικού, τεχνικού.
4. Να ξεκαθαρίσουμε με το υπουργείο ανάπτυξης τους κωδικούς και ποια επαγγέλματα εγκρίνονται και ποια όχι.
5. Να σας παραδώσουμε ολοκληρωμένο φάκελο και αίτηση του κάθε ενός για να γίνει η παραχώρηση από τον Δήμο.
Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εσάς βάσει των όσων συμφωνήσαμε:
1. Να απαντήσετε στις ενστάσεις των συναδέλφων μας και να μας ενημερώσετε ποιους εγκρίνετε και ποιους απορρίψατε.
2. Να ξεκαθαρίσετε περιπτώσεις συναδέλφων μας που εγκρίθηκαν οι αιτήσεις τους και στο διάστημα μέχρι σήμερα άλλαξε η νομική τους μορφή.
3. Να μάθετε και να μας ενημερώσετε αν αυτό το έργο μπορεί να πάρει 10% κατά παράκληση υπέρβαση στην κάλυψη των ορίων δόμησης και την αξία που θα χρεώσει ο Δήμος ανά στρέμμα τα οικόπεδα.
4. Να αλλάξετε με αίτηση στην Διεύθυνση Γεωργίας τα σχέδια των οικοπέδων που οι 120 συνάδελφοι μας ενυπόγραφα ζητούν.
5. Να μας δώσετε λίστα με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την παραχώρηση των οικοπέδων για να τα συγκεντρώσουν οι συνάδελφοι μας. Εμείς έχοντας σχεδόν όλα τα στοιχεία τους θα σας παραδώσουμε τις αιτήσεις τους.
Κύριε πρόεδρε και κύριοι μέλη της επιτροπής παραχωρήσεων: Σας ζητούμε να ενεργοποιηθείτε ώστε από κοινού να προχωρήσουμε σύντομα αυτό το πρωτοποριακό έργο της Ξάνθης. Τα αποτελέσματα των ενεργειών και των δύο επιτροπών να τα επεξεργαστούμε από κοινού το αργότερο σε ένα μήνα από τώρα».
Σύμφωνα με την επιστολή, η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Επιτροπής του Δήμου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση ενάντια στην προκατάληψη

Την πρώτη του εκδ …