Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 O π. Γεώργ. Μεταλληνός θα μιλήσει στο Ίδρυμα

O π. Γεώργ. Μεταλληνός θα μιλήσει στο Ίδρυμα

0

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008 στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεότητας και Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, παρουσιάζει στο νέο του κτίριο στην καπναποθήκη «Π» τον Ομότιμο Καθηγητή-τ. Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών π. Γεώργιο Μεταλληνό στην ενδιαφέρουσα ομιλία του με θέμα:

«Νέοι και Θρησκεία»
Θα εξεταστεί μεταξύ άλλων το θρησκειακό και θρησκευτικό φαινόμενο (θρησκεία- θρησκεύματα), η σχέση του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας με την Θρησκεία και θα προσδιοριστεί η θρησκευτική αξιολογική ροπή στους νέους, αλλά και οι μηχανισμοί, που αναπτύσσονται από τα παραθρησκεύματα για την άλωση της νεανικής ψυχής. Τέλος θα παρουσιαστούν και τα μέσα για την υπέρβαση του κινδύνου και την ορθή διοχέτευση της νεανικής αναζητήσεως.
Ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε Θεολογία και Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεολογία (Δυτική), Ιστορία, Κοινωνιολογία και Φιλοσοφία στη Δυτική Γερμανία.
• Είναι Διδάκτωρ Θεολογίας στην Αθήνα και Dr.Phil (Ιστορίας) στην Κολωνία. Δίδαξε ΄΄Ιστορία του Πνευματικού Βίου στην «Καθ’ ημάς» Ανατολή και Ιστορία και Θεολογία Λατρείας΄΄.
• Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και επιστημονικών μελετών. Εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου σε Θεολογικούς Διαλόγους και Συνέδρια. Εργάζεται στον χώρο της Νεολαίας (το πνευματικό του έργο αναπτύσσει στο Ναό της Οδοντιατρικής Σχολής). • Γνωρίζει Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
• Είναι μέλος πολλών Επιστημονικών Συλλόγων και Πρόεδρος του Λουριδείου Ιδρύματος – Μνήμες της Πόλης.
• Κατά τα έτη 2004-2007 διετέλεσε Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.
• Αφυπηρέτησε στις 31-8-2007.
Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Κομοτηνής φιλοξενεί με την σειρά του την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008 στις 19.00 στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου στην Κομοτηνή τον π. Γεώργιο Μεταλληνό στη διάλεξη με θέμα:
«Η ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού μετά την Άλωση»
Το Γένος-Έθνος, μέσα στο πλαίσιο του εθναρχικού -εκκλησιαστικού χώρου, παρά τις οποιεσδήποτε ελεγχόμενες συμπεριφορές που ποτέ δε λείπουν σε κάθε θεσμική οντότητα, πέτυχε την ιστορική συνέχειά του, τη διάσωση δηλαδή των συστατικών της ταυτότητας και ιδιοπροσωπίας του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πονοκέφαλος» στη «Στέγη Γραμμάτων»

Ισχυρό «πονοκέφα_…