Νέος φόρος αίματος στην άσφαλτο

0

Χτύπησε πάλι η «κατάρα» του καλοκαιριού που θέλει να χάνονται κάθε χρόνο ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο. Θα’ λεγε κανείς ότι είναι ζωντανός ο μύθος του Μινώταυρου με τόσο φόρο αίματος που πληρώνουμε ιδιαίτερα κάθε καλοκαίρι στο νομό μας! Μοιραίος τόπος σύγκρουσης των δύο αυτοκινήτων, το 22ο χιλ. της Εθνικής οδού Ξάνθης – Παραλίας Αβδήρων, το μοιραίο σταυροδρόμι όπου έχουν σημειωθεί κατά καιρούς πολλά και θανατηφόρα ατυχήματα, μοιραία στιγμή για 3 ανθρώπινες ζωές που το νήμα τους κόπηκε στην άσφαλτο, ώρα 13.15 της Κυριακής 13 Ιουλίου, αιτία του δυστυχήματος σύμφωνα με την Αστυνομία «παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας (Ρ – 2) STOP»!
Νέος φόρος αίματος στην άσφαλτο
Σφοδρότατη ήταν η πλαγιομετωπική σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων στο σταυροδρόμι όταν ο οδηγός του ενός Ι.Χ.Ε., ο 59χρονος Παντιώτης Αθανάσιος κάτοικος (εν ζωή) Ξάνθης, ο οποίος κατευθυνόταν προς την παραλία Αη Γιάννη με συνοδηγό την 61χρονη σύζυγό του Παντιώτου Νυμφοδώρα παραβίασε το STOP, και συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 39χρονος κάτοικος Ξάνθης και στο οποίο επέβαιναν συνολικά 6 άτομα εκ των οποίων 3 μικρά παιδιά. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του Παντιώτη Αθανάσιου και της συζύγου Παντιώτου Νυμφοδώρας και της Γιουσούφ Καϊντζή Ραϊσέ (Ντενίζ) από το δεύτερο αυτοκίνητο μόλις 2,5 ετών.
Τραυματίστηκαν και τα άλλα 5 άτομα του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα ο οδηγός και η μητέρα των τριών παιδιών καθώς και άλλη μια γυναίκα όλοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Ξάνθης εκτός από ένα παιδί που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Καβάλας.
Στο τόπο του ατυχήματος προσέτρεξαν αστυνομία και νοσοκομειακό. Νεκροί και τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο ενώ το τμήμα Τροχαίας Ξάνθης διενεργεί προανάκριση. Επίσης συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος και από τα Άβδηρα και από τους περαστικούς ενώ τυχαία βρέθηκε εκεί η δήμαρχος Αβδήρων η οποία ήταν συγκλονισμένη. Η κα Τσακίρη της οποίας ο δήμος της θρηνεί κάθε χρόνο δημότες του από ατυχήματα – μόλις πέρυσι σκοτώθηκαν 4 παιδιά του – απηύθυνε έκκληση στους φορείς να γίνει μια σύσκεψη και να δουν πως μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση γιατί το κακό έχει παραγίνει! Παράλληλα έκανε έκκληση στους οδηγούς που πηγαίνουν στις παραλίες να μην παραβιάζουν τις προτεραιότητες, να οδηγούν προσεκτικά και να μην τρέχουν μέσα στον οικισμό.
Φορείς και πολίτες αναλάβετε τις ευθύνες σας!
Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο σταυροδρόμι έχουν γίνει όπως προειπώθηκε επανειλημμένα ατυχήματα γιατί ακριβώς παραβιάζεται η προτεραιότητα. Συνεπώς τίθεται προς κρίσιν της αρμόδιας υπηρεσίας της Νομαρχίας αν πρέπει να βάλει φανάρια γιατί μην ξεχνάμε ότι και στην παράκαμψη της ΣΕΒΑΘ μπήκαν φανάρια μετά από θανατηφόρο ατύχημα όταν έχασε τη ζωή του ο Μπάμπης Στεφάνου. Επιπλέον τίθεται και στην κρίση της Τροχαίας αν τελικά πρέπει τελικά σε ώρες αιχμής να τοποθετήσει τροχονόμο που θα ρυθμίζει την κυκλοφορία.
Πέρα όμως απ’ όλα αυτά κυρίως εφιστάται η προσοχή των οδηγών ιδιαίτερα σε παρόμοιους κόμβους γιατί το κακό δεν αργεί να γίνει και αυτό στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Πρέπει κάποτε όλοι φορείς και πολίτες να αναλάβουμε τις ευθύνες μας!

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεγάλες οι προκλήσεις του ‘επιχειρείν’

Την καθιερωμένη _…