Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Να μην ψηφιστεί νέα αύξηση ΔΕΥΑΞ από το Δημοτικό Συμβούλιο!

Να μην ψηφιστεί νέα αύξηση ΔΕΥΑΞ από το Δημοτικό Συμβούλιο!

0

Την αντίδραση αλλά και την παράκληση του να μην εγκρίνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης, την «λαθραλιευτική» της τσέπης μας, τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΞ (την οποία αφού «πέρασε» με τη δική της πλειοψηφία στο Δ.Σ. της Επιχείρησης η συμπολίτευση, θα εισηγηθεί για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο) θέτουν οι «Πολίτες για την Αλλαγή» προς το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Δια του εκπροσώπου τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ, κ. Σάββα Μελισσόπουλου, προβαίνουν σε δημόσια καταγγελία της εισπρακτικής τακτικής που ακολουθεί η Διοίκηση της Επιχείρησης, τονίζοντας ότι δεν είναι οι Δημότες υποχρεωμένοι να πληρώνουν για πάντα και μόνοι αυτοί, «τη λυπητερή» της άρνησης να βάλει σε τάξη η Δημοτική Αρχή τα οικονομικά της ΔΕΥΑΞ!
-Η καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου και μέλους Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ, Σάββα Μελισσόπουλου, παρατίθεται ακολούθως:
«ΔΕΥΑΞ : Τι πρωτότυπο! Kαι πάλι ΑΥΞΗΣΗ !!!
Την προηγούμενη Πέμπτη 3-7-2008 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ κατέληξε, με σχετική πλειοψηφία, σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά της Επιχείρησης απόφαση: να επιβάλει αύξηση, για δεύτερη φορά φέτος, στα τιμολόγια – λογαριασμούς της ΔΕΥΑΞ, αυτήν τη φορά βέβαια για άλλον λόγο από το συνηθισμένο! Θαρρείς και όταν αλλάζουν οι δικαιολογίες και οι αιτιολογίες οι αυξήσεις γίνονται λιγότερο τσουχτερές για τους καταναλωτές…
Μετά λοιπόν το 5,5 % περίπου αύξηση που επέβαλε στα τιμολόγιά της στην αρχή του έτους 2008, η ΔΕΥΑΞ έρχεται τώρα να αποφασίσει νέα αύξηση 5 ευρώ στον κάθε λογαριασμό – αυτό θα συμβεί για τέσσερα κατά σειρά τρίμηνα – εξαιτίας του γεγονότος ότι αδυνατεί να αντεπεξέλθει στην υποχρέωσή της που είναι να καταθέσει 600.000 ευρώ περίπου, για τη συμμετοχή της, σε οκτώ (8) πολύ σημαντικά έργα τα οποία της έχουν ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια και βρίσκονται στη διαδικασία δημοπράτησης!
Γιατί όμως αυτή η τόσο άδικη απόφαση;
Αλήθεια τόσα χρόνια όλοι εμείς οι καταναλωτές δεν καταβάλλουμε, υποχρεωτικά και ανελλιπώς μέσω των λογαριασμών μας, το ειδικό τέλος 80% επί της αξίας του νερού που χρησιμοποιείται για τέτοιου είδους σκοπούς, δηλαδή την κατασκευή, μελέτη και εκτέλεση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης;
Επιπροσθέτως, αναφέρω ότι την προηγούμενη φορά που η ΔΕΥΑΞ είχε αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα, πριν από μικρό χρονικό διάστημα, όταν και πάλι έπρεπε να καταβάλει τη συμμετοχή της (162.337,5 ευρώ) για το εγκεκριμένο έργο βελτίωσης του «παλαιού» Βιολογικού Καθαρισμού, κατέληξε τότε στη λύση του δανεισμού!!!
Τώρα όμως, που τα δάνεια που έχει συνάψει η Επιχείρηση είναι μεγάλα και τα τοκοχρεολύσια «δυσβάσταχτα», επινοήθηκε η εύκολη λύση: να πληρώσουν «τη λυπητερή» οι πολίτες – καταναλωτές !
Δηλαδή, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΞ, αλλά και κατ’ επέκταση η παρούσα Δημοτική Αρχή, παραδέχεται και ομολογεί απόλυτα την οικονομική της αποτυχία στην Επιχείρηση και αποφασίζει πλέον τα δικά της διαχρονικά σφάλματα να τα μεταθέσει σε όλους εμάς!
Οι πολίτες βέβαια, τελικά, ίσως κληθούν να πουν και ‘ευχαριστώ’ διότι με τον τρόπο αυτό βρέθηκε «λύση» και έτσι τα έργα συνεχίζονται και δε ματαιώνονται, αφού η Επιχείρηση δηλώνει ότι πλέον το πρόβλημα ρευστότητας είναι ιδιαίτερα σοβαρό και ότι θα πρέπει τις περισσότερες φορές ή να καταφεύγει σε κάποιας μορφής δανεισμό ή να επιλέγει παρόμοιες «επιδρομές» στις τσέπες μας!
Εμείς το είχαμε κατ’ επανάληψη τονίσει με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο ότι με τους ρυθμούς που βαδίζει η επιχείρηση και με τους υπέρογκους δανεισμούς που και στο παρελθόν έχει καταφύγει, κάποια στιγμή ήταν βέβαιο ότι θα καταλήγαμε σε αυτήν απερίγραπτη οικονομική κατάσταση.
Μάλιστα είχαμε προτείνει, έγκαιρα, μέτρα εξορθολογισμού των δαπανών, μείωσης των εξόδων, αναδιάταξης των ανελαστικών δαπανών, διεκδίκησης και είσπραξης των «μεγάλων» ανεξόφλητων οφειλών κ.α., αλλά δεν εισακουστήκαμε αφού μάλλον και ο σημερινός Πρόεδρος της Επιχείρησης αρνείται να αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΥΑΞ!
Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Δήμαρχε,
Πώς δικαιολογείτε αυτή την κατάντια;;
Μήπως έχετε κατά νου να κάνετε και άλλες τέτοιου τύπου αυξήσεις στο μέλλον;;
Μήπως κάθε φορά, που η ΔΕΥΑΞ θα αντιμετωπίζει προβλήματα θα «απλώνει» με ευκολία και χωρίς να έχει το δικαίωμα, το χέρι στις τσέπες των συμπολιτών μας και θα τους «ελαφρύνει» με ποσό που κατά περίπτωση θα της είναι απαραίτητο;
Αυτή η αντίληψη, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και ουσιαστικά καταδεικνύει τη φιλοσοφία από την οποία διακατέχεται η παρούσα Δημοτική Αρχή στο επίπεδο που αφορά την σχέση Δήμου και δημοτών.
Τέλος, επειδή η συγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, και αυτούς της συμπολίτευσης, να μην την υπερψηφίσουν αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του λάθους και της αδικίας που θα επιφέρει αυτή στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας!
Εμείς, σε κάθε περίπτωση, θα δώσουμε τη μάχη και μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να μην ισχύσει αυτή η απαράδεκτη απόφαση που θίγει τα συμφέροντα όλων των συμπολιτών μας, αλλά θα συμβάλουμε και με προτάσεις στη αναγκαία πια διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης της κορυφαίας Επιχείρησης του Δήμου μας»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όταν ο πολυπολιτισμός και η διγλωσσία γίνονται καθημερινή κατάσταση

Το Σάββατο 12 Ιανου&…