Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 ‘Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό και το κοινό σου’

‘Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό και το κοινό σου’

0

Μεγάλη ήταν η επιτυχία της βραδιάς χορού που ‘έκλεισε’ τη φετινή χρονιά για τη ‘Σχολή χορού Λάμπρου’ αφού οι θεατές που γέμισαν την αίθουσα του Δημοτικού Αμφιθεάτρου επιβράβευσαν με τον καλύτερο τρόπο τους μαθητές που απέδειξαν με την παρουσία τους τόσο την αγάπη τους για το χορό όσο και την προσεγμένη και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται στη σχολή.
Την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008 στις 9.00’ το βράδυ, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, οι μαθητές της ‘Σχολής χορού Λάμπρου’ έδωσαν μια παράσταση που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από μια επαγγελματική.
Η κίνηση των χορευτών, η προσεκτικά επιλεγμένη μουσική και η άψογη σκηνική παρουσία, απέσπασε τα θερμότερα σχόλια απ’ όλους ενώ στα πρόσωπα των συγγενών των χορευτών αποτυπωνόταν η υπερηφάνεια για τις επιδόσεις τους.
Κλασσικός και σύγχρονος χορός αλλά και ταγκό γέμισαν τη σκηνή ξεσηκώνοντας κύματα ενθουσιασμού απ’ τους θεατές που με το θερμό τους χειροκρότημα έδειχναν την αποδοχή των αποτελεσμάτων της διετούς προσπάθειας των μαθητών.
Η ιδιοκτήτρια της σχολής Μαρία Λάμπρου, με την μοναδική ερμηνεία της στα μονόπρακτα ανάμεσα στις χορευτικές ενότητες, απέδειξε ότι μάλλον έχασε μια μεγάλη ερμηνεύτρια το θέατρο αφού την κέρδισε ο χορός.
24 χρόνια προσφοράς στον χορό
Καθιερωμένη πλέον στην Ξάνθη η Σχολή χορού της Μαρίας Λάμπρου αφού επί 24 συνεχή χρόνια προσφέρει στον χορό με την εκμάθησή του σε γενιές ξανθιωτών που έχουν παρακολουθήσει κι έχουν αποφοιτήσει απ’ την αναγνωρισμένη απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού σχολή χορού.
Μετά από τρεις μετακινήσεις, στεγάζεται σε ιδιόκτητο πλέον κτίριο επί της οδού Ικονίου (1Α) προσφέροντας εκτός από μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού, μαθήματα λάτιν και για μεγαλύτερους σε ηλικία λάτρεις του χορού αλλά και πιλάτες και γιόγκα.
Όπως μας είπε η κ. Λάμπρου, παιδιά από 4 ετών και πάνω μπορούν να ξεκινήσουν μαθήματα κλασσικού χορού και σύμφωνα με την επιθυμία για επαγγελματική ή όχι ενασχόληση, παρακολουθούν και σύγχρονο που ζητείται απ’ τους εξεταστές για την απόκτηση του επίσημου πτυχίου. Παιδιά που φοίτησαν στη σχολή έχουν βραβευθεί στους διαγωνισμούς ‘Τερψιχόρη’ αφού κρίθηκαν από καταξιωμένους δασκάλους μεγάλων σχολών του εξωτερικού. Πάρα πολλοί είναι οι απόφοιτοι της σχολής που έχουν επιτύχει σε επαγγελματικές σχολές χορού και μάλιστα όπως μας ενημέρωσε η κ. Λάμπρου, οι δυο δασκάλες που διδάσκουν σήμερα στη σχολή, είναι απόφοιτοί της.
Οι εγγραφές στη ‘Σχολή χορού Λάμπρου’ ξεκινούν από 1 Σεπτεμβρίου κάθε έτος και τα μαθήματα απ’ τις 15 Σεπτεμβρίου.
Ανά διετία οι παραστάσεις
Οι μοναδικές παραστάσεις που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι γέμισαν το Δημοτικό Αμφιθέατρο, παρουσιάζονται ανά διετία όπως μας είπε η κ. Λάμπρου για δυο λόγους. Πρώτον για να μην σταματάει η σωστή εκγύμναση των μαθητών που είναι το πρώτιστο μέλημα των καθηγητών, με την προετοιμασία για την παράσταση και δεύτερον να μην υπόκεινται στην κούραση που απαιτείται για να βγάλουν την παράσταση.
Η ανά διετία ‘έκθεση’ των μαθητών στη σκηνή και στο κοινό, είναι απαραίτητο συστατικό της επιτυχούς μαθητείας τους κι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Λάμπρου: «πρέπει να μάθει ο κάθε χορευτής να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και με το κοινό του».
Οι παραστάσεις χωρίζονται σε μικρή και μεγάλη ανάλογα με τις ηλικίες των χορευτών λόγω των διαφορετικών θεμάτων της κάθε παράστασης αλλά και του είδους που παρουσιάζεται.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτάσεις και σχέδια για το μέλλον του Δήμου Ξάνθης

Στην εξ αναβολής …