Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Μόνο παρουσίαση σε ‘μισοάδεια’ αίθουσα

Μόνο παρουσίαση σε ‘μισοάδεια’ αίθουσα

0

Μετά από μια ώρα έντονης λεκτικής λογομαχίας ανάμεσα στο Προεδρείο και τον Δήμαρχο και σύσσωμη την αντιπολίτευση, παρουσιάστηκε τελικά το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Ξάνθης σε ‘μισοάδεια’ αίθουσα αφού έμειναν να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης ενώ αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση.
Τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008 στις 1 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης με 48 θέματα ημερήσιας διάταξης.
Παράπονα και σκεπτικισμός
Το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης αφορούσε στη συζήτηση του στρατηγικού σχεδιασμού και του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Ξάνθης 2008-2010. Με κοινό έγγραφο που κατέθεσαν και οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Προεδρείο, ζητήθηκε η αναβολή της συζήτησης σε επόμενη συνεδρίαση λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που είχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι στη διάθεσή τους για να το μελετήσουν.
Οι επικεφαλείς των παρατάξεων ‘Πολίτες για την Αλλαγή’ Χ. Πούλιος και ‘Πολίτες για την Ξάνθη’ Ν. Ανταμπούφης, ανέπτυξαν το σκεπτικό τους αναφέροντας ότι παρέλαβαν τον ογκώδη φάκελο με τον σχεδιασμό την Τρίτη το μεσημέρι και καλούνταν να καταθέσουν προτάσεις και απόψεις μέχρι την Πέμπτη. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν προσπάθησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να εξηγήσει ότι δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια.
Ο Δήμαρχος προσπάθησε να εξηγήσει ότι πρόκειται για την πρώτη φάση που είναι απλά ενημέρωση ενώ η δεύτερη και πιο σημαντική θα τεθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος οι λόγοι που οδήγησαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση να συζητηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο, οφειλόταν στην αναγκαία συμμετοχή των υπηρεσιακών παραγόντων και πρότεινε να γίνει μόνο η παρουσίαση για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και να επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση. Αυτό πυροδότησε εκ νέου το κλίμα που ομολογουμένως για πρώτη φορά είχε τέτοια ένταση, νεύρα και φωνές.
Οι προτάσεις της αντιπολίτευσης
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πρότειναν να αναβληθεί το θέμα για άλλη μέρα σε συνεδρίαση που αποκλειστικά θα ασχοληθεί με το Επιχειρησιακό Σχέδιο αφού θα έχουν ενημερωθεί και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο κ. Μαλκότζ πρότεινε να γίνει μόνο η παρουσίαση χωρίς να ψηφιστεί και το θέμα ετέθη σε ψηφοφορία. Στο μέσον της ψηφοφορίας η αντιπολίτευση σύσσωμη αποχώρησε επιφυλασσόμενη να επιστρέψει στην συνεδρίαση μετά τη λήξη της παρουσίασης για να συμμετέχει στη συζήτηση των υπολοίπων θεμάτων.
Τα υπόλοιπα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση καθώς και παραλειπόμενα θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε στο αυριανό μας φύλλο αφού η συνεδρίαση συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Με σύνθημα «στόχο …