Με υποχρέωση και ευθύνη

0

21 Νοεμβρίου: Η εκκλησία γιορτάζει τα Εισόδεια της Θεοτόκου όπως και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας που έχουν προστάτιδα τους την Υπέρμαχο Στρατηγό Θεοτόκο!
Ο εορτασμός στην Ξάνθη περιλάμβανε Δοξολογία στον Ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονας, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης, δεξίωση από τον Διοικητή του Δ’Σ.Σ στη Λέσχη Αξιωματικών και συναυλία στο Δημοτικό Αμφιθέατρο από το Δ΄Σ.Σ.
Παρουσία του Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Δημήτρη Σταμάτη, του Νομάρχη Ξάνθη κ. Γιώργου Παυλίδη, του Στρατηγού Διοικητή του Δ’Σ.Σ. κ. κ. Γιώργου Ταμουρίδη, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, του Αντιπρύτανη κ. Καραμπίνη αντιδημάρχων και αντινομαρχών καθώς και αξιωματικών του στρατού τελέστηκε η Δοξολογία. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συνταξιούχος δάσκαλος κ. Βαγγέλης Μαμούγκας, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Ο Στρατηγός Διοικητής του Δ.Σ.Σ. έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στο «Ε».
Στρατηγός, Ταμουρίδης Γεώργιος: «Σήμερα υπό την σκέπην της υπερμάχου στρατηγού, της Παναγίας μας οι ένοπλές μας δυνάμεις γιορτάζουν. Η γιορτή για μας δεν είναι πανηγυρισμός, είναι υποχρέωση και υπόσχεση. Υποχρέωση να κάνουμε το καθήκον μας και υπόσχεση ότι όταν και εφόσον χρειαστεί θα διασφαλίσουμε την ειρήνη και την ακεραιότητα της πατρίδας μας, να διαβεβαιώσουμε όλο το λαό και κυρίως στην Αν. Μακεδονία – Θράκη ότι το Δ’ Σ.Σ. ήταν είναι και θα είναι πάντα έτοιμο ν’ αντεπεξέλθει σε όποια δυσκολία παρουσιαστεί. Εύχομαι Χρόνια Πολλά σ’ όλους σ’ όλα τα στρατευμένα παιδιά και σ’ όλο το λαό μας»!
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Mariannaxan&yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση από το Σύνδεσμο Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Θράκης για να συζητήσουν επίκαιρα θέματα που τους αφορούν

Την Τετάρτη 23 Ιανο&…