Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Με στόχο την ανάπτυξη του αγροτουρισμού

Με στόχο την ανάπτυξη του αγροτουρισμού

0

Ακολουθώντας τη «Διαδρομή του κρασιού του Διονύσου», τα μέλη του δικτύου «Δρόμοι του κρασιού της Βορείου Ελλάδος» και επιχειρήσεις από όλους τους νομούς της περιφέρειας που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα αγροτουρισμού της Ε.Ε. ( Leader και ΟΠΑΑΧ)., είχαν την ευκαιρία μέσω της έκθεσης «Αγροτουρισμός πολιτιστική κληρονομιά της ελληνικής υπαίθρου», που διοργανώθηκε το τριήμερο στο «Φίλιππος Αμοιρίδης στην Ξάνθη, από την περιφέρεια Αν. Μακ. – Θράκης υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, με το συντονισμό της Αναπτυξιακής εταιρεία Ξάνθης, να αναδείξουν το τοπικό χαρακτήρα των προϊόντων τους την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την ταυτότητα του κάθε νομού αλλά και του αγροτουριστικού προϊόντος που προβάλλει ο κάθε νομός ξεχωριστά. Οι επισκέπτες της έκθεσης έιχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το βορειοελλαδίτικο κρασί των μελών «Δρόμοι του κρασιού της Β. Ελλάδας που συμμετείχαν στην έκθεση αλλά και να γευτούν τοπικά εδέσματα, να γνωρίσουν εστιατόρια και ξενώνες του κάθε νομού, όπως επίσης και τις ομορφιές του.
Με στόχο την ανάπτυξη του αγροτουρισμού
Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η ομότιτλη ημερίδα στο ξενοδοχείο «Ελισσώ» με θέματα αγροτουρισμού όπου είχαν κληθεί επώνυμοι δημοσιογράφοι απ’ όλη την Ελλάδα. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν και κάποιες εμπειρίες από προγράμματα αγροτουρισμού που θεωρούνται επιτυχημένα για να δώσουν τεχνογνωσία και κατευθύνσεις. Στόχος όλης αυτής της προσπάθειας της περιφέρειας Αν. Μακ. – Θράκης είναι η ανάπτυξη του αγροτουρισμού, όπως μας πληροφορεί ο κ. Πανδρεμένος Αθανάσιος, Διευθυντής Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της περιφέρειας Αν. Μακ – Θράκης, το οποίο συναντήσαμε στη… « Διαδρομή του κρασιού του Διονύσου»: «Θεωρούμε ότι ο αγροτουρισμός είναι ένας σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για την περιφέρειας μας που είναι από τις χαρακτηριστικές περιοχές που μπορεί να αναπτυχθεί. Προσπαθούμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο αναδεικνύοντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα
Με το κρασί του Διονύσου στο χέρι…
Μέσα στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκε η διαδρομή του κρασιού του Διονύσου από τους 19 επιχειρηματίες από τη Β. Ελλάδα που παρουσιάζουν τα προϊόντα τους».
Το «Κτήμα Βουρβουκέλη» συμμετείχε στην έκθεση και ο Γιώργος Βουρβουκέλης μας μίλησε για όλη αυτή την προσπάθεια: « Όλοι οι νομοί της περιφέρειας στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης ακολουθώντας του Δρόμους του κρασιού της Β. Ελλάδος παρουσιάζουν τα τοπικά κρασιά και τα τοπικά εδέσματα. Οι Δρόμοι του κρασιού είναι μια κίνηση των οινοπαραγωγών για να αναδείξουν την ποιότητα του Βορειοελαδίτικου κρασιού. Όλα κινούνται γύρω από το κρασί. Ο επισκέπτης μέσα από τους δρόμους του κρασιού μπορεί να γνωρίσει το βορειοελλαδίτικο κρασιά και να γευτεί τοπικά εδέσματα αλλά και να φιλοξενηθεί σε παραδοσιακούς ξενώνες της περιοχής, αποκομίζοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα του τουριστικού προϊόντος που προβάλλει κάθε νομός της περιφέρειας».
Να σημειώσουμε ότι η προσπάθεια χαρακτηρίστηκε από χαμηλή επισκεψιμότητα καθώς συνέπεσε με τη ζέστη του τριήμερου και οι επισκέπτες προφανώς προτίμησαν να επισκεφτούν τις κοντινές παραλίες!

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όλα στο φως για τη Μονή Βατοπεδίου»

Πορεία προς το λα …