Η «μπάντα» που παιανίζει τουρκιστί

0

Μια απόλυτα συγχρονισμένη …μπάντα παιανίζει άσματα τουρκιστί τον τελευταίο καιρό τόσο στην Τουρκία όσο και στη Θράκη. Απ’ την μια… οι παιάνες της επίσημης ιστοσελίδας του ΥΠ.ΕΞ. της Τουρκίας που συνιστά την επίσημη «βίβλο» της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και αναστάτωσε τον πολιτικό κόσμο της χώρας, όπου – σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους» – εμφανίζεται η Θράκη ως χώρος που εφαρμόζεται ένα σύγχρονο «απαρτχάιντ» και η Τουρκία εντάσσει πλέον ολοκληρωμένα στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της την προώθηση των «προβλημάτων της τουρκικής μειονότητας της Δ. Θράκης», καθώς στην πράξη με την ανεξήγητη (;) ανοχή που έδειξε η Αθήνα έχει αυτοαναγορευτεί σε «προστάτιδα δύναμη» των Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικού θρησκεύματος και χρίζει ως εκπρόσωπο της μειονότητας τη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δ. Θράκης» και απ’ την άλλη η όλη κινητικότητα της εδώ… μπάντας που εκφράζεται με το πρόσφατο ξέθαμα και ξέσπασμα – απόλυτα συγχρονισμένο στο πνεύμα στο χώρο και στο χρόνο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη για τον εορτασμό της 25 Μαρτίου σε σχολείο του Δήμου Μύκης!
Από τη μια λοιπόν το τουρκικό ΥΠΕΞ, που ισχυρίζεται ότι εάν η Ελλάδα δεν καταπίεζε τους μουσουλμάνους της Θράκης, σήμερα η «τουρκική μειονότητα θα αριθμούσε 800.000 μέλη και όχι 150.000», περιγράφοντας μια απολύτως φανταστική εικόνα στη Θράκη, όπου «στη στρατιωτική ζώνη εντός της οποίας κατοικεί η μειονότητα απαγορεύεται η κυκλοφορία τη νύχτα, η είσοδος και η έξοδος επιτρέπονται μόνο στους κατέχοντες ειδική άδεια…» και απ’ την άλλη οι «βουλγάρικοι σκοποί» κατά τον δήμαρχο Μύκης και τον κ. Μάντατζη, όπως εκφράζονται στην ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας που έφερε με ημερομηνία 8 Μαΐου ο κ. Μάντατζη στη Βουλή με θέμα: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΗΣ». την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια:
Οι «βουλγάρικοι σκοποί»…
«Κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου σε σχολείο του Δήμου Μύκης έλαβε χώρα περιστατικό που προκάλεσε τη διαμαρτυρία των κατοίκων. Σύμφωνα με την έγγραφη διαμαρτυρία του Δημάρχου Μύκης προς το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατά τον εορτασμό της επετείου σε σχολείο του Δήμου, δάσκαλος ανέθεσε στους μαθητές να χορέψουν βουλγαρικούς σκοπούς. Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα, την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας με το υπ’ αριθμόν 142/16465/Ζ2 έγγραφό του προς τα σχολεία, αναφέρει ότι οι εθνικές εορτές της 28ης Οκτωβρίου, της 25ης Μαρτίου και του Πολυτεχνείου πρέπει να γίνονται μόνο στην ελληνική γλώσσα αποκλείοντας την εκφώνηση κειμένων στην τουρκική με το αιτιολογικό, ότι οι εθνικές εορτές αναφέρονται σε συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα, με τα οποία πρέπει να είναι συναφές το περιεχόμενο των σχολικών εορτών. Το δημοτικό συμβούλιο στην επιστολή διαμαρτυρίας, εγκαλεί τον εν λόγω δάσκαλο καθώς και το Υπουργείο Παιδείας κάνοντας λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά στους εθνικούς εορτασμούς».
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1.Αν το συγκεκριμένο περιστατικό έχει περιέλθει σε γνώση του Υπουργείου και της αρμόδιας Διεύθυνσης Μειονοτικών Σχολείων;
2.Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους πρακτικές που προκαλούν εντάσεις και μάλιστα σε σχολικό περιβάλλον»; Προσπαθούν να θέσουν θέμα «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη
Και ενώ ο ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Μάντατζη θέτει ευθέως μη ύπαρξης πομάκων – σύμφωνα με την πάγια τακτική του ΥΠ.ΕΞ. Τουρκίας – ο έτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης με ερώτησή του προς την υπουργό Εξωτερικών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη Θράκη.
«Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών μέσω της αναβαθμισμένης ιστοσελίδας του προσπαθεί να θέσει θέμα «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη με απώτερο στόχο την δημιουργία εντυπώσεων σε θέματα εδαφικής κυριότητας αλλά και για να δυσχεράνει την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας σε ότι αφορά τη συνεργασία της με την Ρωσία. Η ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτηρίζει την περιοχή του Νέστου και του Έβρου ως θύλακα με αμιγώς τουρκικό πληθυσμό και ισχυρίζεται ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο θύλακα του κόσμου ο οποίος ζεί μέσα σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, με περιορισμένη πρόσβαση και εσωτερική μετακίνηση , με πολλαπλά στρατιωτικά φυλάκια και συνεχείς ελέγχους ταυτοτήτων και αδειών.
Επειδή τα παραπάνω εκτός από ψευδή θέτουν εμμέσως πλην σαφώς εδαφικές διεκδικήσεις από πλευράς της Τουρκίας απαιτείται το Υπουργείο Εξωτερικών να καλέσει την γείτονα χώρα να αφαιρέσει άμεσα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της, στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Εμείς δεν θεωρούμε ότι υπάρχει θέμα εδαφικών διεκδικήσεων όμως επειδή η Θράκη είναι μια ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή πρέπει να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη σε οτιδήποτε μπορεί να διαταράξει την κοινωνική και οικονομική της κατάσταση.
Ενόψει των ανωτέρω τα οποία είδαν και το φως της δημοσιότητας
Ερωτάται η Υπουργός Εξωτερικών
Σε τι ενέργειες προέβη ώστε να απαλειφθούν από την ιστοσελίδα του Τούρκικου Υπουργείου Εξωτερικών στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τα οποία θίγουν ελληνικά συμφέροντα και εκθέτουν την Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης η οποία στην πλειονότητα της αποτελείται από φιλήσυχους έλληνες μουσουλμάνους πολίτες».

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταξί και κυκλοφοριακό πρόβλημα

Το απαράδεκτα συνεχιζόμενο πρόβλημα που συνεχώς επιτείνεται αντί να αμβλύνεται και αφορά τ…