Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Πολιτικό «αντιντόπινγκ», η πρόταση του ΚΚΕ

Πολιτικό «αντιντόπινγκ», η πρόταση του ΚΚΕ

0

Πορεία στο λαό επιχειρεί το ΚΚΕ δια της Γ. Γραμματέως του κας Αλέκας Παπαρήγα με στόχο να καταστήσει σαφή την πολιτική του πρόταση σε μια περίοδο που πλήττεται ο δικομματισμός και παράλληλα «ετοιμάζονται διάφορα εναλλακτικά σενάρια διακυβέρνησης συνεργασιών από τον δικομματισμό», όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο «Νατάσσα» το πρωί της Κυριακής 6 Απριλίου στην Ξάνθη στα πλαίσια της περιοδείας της στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το Σαββατοκύριακο.
«Το ΚΚΕ δεν είναι διατεθειμένο, ούτε θέλει ούτε μπορεί, να πάρει μέρος στην ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού που υπάρχει ως στόχος. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να προσφέρει στήριγμα σε καμία κυβέρνηση αντιλαϊκή. Δεν πρόκειται να προσφέρει καμία βοήθεια σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο είναι διάτρητο, έχει δυσκολίες και πάνω απ’ όλα σαπίζει», υπογράμμισε η κα Παπαρήγα καταθέτοντας την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, βάση της οποίας είναι η συμμαχία των εργατοϋπαλλήλων με τους μικροϊδιοκτήτες αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, κοινωνικές ομάδες, στις οποίες απηύθυνε κάλεσμα να ξεπεράσουν τις διαφορές μεταξύ τους και να συμπτύξουν ένα μέτωπο με αντίπαλο τους όχι μόνο την σημερινή κυβέρνηση ή την αυριανή αλλά τα επιχειρηματικά μεγαθήρια που κυριαρχούν παντού. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ την οποία χαρακτήρισε ότι λειτουργεί σαν …αντιντόπινγκ σε μια «πολιτική «ντοπαρίσματος» με δόσεις μοιρολατρίας και συμβιβασμού» την οποία υφίσταται, όπως είπε, μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού: « Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ αυτό που προτείνει είναι εναλλαγή κόμματος στη διακυβέρνηση. Η δικής μας πολιτική πρόταση περιλαμβάνει και τον κοινωνικό ταξικό αντίπαλο των εργαζομένων την εναλλαγή τάξης την εναλλαγή τη λαϊκή στην εξουσία. Είναι πρόταση καθημερινή που στηρίζεται στην αντίθεση σε βάρος των μονοπωλίων και συγκρούεται με τις επιλογές ιμπεριαλιστικών ενώσεων όπως η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ».
Πολιτικό «αντιντόπινγκ» προτείνει το ΚΚΕ
«Δεν έχουμε μόνο το ντοπάρισμα στην Εθνική ομάδα της Άρσης Βαρών -είπε χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα. Το ντοπάρισμα είναι γενικό. Έχει εισχωρήσει παντού. Και στον αθλητισμό, στα εκπαιδευτικά βιβλία, στα ΜΜΕ, στη μεγάλη τους πλειοψηφία ή στις περισσότερες εκπομπές. Το ‘ντοπάρισμα’ γίνεται, και γίνεται όταν θέλεις να προσελκύσεις λαϊκές δυνάμεις στο ψέμα. Σε μια πολιτική αντίθετη με τα συμφέροντά τους. Ε, λοιπόν, η δική μας πολιτική εκστρατεία θα λειτουργήσει ως ‘αντιντόπινγκ’, γιατί θεωρούμε ότι σήμερα είναι πιο ώριμες σημαντικές λαϊκές δυνάμεις για να αναζητήσουν ένα δρόμο που τις συμφέρει. Κι από τη στιγμή που αναζητούν αυτό το δρόμο είναι αδύνατο να μην συναντηθούν σε αυτό το δρόμο με το ΚΚΕ», υπογράμμισε η κα Παπαρήγα.
Λαοί όλων των χωρών ενωθείτε
Παράλληλα αναφερόμενη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι δεν έγινε τίποτε καινούργιο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ και ότι πρόκειται για ανταγωνισμό για τις αγορές του κόσμού και τις σφαίρες επιρροής: «Οι λύκοι μεταξύ τους τσακώνονται…» είπε χαρακτηριστικά, ενώ για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου εξέφρασε την ανησυχία της ότι η απόσχισή του μπορεί να πυροδοτήσει και συγκρούσεις εθνικιστικές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μοντέλο και σ’ άλλες περιοχές όπως στην Κύπρο. Ιδιαίτερα για τη Θράκη σημείωσε: «Ορισμένοι μπορεί να ονειρευτούν (το ίδιο) και για τη Θράκη. Το ζήτημα είναι το εξής: Όταν ξέρουμε τα σχέδιά τους ποια είναι η επιλογή του ελληνικού λαού; Διότι αν περιμένουμε να διευθετηθούν αυτά με συζητήσεις των κυβερνήσεων δεν θα έχουμε αποτέλεσμα. Χρειάζεται επαγρύπνηση. Ένα από τα «φάρμακα» είναι: Λαοί όλων των χωρών ενωθείτε στον κοινό αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού κατά του διαίρει και βασίλευε»!
«Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε»
Το ίδιο με μια παραλλαγή προέτρεψε και την μειονότητα της Θράκης: «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε», για την οποία σημείωσε είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης και του λαϊκού κινήματος και σ’ αυτή τη βάση την αντιμετωπίζει και όχι με βάση τη θρησκευτική της διαφοροποίηση. Επεσήμανε δε ότι όχι μόνο η μειονότητα άλλα και ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι εκτεθειμένο σε προπαγάνδα και μηχανισμούς : «Κοινωνικοταξικά βλέπουμε τα πράγματα. Το ΚΚΕ θ’ ανεβαίνει όταν ανεβαίνει η κονωνικοταξική πάλη».
Σ’ άλλο σημείο της συνέντευξή της η κα Παπαρήγα ανέφερε ότι Καποδίστριας 2 θα πρέπει να οδηγήσει σε λαϊκό ξεσηκωμό γιατί θα δημιουργήσει αυταρχικοποίηση, λιτότητα στις κοινωνικές δαπάνες και θα διασπαστεί ο ενιαίος χαρακτήρας της παιδείας, που θα γίνει ταξικός, ενώ θ’ ανοίξει την όρεξη τους επιχειρηματίες και σε αντιλαϊκές δραστηριότητες.
Ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους με πρόσφατα το παράδειγμα ιδιωτικοποίησης της ΡΟΔΟΠΗ επεσήμανε ότι τη δουλειά δεν τη δίνουν οι επιχειρηματίες αλλά ότι παράγεται στον τόπο το παράγουν οι εργαζόμενοι . Ότι αυτό που έγινε στη ΡΟΔΟΠΗ γίνεται σ’ όλη την Ελλάδα (ΌΛΥΜΠΟΣ, ΔΩΔΩΝΗ) και πρόκειται για βραχυπρόθεσμα μέτρα: «Όμως καταλαβαίνουμε αυτόν τον εργάτη. Απ’ τη στιγμή που δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για άλλες λύσεις προτιμά αυτή. Και θα του πούμε διάλεξε αλλά πρόσεξε μη τη θεωρείς λύση και πολλαπλασίασε τον αγώνα σου να μην περνούν αντιλαϊκά μέτρα»
Καταλήγοντας η κα Παπαρήγα τράβηξε τη διαχωριστική γραμμή ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μια αριστερή κυβέρνηση που θα κάνει συμφωνία με τις δυνάμεις της αγοράς.
Εμείς λέμε ότι δεν μπορείς να κάνεις συμφωνία με τους επιχειρηματίες υπέρ των εργαζομένων. Χρειάζεται πάλη εναντίον τους και οι συμφωνίες να βγαίνουν από το συσχετισμό δύναμης και με στόχο να τους καταργήσεις με παρέμβαση της λαϊκής δύναμης».
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Να μην χρεωθούμε τις συνέπειες της κρίσης»

Συγκέντρωση πραγ…