Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Ξεκίνησε την λειτουργία της η «Διάγνωση»

Ξεκίνησε την λειτουργία της η «Διάγνωση»

0

Πραγματοποίησε την έναρξη λειτουργίας του το ιδιωτικό Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων «Διάγνωση», στο δεύτερο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Καβάλας, κοντά στα κέντρα διασκέδασης «Ρόδον» και «My Club».
Στις καλαίσθητες, λειτουργικές και εφοδιασμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, εγκαταστάσεις του, μπορεί κάθε αυτοκινητιστής να πραγματοποιήσει τον τεχνικό έλεγχο του οχήματός του χωρίς ταλαιπωρία, αξιόπιστα και σε χρόνο ρεκόρ (20-25 λεπτά), χωρίς εκνευριστικές αναμονές και επιπλέον χρεώσεις, ακόμη και τα απογεύματα ή το Σάββατο.
Η «Διάγνωση» στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό που αποτελείται από δύο μηχανικούς οχημάτων, έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό, ένα μηχανολόγο μηχανικό, άπαντες απόφοιτοι Τ.Ε.Ι., καθώς και ένα μηχανικό αυτοκινήτων, απόφοιτο Λυκείου. Όμως εκτός από τις εγγυήσεις που παρέχει το καταρτισμένο προσωπικό της, επιπλέον εξασφάλιση της άριστης εξυπηρέτησης που μπορεί να προσφέρει, αποτελεί τόσο η πιστοποίηση που έχει από το Εθνικό Σύστημα Διαπιστεύσεων (Ε.ΣΥ.Δ.), όσο και η πιστοποίηση ISO 17020. Να σημειωθεί πως η έναρξη λειτουργίας όλων των ιδιωτικών Κ.Τ.Ε.Ο. περνά από ιδιαίτερα αυστηρούς ελέγχους για την πιστοποίησή τους, δέχονται και μία σειρά από τακτικούς και έκτακτους ελέγχους, τόσο σπό το Υπουργείο Μεταφορών, όσο και από τον Ε.ΣΥ.Δ., κάτι που διασφαλίζει το υψηλότατο επίπεδο του τεχνικού ελέγχου που διενεργείται αλλά και την αρτιότητα των εγκαταστάσεών τους.
Πιο συγκεκριμένα, στην «Διάγνωση» παρέχεται τεχνικός έλεγχος και δωρεάν επανέλεγχος οχημάτων, έκδοση του Ειδικού Σήματος Καταλληλότητας, δυνατότητα έκδοσης Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων καθώς και δυνατότητα ελέγχου επί μέρους σημείων του αυτοκινήτου.
Η διαδικασία για τον έλεγχο του οχήματος ξεκινάει με τον τηλεφωνικό προγραμματισμό ραντεβού, συνεχίζεται με την ακριβή ώρα του ραντεβού, με την παράδοση του οχήματος στους ελεγκτές και των απαραίτητων εγγράφων στην γραμματεία. Η αναμονή για την παραλαβή των αποτελεσμάτων του ελέγχου και της παράδοσης του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου γίνεται σε έναν ευχάριστο χώρο αναμονής, ενώ η διαδικασία τελειώνει με την επικόλληση του Ειδικού Σήματος Καταλληλότητας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πριν από την προσέλευσή μας στο ΚΤΕΟ, να έχουμε πάρει μαζί μας την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, το προηγούμενο δελτίο τεχνικού ελέγχου, εφόσον έχει υπάρξει, το δελτίο ταυτότητας του προσκομίζοντος το όχημα για έλεγχο καθώς και τα φορολογικά στοιχεία του ιδιοκτήτη (Α.Φ.Μ. και Δ.Ο.Υ.). Απαραίτητος επίσης είναι ο έλεγχος για την ύπαρξη τριγώνου, κουτιού Α’ Βοηθειών, πυροσβεστήρα (εν ισχύ), γρύλου, ρεζέρβας και μπουλονόκλειδου, όλα σε καλή κατάσταση. Επίσης καλό είναι να έχουν ελεγχθεί όλα τα φώτα και οι ρυθμίσεις τους, το σύστημα καθαρισμού παρμπρίζ, η κατάσταση λειτουργίας, πορτών, παραθύρων, κλειδαριών, καθρεπτών, ζωνών ασφαλείας και ελαστικών.
Τέλος, να σημειωθεί ότι το ωράριο λειτουργίας της «Διάγνωσης» είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 08:00’ μέχρι τις 18:00’ και το Σάββατο, από τις 08:00’ μέχρι τις 15:00’.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Να μην χρεωθούμε τις συνέπειες της κρίσης»

Συγκέντρωση πραγ…