Η ΝΟΔΕ τον «φλερτάρει» εκ νέου

0

«Σεμνά και ταπεινά» εργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο και …απεργάζεται εκλογικά σχέδια! «Σεμνά και ταπεινά» εργάζεται και το νομαρχιακό όργανο της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη και …απεργάζεται εκλογικά σχήματα προκειμένου να αμβλύνει την τοπική εσωκομματική έριδα που προκάλεσε το «φιάσκο» Χατζηιμπράμ και να ξανακερδίσει τη δεύτερη έδρα που έχασε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο με την επιλογή του Τσετίν Μάντατζη (16.000 ψήφους) πήρε το σύνολο σχεδόν της μειονοτικής ψήφου.
Η ΝΟΔΕ «φλερτάρει» εκ νέου τον Μπουρχάν
Έτσι ξεκίνησε τον τελευταίο καιρό ένα έντονο «φλερτ» (είχε αναφερθεί το «Ε» σε ρεπορτάζ του πριν ένα μήνα) με τον κ. Μπαράν Μπουρχάν (9.000 ψήφους στις εκλογές του 2004). Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Στέλιος Μωραϊτης θα έχει επαφές με τον κ. Μπουρχάν μέσα στην εβδομάδα προκείμενου να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του, αν προτίθεται δηλαδή να επαναδραστηριοποιηθεί πολιτικά και με ποιον κομματικό χώρο. Όπως είναι γνωστό και στις εκλογές του 2007 ο χώρος της Ν.Δ. είχε «ανοίξει» τις πύλες του για τον κ. Μπουρχάν με την πρόταση που του έγινε τοπικά και κεντρικά, όπως είχε δηλώσει σε ρεπορτάζ του «Ε», το οποίο είχε προκαλέσει πολλές αναταράξεις τόσο στη Ν.Δ. όσο και στο ΠΑΣΟΚ. Παρότι όμως είχε γίνει η προσέγγιση και μάλιστα η Ν.Δ. αποδέχτηκε τον όρο 3+1 που έθετε ο κ. Μπουρχάν – όρο που δημιούργησε τη ρήξη του με το ΠΑΣΟΚ και επιλέχτηκε ο κ. Μάντατζη– το «δαχτυλίδι» δεν δόθηκε τελικά καθώς εκτιμήθηκε ότι δεν υπήρχε και ο απαιτούμενος χρόνος να γίνει η υποδομή που χρειάζεται ώστε να πειστεί η μειονότητα ν’ ακολουθήσει τον κ. Μπουρχάν σ’ έναν άλλο πολιτικό χώρο.
Τι σενάρια «παίζουν»
Το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι επιχειρείται αυτή η προσέγγιση καταδεικνύει ότι οι εκλογές είναι κοντά! Αναφορικά όμως με το τι αποτέλεσμα θα έχει η προσέγγιση Μπουρχάν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας θα εξαρτηθεί από το χρόνο! Οριακό σημείο ο Μάρτιος! Καθώς αν γίνουν εκλογές πριν τον Μάρτιο οι εκλογές θα γίνουν με λίστα καθώς δεν έχει παρέλθει το 18μηνο που απαιτείται συνταγματικά. Έτσι λοιπόν ο κ. Μπουρχάν φυσικά και θα αποδεχτεί αν του προταθεί 2η θέση (εκλόγιμη) στη λίστα της Νέας Δημοκρατίας, διεκδικώντας με τον κ. Κοντό την πρωτιά της Ν.Δ. στον νομό.
Το ερώτημα όμως που ανακύπτει απ’ αυτό είναι αν το ΠΑΣΟΚ… «τολμήσει» να βάλει στην πρώτη θέση της λίστας τον κ. Μάντατζη όπως έχει δεσμευτεί από ανακοίνωσή του ότι στην πρώτη θέση της λίστας θα μπουν οι βουλευτές με τις περισσότερες ψήφους!
Σε περίπτωση που αυτό γίνει τότε είναι πολύ πιθανό να βγουν δυο βουλευτές από την μειονότητα που αποτελεί και τον απώτερο στόχο της μειονότητας.
Αν όμως οι εκλογές γίνουν μετά το Μάρτιο, οι πληροφορίες μας λένε ότι ο κ. Μπουρχάν θα διεκδικήσει τη θέση του στο ΠΑΣΟΚ, ως δεύτερος υποψήφιος από την μειονότητα μαζί με τον κ. Μάντατζη!
Να σημειώσουμε ότι αναφορικά με τους υποψήφιους από την μειονότητα όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και οι κρούσεις της Ν.Δ. γίνονται όχι μόνο προς τον κ. Μπουρχάν αλλά και προς τον κ. Μεχμέτ Χατζηχαλήλ και τον κ. Τζεμήλ Καπζά, εκδότη της εφημερίδας «Γκιουνδέμ»
Για τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ «σιγή ιχθύος». Το μόνο που μπορέσαμε να «συλλέξουμε» είναι ότι το θέμα αυτό θα αποφασιστεί κεντρικά και θα αντιμετωπιστεί συνολικά (Ξάνθη – Κομοτηνή) όμως στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους από τις κινήσεις του κ. Μάντατζη, όσον αφορά τα μειονοτικά θέματα, υποστηρίζοντας ότι εκθέτει το κόμμα!

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μαύρα τα μαντάτα» για την επιχειρηματικότητα

Εμβόλιμο: Μόνο κα …