Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Πόλεμος» ανακοινώσεων στο Ε.Β.Ε. Ξάνθης

«Πόλεμος» ανακοινώσεων στο Ε.Β.Ε. Ξάνθης

0

Φαίνεται ότι οι άγιες μέρες που πέρασαν δεν στάθηκαν ικανές να γαληνέψουν τα πάθη στο Ε.Β.Ε. Ξάνθης. «Πέτρα του σκανδάλου» για τον «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης «Ανανεωτική Κίνηση», κ. Ι. Αθανασιάδη, και του προέδρου του Επιμελητηρίου, κ. Π. Ανδρικόπουλου, αποτέλεσε η επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου, κ. Ζ. Κατσαρίκας, πριν από την έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε. για το 2008. Θυμίζουμε ότι με την συγκεκριμένη επιστολή του ο κ. Κατσαρίκας εξέφραζε την αντίθεσή του με την ενδεχόμενη απομάκρυνση του κ. Κοντού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καλώντας παράλληλα τους φορείς του νομού μας σε έκδοση ψηφίσματος στήριξης του κ. Κοντού με αποδέκτη τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κ. Κ. Καραμανλή.
Εκφράζοντας την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά και στο γενικότερο πνεύμα της επιστολής Κατσαρίκα, ο κ. Αθανασιάδης εγκαλεί και καταγγέλλει με δική του επιστολή τους κυρίους Ανδρικόπουλο και Κατσαρίκα για «μετατροπή του Ε.Β.Ε. σε αρένα πολιτικο-κομματικών σκοπιμοτήτων» καθώς και για «εξόφληση γραμματίων», ενώ τους κατηγορεί και ότι παράτυπα ζήτησαν από το σώμα, στην τελευταία συνεδρίασή του, την έκδοση ψηφίσματος στήριξης υπέρ του κ. Κοντού. Επίσης βάλλει εμμέσως αλλά σαφώς και κατά του ίδιου του κ. Κοντού, χρεώνοντάς του το κλείσιμο των συνεταιριστικών εργοστασίων της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ, ενώ κλείνει την επιστολή του κατηγορώντας την σημερινή ηγεσία του Ε.Β.Ε. για απουσία από τα καθημερινά προβλήματα των ξανθιωτών επαγγελματιών.
Η επιστολή του κ. Αθανασιάδη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ανδρικόπουλου, ο οποίος με δική του επιστολή απαντά στις αιτιάσεις του κ. Αθανασιάδη λέγοντας ότι η επιστολή του κ. Κατσαρίκα ήταν μία προσωπική του ενέργεια, ενώ όσον αφορά την συνεδρίαση της 22ας Δεκεμβρίου 2008 διευκρινίζει ότι καμία συζήτηση δεν έγινε, ούτε απόφαση πάρθηκε σχετικά με το ζήτημα που θέτει στην καταγγελία του.
Ο «χορός» των ανακοινώσεων κλείνει με την επιστολή – ανταπάντηση του κ. Αθανασιάδη στην οποία κάνει λόγο για «άδειασμα» του κ. Κατσαρίκα από τον κ. Ανδρικόπουλο αλλά και για αποφυγή του τελευταίου στις κατηγορίες του κ. Αθανασιάδη για αδιαφορία και απραξία του προέδρου του Ε.Β.Ε. σχετικά με τα προβλήματα που προκαλεί στους ξανθιώτες επιχειρηματίες η τρέχουσα οικονομική κρίση.
Ακολουθούν αναλυτικά οι τρεις επιστολές που ανταλλάχθηκαν μεταξύ των κυρίων Αθανασιάδη και Ανδρικόπουλου.

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Ανδρικόπουλε,
Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ στο σύνολο την παράταξή σας και ιδιαίτερα εσάς για την ανοχή σας, μετά το ανεπίτρεπτο συμβάν, μικροπολιτικής και κομματικής εκμετάλλευσης του φορέα, από τον στενό σας συνεργάτη και Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Κατσαρίκα.
Απερίφραστα και χωρίς ίχνος ντροπής μετατρέψατε το Επιμελητήριο Ξάνθης, που πληρώνουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΙ, ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ, σε μία ΑΡΕΝΑ πολιτικο-κομματικών σκοπιμοτήτων. Δείξατε ευθέως ότι ήρθατε στο Επιμελητήριο, ΟΧΙ για ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, αλλά για να δικαιολογήσετε την κομματική σας προέλευση και ταυτότητα, υπερηφανευόμενοι στην κοινωνία ότι «ως Ν. Δ. κατακτήσατε και το Ε.Β.Ε.». ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κύριε Ανδρικόπουλε, ΝΤΡΟΠΗ σε εσάς και σε όλη την παράταξή σας.
Σας ερωτώ ευθέως κύριε Ανδρικόπουλε:
-Με ποιανού εξουσιοδότηση και με ποιο δικαίωμα χρησιμοποιήσατε τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και επιτρέψατε στον κ. Κατσαρίκα να ζητήσει από το Σώμα την έκδοση ψηφίσματος για να παραμείνει ο κ. Κοντός στην κυβέρνηση;
-Ποιος σας είπε κύριε Ανδρικόπουλε ότι την κοινωνία και τους επαγγελματίες τους ενδιαφέρει αν θα είναι ο κ. Κοντός στην κυβέρνηση του κ. Καραμανλή; Τι εξυπηρετείτε με αυτή την κίνηση και ποια «γραμμάτια» εξοφλάτε;
Τι έχει κάνει ο κ. Κοντός για την οικονομική ανάκαμψη του τόπου μας; Για το Βατοπέδι ήξερε (;) να υπογράφει παραχωρήσεις (σ.σ. όπως έδειξε η Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή της Βουλής), για την οικονομική ανάπτυξη της Ξάνθης όμως; Τα Συνεταιριστικά τα ΕΒΑΛΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ο κ. Κοντός και απλά φρόντισε να τακτοποιήσει τους 140 εργαζόμενους της ΣΕΠΕΚ και της ΣΕΒΑΘ. Τους χιλιάδες παραγωγούς ντομάτας, κρέατος και άλλων προϊόντων που έμειναν χωρίς δουλειά τώρα, ποιος τους νοιάζεται; Αυτοί δεν αποτελούν αγοραστική δύναμη στον τόπο μας;
Αυτόν τον Υπουργό κάνατε «πλάτες» κύριε Ανδρικόπουλε;
Φυσικά, δεν ντραπήκατε, όταν πριν από ένα μήνα, σας είχαμε καλέσει δημόσια να συγκροτηθεί ένα όργανο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και εσείς «υπακούσατε» στην προτροπή του κου Κοντού και κάνατε μία συνέλευση «φιάσκο» με αιτήματα που απλά τα πήγατε στην Αθήνα για να φύγετε από την υποχρέωση. Και ορίστε τώρα! Όλες οι υποσχέσεις στο κενό, το ΤΕΜΠΜΕ πάει κατά διαόλου – το ομολογήσατε άλλωστε – ενώ τα υπόλοιπα είναι «ασπιρίνες» για τον «πονοκέφαλο»!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κύριε Ανδρικόπουλε!
Επιτέλους ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!
Επιτέλους ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ.
Σταματήστε να είστε «μαριονέτα» της Ν. Δ. και του κου Κοντού. Δεν σας τιμά ως άνθρωπο, ως επιχειρηματία με την ιστορία που έχετε και κυρίως ως παράταξη.
Ο ρόλος του Επιμελητηρίου δεν είναι να κάνουμε «πλάτες» στους πολιτικούς, κύριε Ανδρικόπουλε. Ο ρόλος του Επιμελητηρίου δεν είναι να εξοφλά «πολιτικά γραμμάτια», σε αυτούς που μας «βοηθούν» να εκλεγούμε, κύριε Ανδρικόπουλε… Αλήθεια, βγήκατε μια βόλτα στην αγορά; Μιλήσατε με τους επαγγελματίες που σας εξέλεξαν; Είδατε τι κλίμα επικρατεί; Πήγατε στον Ο.Α.Ε.Δ. να δείτε πόσοι άνεργοι έχουν εγγραφεί στη λίστα;
Κάνατε μια βόλτα στις τράπεζες να δείτε αν πληρώνονται οι επιταγές των μελών του Επιμελητηρίου;
ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΤΕ κύριε Ανδρικόπουλε και κυρίως με τη στάση σας ΠΛΗΤΤΕΤΕ τον ρόλο και την αξιοπιστία του Επιμελητηρίου. Φτάνει πια κύριε Ανδρικόπουλε…
Αφήστε τις πολιτικές «πλάτες» στον Κοντό και κάθε κύριο Κοντό, τις δεξιώσεις, τα συνέδρια και τα ταξίδια αναψυχής των μελών του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε., δείτε το πρόβλημα κατάματα και ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΤΕ στα μέλη του Επιμελητηρίου αυτά που τους ανήκουν.
ΣΑΣ ΚΑΛΩ δε, να ματαιώσετε κάθε εκδήλωση ΦΙΕΣΤΑΣ και εθίμων, που δεν «συγκινούν» κανέναν πλέον. Αντί να δαπανηθούν εκατοντάδες ευρώ προς ικανοποίηση των «ολίγων» μιας πρωτοχρονιάτικης πίτας, ΣΑΣ ΚΑΛΩ να ΙΔΡΥΣΕΤΕ ΤΩΡΑ το ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΡΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ, πρόταση που σας έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό, για να στηρίξουμε έμπρακτα τα μέλη μας.
Σκεφτείτε ότι, ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ! Επιτέ&#9

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Κλείνουμε για να μην μας κλείσουν»

Κλειστές θα παρα_…