Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Στα γραφειοκρατικά «δίχτυα» της περιφέρειας πιάστηκε ο Οξύρρυγχος

Στα γραφειοκρατικά «δίχτυα» της περιφέρειας πιάστηκε ο Οξύρρυγχος

0

Στα πλοκάμια της γραφειοκρατίας εγκλωβίστηκε και κινδυνεύει να ανασταλεί η επένδυση επεξεργασίας Οξύρρυγχου και παραγωγής μαύρου χαβιαριού που είχε ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί στην Πεζούλα Ξάνθης!
Και όπως είναι ήδη γνωστό και από την περίπτωση του Αιγύπτιου επιχειρηματία με την επένδυση της αυτοκινητοβιομηχανίας …ου μπλέξεις με γραφειοκρατία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης!
Στα γραφειοκρατικά «δίχτυα» της περιφέρειας πιάστηκε ο Οξύρρυγχος
Σύμφωνα με πληροφορίες η επένδυση της εκτροφής οξύρρυγχου και της επεξεργασίας μαύρου χαβιαριού που θα πραγματοποιούνταν από Ρώσους επιχειρηματίες και η οποία έλαβε θετική γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων από τον Νομαρχιακό συμβούλιο Ξάνθης… πιάστηκε στα γραφειοκρατικά δίκτυα της Περιφέρειας! Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας αρμόδιας για τη χορήγηση αδειών χρήσεις νερού δεν τους παρέχει την άδεια χρήσης 160.000 κυβικών σύμφωνα με την μελέτη παρά μόνο 50.000 κυβικών. Έτσι πρέπει να γίνει τροποποίηση της μελέτης και επίσης να γίνει πιο μικρή η επένδυση αφού θα κατασκευαστεί μόνο μία δεξαμενή εκτροφής από τις 12 που περιλάμβανε η αρχική μελέτη. Τόσο το χρονοβόρον της υπόθεσης (τροποποίηση της μελέτης, νέες εγκρίσεις κ.λ.π.) όσο και η σμίκρυνση της επισείουν τον κίνδυνο να χαθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών και απλά να αναχωρήσει άλλη μια επένδυση από την περιοχή μας!
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στα 18 δεν είναι πολύ νωρίς»

Στον χώρο της ΕΠΑ.&#…