Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Παρουσίαση επενδυτικών επιλογών με πωλησιακό «άρωμα»

Παρουσίαση επενδυτικών επιλογών με πωλησιακό «άρωμα»

0

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008, στις 19:00, στο Ξενοδοχείο του Καζίνο Ξάνθης, ενημερωτική παρουσίαση με θέμα «Βασικές Αρχές για την Αποδοτικότερη Αξιοποίηση των Καταθέσεων».
Την εκδήλωση, που αποτέλεσε κοινωνικό γεγονός για την πόλη μας μιας και παραβρέθηκε μεγάλο πλήθος συμπολιτών μας, άνοιξε με χαιρετισμό του ο Περιφερειακός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δικτύου της Eurobank EFG, κ. Βασίλης Παπαγεωργίου.
Στην συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση από τον κύριο ομιλητή της εκδήλωσης, κ. Γιώργο Βαρελτζιδη, Διευθυντή Personal Banking της Eurobank EFG. Στην ομιλία του ο κ. Βαρελτζίδης αναφέρθηκε πολύ παραστατικά, με την συνδρομή οπτικοακουστικών βοηθημάτων, στην παρούσα οικονομική κρίση, κάνοντας μία αναδρομή στην πορεία της και στις, κατά την εκτίμησή του, αιτίες της. Έγινε αναφορά στην περσινή «φούσκα» της Στεγαστικής Πίστης στις Η.Π.Α. και στις αναταράξεις που το «σκάσιμο» αυτής έφερε τόσο στην χρηματαγορά των Η.Π.Α., όσο και στην παγκόσμια χρηματαγορά. Τονίστηκε η συμβολή μίας ακόμη «φούσκας», αυτής του πετρελαίου, φέτος το καλοκαίρι, η άνοδος, μέχρι και στα 147 δολάρια ανά βαρέλι, του οποίου έπληξε την οικονομική μεγέθυνση πολλών χωρών.
Στην συνέχεια έγινε μία εκτενής αναφορά σε ένα φαινόμενο, που υποστηρίζουν θερμά πολλοί οικονομολόγοι, αυτό του «οικονομικού κύκλου», περιγράφοντας τις τέσσερις φάσεις του, από την οικονομική ανάπτυξη μέχρι την ύφεση, για να καταλήξει στο κεντρικό θέμα της ομιλίας του, που δεν ήταν άλλο από την παρουσίαση κάποιων βασικών αρχών για την καλύτερη αξιοποίηση των καταθέσεων, βασισμένων κυρίως σε απλά, κατανοητά και πρακτικά οικονομικά. Ο κ. Βαρελτζίδης αναφέρθηκε στην διασπορά του επενδυτικού κινδύνου, μέσω και των τριών βασικών μορφών επένδυσης που είναι διαθέσιμες στον μέσο αποταμιευτή – επενδυτή:
• Τις καταθέσεις ταμιευτηρίου
• Τα ομόλογα, και
• Τις μετοχικές αξίες

Η σύνθεση, όπως υποστηρίχθηκε, του προσωπικού χαρτοφυλακίου του κάθε αποταμιευτή – επενδυτή, είναι ένας συνδυασμός της προσωπικότητάς του αλλά και των αναγκών του, τις οποίες το κεφάλαιό του θα κληθεί να καλύψει. Η σύνθεση των τριών παραπάνω προϊόντων θα υπαγορεύσει, τόσο τον βαθμό του ρίσκου που θα αναληφθεί, όσο και τα μεγέθη, τόσο της απόδοσης που θα επιτευχθεί, όσο και του χρονικού ορίζοντα που θα απαιτηθεί.
Φυσικά από την ομιλία του κ. Βαρελτζίδη δεν θα μπορούσε να λείψει και μία αναφορά στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, για την σταθερότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια του οποίου εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος, τόσο εν γένει όσο και ειδικά για την EFG Eurobank.
Η παρουσίαση έκλεισε με την αναφορά του ομιλητή στον θεσμό του Personal Banking, όπως τον αντιλαμβάνεται και τον προωθεί η EFG Eurobank, με τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες για επενδυτικές συμβουλές και καθοδήγηση που αυτός προσφέρει στους επενδυτές – πελάτες της τράπεζας που θα τον επιλέξουν.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠιχειρείν …ΑΝταγωνιστικά!

Με σύνθημα τη σημ …