Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Κατ’ ευφημισμόν, η «ισονομία και ισοπολιτεία» στη μειονότητα;

Κατ’ ευφημισμόν, η «ισονομία και ισοπολιτεία» στη μειονότητα;

0

Συνεπής στις προαναγγελθείσες διακηρύξεις του «περί κινητοποιήσεων» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη και με αφορμή το θέμα των εγγραφών στο 1ο Μειονοτικό έβγαλε γονείς και παιδιά στους δρόμους, σε μια πορεία διαμαρτυρίας, το πρωί της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου προκειμένου να «κρατηθεί ζεστό» το θέμα και να πιεστεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να κάνει δεκτές τις υπεράριθμες εγγραφές στο 1ο Μειονοτικό!
Με πανό και συνθήματα: «Θέλουμε σχολεία και όχι κοροϊδία», «Θέλουμε δασκάλους και όχι παπαγάλους», οι κεφαλές της μειονότητας – Μάντατζη, Καραχασάν, Μπαντάκ, Τουρκές – συντόνιζαν την πορεία των 300 περίπου ατόμων, η οποία ξεκίνησε από το 1ο μειονοτικό, έκανε ένα πέρασμα από την Νομαρχία Ξάνθης και κατέληξε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Εκεί ο κ. Μάντατζη, ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας, και η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων συναντήθηκαν με τον αρμόδιο προϊστάμενο του 2ου γραφείου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κουράκο.
Κατ’ ευφημισμόν, η «ισονομία και ισοπολιτεία»;
Στη συνάντηση ο κ. Μάντατζη του επέδωσε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας στο οποίο καταλογίζει «αυταρχική συμπεριφορά στον Διευθυντή του Σχολείου κ. Καράνταη και ιδιαίτερα στον προϊσταμένου του 2ου Γραφείου πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κουράκο». Μέσα από μια παράθεση επιχειρημάτων …ατάκτως ερριμένων που το καθιστά ψήφισμα …Ασυναρτησίας περισσότερο, όπου όμως διαφαίνεται η πρόθεση που αποτελεί και το κύριο αίτημα να γίνει παρέκκλιση του νόμου και να γίνει αποδεκτή η εγγραφή των υπεράριθμων παιδιών που επιπλέον δεν ανήκουν – βάσει της κατανομής – στο 1ο μειονοτικό, το ψήφισμα καλεί τον υπουργό Παιδείας και τον πρωθυπουργό να ανασύρουν από τα προεκλογικά συρτάρια τους τη «Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μειονοτική Παιδεία», και καταλήγει : «Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι να αρθεί η παραπάνω απειλή»!
Και τα ερωτήματα που εγείρονται σ’ αυτό το σημείο είναι: «Η Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μειονοτική Παιδεία» επιτάσσει να «παστώνονται» τα παιδιά στις τάξεις; Επιτάσσει να καταστρατηγούνται οι νόμοι; Επιτάσσει διαχωρισμό των σχολείων σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας;
Επιπρόσθετα «ΑΠΕΙΛΗ» θεωρείται η εφαρμογή του νόμου; Κατ’ ευφημισμόν, η «ισονομία και ισοπολιτεία» στη βάση της οποίας υπάρχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις;
Απόσπασμα από το «Ψήφισμα Διαμαρτυρίας»
«Επίσης καταδικάζουμε έντονα την κίνηση του παραπάνω Προϊσταμένου να κινηθεί ανακριτικά και υπό μορφή ντεντέκτιβ από σπίτι σε σπίτι για να διαπιστώσει «ποιος πουκοιμάται και από πού κρατάει οι σκούφια του». Και όλα αυτά επειδή «έτσι του κάπνισε» τελευταία στιγμή να μειώσει τα τμήματα της πρώτης τάξης του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης από τρία που ήταν ανέκαθεν σε δύο.
Εφιστούμε την προσοχή των αρμοδίων εάν και εφόσον έχουν την ευαισθησία να παρέμβουν και να διασφαλίσουν την νομιμότητα.
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και δι αυτού τον πρωθυπουργό να ανασύρουν από τα προεκλογικά συρτάρια τη «Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μειονοτική Παιδεία».
Σας γνωστοποιούμε επίσης, ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι να αρθεί η παραπάνω απειλή».
Στη συνάντηση ο κ. Κουράκος επανέλαβε αυτά που με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε στους γονείς τονίζοντας ότι δεν είναι διατιθεμένος να παραβεί το νόμο και πολύ περισσότερο να αναλάβει την ευθύνη των κινδύνων ασφάλειας που μπορεί να προκύψουν για τους μικρούς μαθητές.
«Αγαπητοί γονείς,
τα παιδιά σας πρέπει να είναι μέσα στις αίθουσες των σχολείων και να μην τραυματίζεται η ψυχή τους με οχλαγωγίες και φασαρίες έξω από τις αίθουσες που δεν έχουν σχέση με τη σωστή εκπαίδευση. Εμείς θα συνεχίσουμε να τηρούμε τη νομιμότητα, έχοντας μοναδικό στόχο να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των μικρών μας μαθητών, σωστές συνθήκες διδασκαλίας και καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης».
Και ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος ερωτηθείς από το «Ε» να απαντήσει σ’ όσα …εξ’ αμάξης του σύρουν οι πολιτικοί παράγοντες της μειονότητας κράτησε χαμηλούς τόνους…τονίζοντας ότι το θέμα αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα και θα επιλυθεί στους κόλπους της με την εφαρμογή του νόμου και ότι σε καμιά περίπτωση το θέμα αυτό δεν έχει τις πολιτικές προεκτάσεις που θέλουν να του αποδώσουν, αυτή (πολιτική διάσταση) τη δίνουν τα πολιτικά κόμματα (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ)που με ανακοινώσεις τους είτε καταδικάζοντας (Ν.Δ.) είτε καλύπτοντας (ΠΑΣΟΚ) είτε τηρώντας ισορροπίες (ΣΥΝ)…ρίχνουν νερό στον μύλο του κ. Μάντατζη, που μετά μανίας επιδιώκει να το αναγάγει σε πολιτικό θέμα.
Απόσπασμα από την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ξάνθης
«Η απαράδεκτη όμως αυτή αντιμετώπιση παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις γιατί αντιστρατεύεται την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για αναβάθμιση της παιδείας.
Αντιστρατεύεται την παιδεία, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή έθεσε από την πρώτη στιγμή ως πρώτη της προτεραιότητα και Οφείλει να μην τη θυσιάσει στο βωμό οποιασδήποτε σκοπιμότητας.
Αντιστρατεύεται το νόμο που ισχύει για όλους τους Έλληνες, που αυτή η κυβέρνηση θεσμοθέτησε προς όφελος των μαθητών. Σε όλα τα σχολεία της Ελληνικής επικράτειας δεν υπάρχει τμήμα με περισσότερους από 25-27 μαθητές. Δεν είναι δυνατόν να απαιτούν οι δυνάμεις του χθες, να λειτουργούν σήμερα τμήματα των 35 μαθητών.
Η προτεραιότητα στην αναβάθμιση της παιδείας και σης ίσες ευκαιρίες για όλους είναι ορατή, και γίνεται πράξη μέρα με τη μέρα και ιδιαίτερα σήμερα, που στο Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ένας Θρακιώτης Υπουργός, υπεύθυνος, αποτελεσματικός και βαθύς γνώστης της εκπαίδευσης αλλά και της περιοχής μας.
Η Νέα Δημοκρατία με συνέπεια, εφαρμόζει μια ευρωπαϊκή πολιτική χωρίς διαχωριστικές γραμμές, σκοταδισμούς και πισωγυρίσματα.
Σταθερά πιστή, στην πολιτική της ισονομίας και της ισοπολιτείας, της ευημερίας και της ανάπτυξης, υπηρετεί αταλάντευτα τον τόπο ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, χωρίς συμβιβασμούς αλλά και χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις.
Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η ισονομία και ισοπολιτεία είναι πράξεις και όχι λόγια».
Αλλού στρέφονται τα βέλη του το ΠΑΣΟΚ και επί της ουσίας του θέματος αυτού καθ’ αυτού …τσιμουδιά, παρέχοντας εύσχημα κάλυψη στις ενέργειες του βουλευτή του.
ΠΑΣΟΚ: «Μια πραγματικά επικίνδυνη κυβέρνηση»
«Παρακολουθούμε τις μέρες αυτές άλλη μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση του κ.Καραμανλή είναι μια πραγματικά επικίνδυνη κυβέρνηση. Είναι ανίκανη να διευθετήσει ένα ζήτημα εγγραφής δεκαπέντε μαθητών δημοτικού. Ποιος άραγε περιμένει να επιλύσει τα θεσμικά, τα λειτουργικά και τα στρατηγικά ζητήματα όλων των &#94

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ανταλλαγές, ειλημμένη απόφαση!

Ενώπιον της εισα^…