Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Ο κ. Τάτσης πραξικοπηματικά ως έχει μάθει…»

«Ο κ. Τάτσης πραξικοπηματικά ως έχει μάθει…»

0

Μύδρους εξαπολύει ο Δήμαρχος Τοπείρου κατά του προέδρου της Διευρυμένης και του Φορέα Διαχείρισης Βιστονίδας – Ισμαρίδας, κ. Κωνσταντίνου Τάτση! Ο λόγος όπως χαρακτηριστικά είπε η «πραξικοπηματική» εισήγησή του να απενταχθεί η περιοχή του κάμπιγκ Μαγγάνων από την Ζώνη Γ της συνθήκης Ραμσάρ όπου ανήκει με την ισχύουσα ΚΥΑ και να ενταχθεί στη Ζώνη Β στο νέο Σχέδιο ΚΥΑ που είναι προς έγκριση! Ως «ευτράπελο» εκλαμβάνει αυτή την ενέργεια του κ. Τάτση αφήνοντας αιχμές ότι: « δεν υπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα του τόπου αλλά άλλων» που έρχεται σε αντίθεση με την συνολική πρόταση του νομού στην οποία συμπεριλήφθηκαν οι προτάσεις των δήμων της Νομαρχίας και των εμπλεκομένων φορέων. Αυτή η εισήγηση του κ. Τάτση …έβαλε φωτιά στα μπατζάκια του κ. Χατζηευαγγέλου ο οποίος τρέχει και δεν φτάνει τώρα – μόλις προχθές ήρθε από την Αθήνα – σε μια προσπάθεια όχι πλέον να επιδιώξει νέους θύλακες ανάπτυξης αλλά να διατηρήσει τα κεκτημένα δηλ. το κάμπιγκ Μαγγάνων στη Ζώνη Γ που είναι σήμερα.
«Ο κ. Τάτσης πραξικοπηματικά ως έχει μάθει…»
Χατζηευαγγέλου: «Στις προτάσεις μας για τη συνθήκη Ραμσάρ προτείναμε ότι αν δεν γινόταν κάποιες αλλαγές για κάποιους θύλακες που βάζαμε είτε στην περιοχή Ερασμίου είτε στην περιοχή Μαγγάνων είτε στην περιοχή της «Φωνής της Αμερικής» τουλάχιστον να παραμείνει όπως έχει η περιοχή με τις γνωστές ζώνες. Αντί να μπουν καινούργιοι θύλακες ώστε να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη είτε στον αγροτικό τομέα είτε στον τουριστικό τομέα βλέπουμε κάποιες περιοχές όπως το κάμπινγκ Μαγγάνων που ήταν ενταγμένο στη Γ Ζώνη στην προηγούμενη ΚΥΑ να απεντάσσεται και να μεταφέρεται στη Β ζώνη που είναι απαγορευτική για τέτοιους είδους παρεμβάσεις. Όμως ο κ. Τάτσης πραξικοπηματικά ως έχει μάθει από την προηγούμενη δημόσια του ζωή πριν το 1973 μας δημιουργεί πρόβλημα και τώρα προσπαθούμε να κρατήσουμε τα κεκτημένα. Ο κ. Τάτσης και οι εγκάθετοί του δείχνουν ότι δεν υπηρετούν τα πραγματικά συμφέροντα του τόπου άλλα άλλων… Καλώ τους τοπικούς εκπροσώπους που συμμετέχουν στο συμβούλιο του φορέα από την Ξάνθη να πάρουν θέση».
Το «Ε» απευθύνθηκε στον κ. Τάτση να καταθέσει την άποψή του όμως αυτό δεν στάθηκε δυνατό διότι συμμετείχε στο συνέδριο της ΕΝΑΕ στην Αθήνα. Ο κ. Τάτσης θα απαντήσει στον κ. Χατζηευαγγέλου στο φύλλο της Τρίτης 20 Μαΐου.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επέστρεψαν με το διεθνές βραβείο από τη Ρώμη

Επέστρεψε από τη …