«Είστε υπεύθυνος κ. υπουργέ»!

0

Τα τελευταία τους χαρτιά παίζουν οι εργαζόμενοι στη ΣΕΒΑΘ και στη ΣΕΠΕΚ εν όψει και του τυπικού κλεισίματος της πρώτης στη αναμενόμενη συνέλευση των μετόχων στις 25 Ιουλίου και της ζοφερής υφιστάμενης κατάστασης της δεύτερης, λόγω έλλειψης αντικειμένου εργασίας (όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη ΣΕΠΕΚ) και της πιθανολούμενης πώλησής της.
Έτσι για μια ακόμη φορά όπως αποφάσισαν σε πρόσφατη γενική συνέλευση των δύο σωματείων, προέβησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του γραφείου του υπουργού κ. Κοντού από το πρωί της Παρασκευής 18 Ιουλίου, αψηφώντας το μήνυμα του κ. Κοντού που σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Αναζητήσεις» τους χαρακτήρισε «αχάριστους που δεν αναγνωρίζουν την προσπάθειά του». Το μήνυμα όμως φαίνεται πως έπιασε τόπο στον πρόεδρο του σωματείου της ΣΕΒΑΘ κ. Αραμπατζή που…έλαμψε δια της απουσίας του (επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις) καθώς και του προέδρου του Εργατικού κέντρου Ξάνθης κ. Παπαχρήστου και του Αν. προέδρου κ. Γιαχοντούδη που τυγχάνει να ήταν και παλιός εργαζόμενος στη ΣΕΒΑΘ. Τις απουσίες αυτές κατήγγειλε το μέλος του σωματείου εργαζομένων στη ΣΕΒΑΘ κ. Μπάμπης Χρυσοχοϊδης.
«Είστε υπεύθυνος κ. υπουργέ»!
Η ενέργεια αυτή των εργαζομένων παρότι η παρουσία τους ήταν σχεδόν απουσία…γεγονός που δημιούργησε απογοήτευση και …προγραφές από τον κ. Καρασακαλίδη (σύμφωνα με τις ακόλουθες δηλώσεις του) , τα αναρτημένα πανό, το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης αλλά και οι δηλώσεις του προέδρου του σωματείου της ΣΕΠΕΚ κ. Καρασακαλίδη και του μέλους του σωματείου της ΣΕΒΑΘ κ. Μπάμπη Χρυσοχοϊδη (εκπροσωπούσε τον κ. Αραμπατζή) ήταν μια σαφή ένδειξη ότι επιρρίπτουν την απόλυτη ευθύνη στον κ. Κοντό για την κατάσταση στα δύο εργοστάσια
Καρασακαλίδης: «Είμαστε εδώ κάνοντας διαμαρτυρία και καταδεικνύοντας ότι το πρόβλημα με τα δύο εργοστάσια δεν έχει λυθεί και αυτή η ψυχοφθόρος διαδικασία πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Στη ΣΕΠΕΚ δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας. Καθόμαστε και πληρωνόμαστε. Λένε ότι θα την πωλήσουν . Όταν το ακούμε αυτό γελάμε…Ποιος θα αγοράσει μια εταιρεία που δεν έχει αντικείμενο, δεν υπάρχει ούτε ένα γουρούνι….Είμαστε εδώ γιατί ο κ. Κοντός είναι υπουργός της κυβέρνησης που κλείνει τα εργοστάσια. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς τους εργαζόμενους και των δύο εργοστασίων. Πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσουν, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους να στοιχηθούν πίσω από τα σωματεία. Κανείς δεν θα τρέξει γι αυτούς! Αυτοί θα τρέξουν για τον εαυτό τους Να σταματήσει ο ωχαδεδερφισμός! Εμείς απ’ την μεριά μας θα ελέγξουμε τους απόντες στην συγκέντρωση και θα έχουν τις ανάλογες κυρώσεις. Δεν θα ενδιαφερθώ εσαεί γι αυτούς»!
Χρυσοχοϊδης: «Είμαστε εδώ γιατί ο κ. Κοντός έχει ευθύνη έτσι όπως έχει δεσμευτεί δημόσια. Δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύεις του και αυτές ήταν ότι δεν θα κλείσει καμιά εταιρεία και θα γίνει το καλύτερο για τους εργαζόμενους και αυτή τη στιγμή είμαστε λίγες μέρες πριν την εκκαθάριση και δεν έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση. Α’ την στιγμή που ανέλαβε ο κ. Κοντός το 2004 με δικές του διοικήσεις είχε πει ότι θα εξυγιάνει τις εταιρείες. Τα λεφτά ήταν αρκετά για να εξυγιανθούν. Τώρα λέει δικαιολογίες. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες και να μην μας απειλεί με μηνύσεις»
ΨΗΦΙΣΜΑ
Απεργιακής συγκέντρωσης στην Ξάνθη
18.7.2008
Κύριε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σήμερα 18 Ιουλίου 2008 παρ όλο τον αγώνα μας για την συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων μας αυτό πια φαντάζει αδύνατο και οδεύουμε σε εκκαθάριση και ουσιαστικό κλείσιμο τους . Δυστυχώς ακόμα και αυτό το ελάχιστο για τον τόπο μας, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, είναι θολή και αμφίβολη . Θυμίζουμε ότι είμαστε 7 εργάσιμες ημέρες πριν την εκκαθάριση και συγκεκριμένη πρόταση για μας δεν υπάρχει.
Θυμίζουμε ότι έχετε δεσμευτεί δημόσια ουκ ολίγες φορές και τον Φεβρουάριο μέσα στην Βουλή ότι δεν μιλάμε για κλείσιμο των εργοστασίων αυτών και ότι για τους εργαζόμενους θα γίνει το καλύτερο. Μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις αυτές είναι στον αέρα και ο ελάχιστος χρόνος που μένει δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας . Επειδή η ακολουθία λόγων και έργων χαρακτηρίζει τον πολιτικό άνδρα (κατά αρχαιότητα) , ζητάμε να μας ενημερώσετε άμεσα αν όντως υπάρχει σοβαρή και αξιόλογη πρόταση για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα δυο εργοστάσια .
Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκριση σας αντιλαμβανόμενος την δεινή θέση μας (οικονομική και ψυχολογική )
Σωματεία Εργαζομένων ΣΕΒΑΘ – ΣΕΠΕΚ

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση ενάντια στην προκατάληψη

Την πρώτη του εκδ …