«Ο δρόμος πρέπει να γίνει»

0

«Αδειάζει» εμμέσως πλην σαφώς το Δήμαρχο Μύκης κ. Αγκά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη. Το μήνυμα που του στέλνει μέσα από το «Ε» είναι ξεκάθαρο:«Ο δρόμος πρέπει να γίνει! Έχουμε χρέος να στηρίξουμε ένα νέο επιχειρηματία που έκανε μια τόσο μεγάλη επένδυση στην περιοχή»!
Ο λόγος για τον κ. Σεφέρ Μεχμέτ κατοίκου του Δήμου Μύκης, ο οποίος καταθέτοντας ίδια κεφάλαια αλλά και επιδοτούμενος μέσα από πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ υλοποίησε ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 700.000 ευρώ – την οικογενειακή ταβέρνα «Αγνάντεμα» – στον οικισμό Άλμα στο 10ο χιλιόμετρο Ξάνθης – Εχίνου. Το πρόβλημα προέκυψε από την πεισματική άρνηση του Δημάρχου Μύκης να κατασκευάσει ένα κομμάτι δρόμου 600 μέτρων, στερώντας έτσι την προσβασιμότητα των τουριστικών λεωφορείων στην ταβέρνα και κατ’ επέκταση οδηγώντας τον συγκεκριμένο επιχειρηματία στα πρόθυρα της καταστροφής. Το θέμα όπως είναι γνωστό το ανέδειξε σε αναλυτικό ρεπορτάζ το «Ε» στο φύλλο του Σαββάτου, όπου ο κ. Αγκά δήλωσε ανένδοτος και εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του κ. Σεφέρ.
Ο κ. Μάντατζη δήλωσε ενήμερος για το θέμα και επιπρόσθετα ότι το έχει συζητήσει με τον κ. Αγκά, του οποίου η αιτιολογία ήταν η έλλειψη πόρων. Ο κ. Μάντατζη ως αυτοδιοικητικός συμμερίστηκε την άποψη ότι η έλλειψη πόρων είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που ταλανίζει τους δήμους, ωστόσο δήλωσε αποφασισμένος να παρέμβει αναδεικνύοντας το πρόβλημα, ώστε να βρεθεί μια λύση και να αποσοβηθεί μια οικονομική καταστροφή νέου επιχειρηματία από την μειονότητα: «Τέτοιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αυξάνοντας την επισκεψιμότητα, η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να τις στηρίζει».
Για το θέμα – σύμφωνα με πληροφορίες μας – είναι ενήμερος ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας και ήδη έχει εγκρίνει ένα ποσό για την κατασκευή του δρόμου, γεγονός που καταδεικνύει ότι η ελληνική πολιτεία έχει ευήκοα ώτα. Όμως δεν έχει απορροφηθεί από το Δήμο Μύκης, γεγονός που καταρρίπτει το επιχείρημα του Δήμου Μύκης ότι δεν έχει πόρους, η δε διαιώνιση του θέματος και η έλλειψη οποιουδήποτε δείγματος καλής θέλησης από το δήμαρχο Μύκης στην επίλυσή του, του προσδίδει άλλες διαστάσεις που είναι μακράν της έλλειψης πόρων.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση από το Σύνδεσμο Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Θράκης για να συζητήσουν επίκαιρα θέματα που τους αφορούν

Την Τετάρτη 23 Ιανο&…