Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Επιστήμονες προσκηνίου και όχι παρασκηνίου»

«Επιστήμονες προσκηνίου και όχι παρασκηνίου»

0

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008, στις 10:00 π.μ., στο κατάμεστο από φίλους και συγγενείς αμφιθέατρο «Κ. Καραθεοδωρής», στα Κιμμέρια Ξάνθης, η τελετή ορκωμοσίας των διπλωματούχων αποφοίτων της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.
Στην ομιλία του, που άνοιξε και την εκδήλωση, ο Κοσμήτορας της Σχολής, κ. Διαμαντής, αφού συνεχάρη τους φοιτητές για την επιτυχία τους, μίλησε για την τιμή που πρέπει επίσης ν’ αποδοθεί και στους γονείς των πρώην, πλέον, φοιτητών, για τους κόπους και τις θυσίες των πρώτων για να καταστεί δυνατή η αποφοίτηση για τους τελευταίους. Δεν παρέλειψε ο κ. Διαμαντής ν’ αναφερθεί στην δύσκολη χρονική συγκυρία στην οποία οι σημερινοί απόφοιτοι θα κληθούν να επιζητήσουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση, ούτε και στις προκλήσεις που συνιστά γι’ αυτή τους την αποκατάσταση η επιδιωκόμενη εξομοίωση των πτυχίων τους με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο καθηγητής κ. Στέφανος Σπάρταλης, ο οποίος συνεχάρη τους απόφοιτους εκ μέρους των προέδρων όλων των Τμημάτων της Σχολής, ενώ τον ακολούθησε στο βήμα της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος αφού ευχήθηκε για την επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία των αποφοίτων, τους ζήτησε να συνδυάσουν την επαγγελματική επάρκεια που κατέχουν με την ακεραιότητα του χαρακτήρα για εκπροσωπήσουν επάξια την Σχολή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Τελευταίοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι δύο πρωτεύσαντες αριστούχοι απόφοιτοι της Σχολής, οι οποίοι αφού μίλησαν συνοπτικά για την πενταετή εμπειρία τους τόσο στην Πολυτεχνική Σχολή όσο και στην πόλη της Ξάνθης γενικότερα, αναφέρθηκαν στα γνωστικά και επαγγελματικά εφόδια τα οποία απέκτησαν στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Ακολούθησε βράβευση των δύο πρωτευσάντων φοιτητών από τον Κοσμήτορα της Σχολής, η επίδοση της υποτροφίας «Ι. και Α. Παπαπαρασκευά» σε πρωτεύσαντες φοιτητές από την κα Παπουτσόγλου και η επίδοση του χρηματικού βραβείου που θεσπίζει κάθε χρόνο η Μητρόπολη Ξάνθης σε ένα φοιτητή του Τμήματος Περιβάλλοντος, από τον Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμονα.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ορκωμοσία των διπλωματούχων αποφοίτων και έκλεισε με ένα μουσικό δρώμενο από τον πολιτιστικό σύλλογο «Ακολουθώντας τα μονοπάτια της Παράδοσης» των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σταθερά ‘στάσιμος’ ο Νομός Ξάνθης το 2007

Η σταθερή στασιμότητα του Νομού Ξάνθης το 2007 τόσο στον τομέα της απασχόλησης όσο και στο…