Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Μέρα κοινωνικής Διαμαρτυρίας και περισυλλογής»

«Μέρα κοινωνικής Διαμαρτυρίας και περισυλλογής»

0

«Μέρα κοινωνικής Διαμαρτυρίας και περισυλλογής», χαρακτηρίζει την 3η Δεκέμβρη που έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ενωμένων Εθνών και το Εθνικό Κοινοβούλιο ως «Ημέρα των ΑΜΕΑ», ο πρόεδρος του συλλόγου ΑΜΕΑ Ξάνθης κ. Κώστας Αμοιρίδης: «Σίγουρα τα προβλήματα των ΑΜΕΑ δεν τελειώνουν ούτε είναι προβλήματα μια ημέρας αλλά με τη δημοσιότητα που δίνεται ευαισθητοποιούν τον πολύ κόσμο» , δηλώνει ο κ. Αμοιρίδης και αναφέρεται σ’ αυτά που έγιναν αλλά και δεν έγιναν την χρονιά που πέρασε για τα άτομα με αναπηρίες.
«ΣΤΗΡΙΞΗ» για τα ΑΜΕΑ
Ως θετικό εκτιμά το γεγονός ότι κάθε χρόνος που περνάει καλυτερεύουν τα πράγματα στο θέμα της κοινωνικής αντίληψης του κόσμου για τους ανάπηρους, ότι έχει πλέον παγιωθεί μια διαφορετική νοοτροπία που έχει ως στοιχείο την ευαισθητοποίηση, όπως επίσης και το γεγονός ότι τα ΑΜΕΑ έχουν μπει πλέον στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης ως πολύ θετική ενέργεια χαρακτήρισε την ίδρυση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΣΤΗΡΙΞΗ» από την Νομαρχία Ξάνθης (το θέμα έρχεται προς έγκριση από το Νομαρχιακό συμβούλιο) που θα παρέχει βοήθεια σε ανθρώπους που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό σε γέροντες, σε ορφανά, σε άτομα με αναπηρίες.
Προβλήματα στις μετακινήσεις
Παρόλα αυτά σ’ αυτά που δεν έγιναν και δημιουργούν ένα πλέγμα προβλημάτων που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες συγκαταλέγονται κυρίως προβλήματα στην μετακίνηση.
Γολγοθάς η μετακίνηση μέσα στην πόλη όταν παρατηρείται το σύνηθες φαινόμενο, πεζοδρόμια με παρκαρισμένα αυτοκίνητα και κατειλημμένες ράμπες. Επίσης ο αποκλεισμός των ΑΜΕΑ από εμπορικά και υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστήματα καθώς αυτά που έχουν προβλέψει την προσβασιμότητα …μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού καθώς και τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία , αστικά) τα οποία είναι απροσπέλαστα για άτομα με αναπηρίες καθιστώντας τις μετακινήσεις τους πολύ δύσκολες.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μαύρα τα μαντάτα» για την επιχειρηματικότητα

Εμβόλιμο: Μόνο κα …