Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Τον έλεγχο κανείς δεν πρέπει να φοβάται!»

«Τον έλεγχο κανείς δεν πρέπει να φοβάται!»

0

Στο θέμα που ανέκυψε με την παραίτηση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Υγείας Ξάνθης «για λόγους» ευθιξίας» όπως σημείωσε στο «Ε» ο πρόεδρός της κ. Φιλίππου, εξαιτίας σχετικού εγγράφου του κ. Νομάρχη προς την Επιτροπή μετά από ανώνυμη καταγγελία, επανέρχεται το «Ε», με την τοποθέτηση του Νομάρχη Ξάνθης κ. Παυλίδη επί του θέματος, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλλει.
Σημειώνεται ότι στην καταγγελία γίνεται λόγος για επιδόματα που δίνονται σε ανάπηρους «μαϊμού» και όχι σε πραγματικούς δικαιούχους οι οποίοι καλούνται και επανακαλούνται σε επιτροπές ενώ οι άλλοι βγαίνουν ισοβίως χωρίς επανέλεγχο: «Οφειλόμενη και επιβεβλημένη ενέργεια» , χαρακτήρισε ο κ. Νομάρχης την παρέμβαση του, η οποία έγινε μετά από 1,5 μήνα αφ’ ότου και διαπιστώθηκε η αύξηση σε 12% του ποσοστού των δικαιούχων επιδόματος.
Νομάρχης: «Είναι ένα υπηρεσιακό και οφειλόμενο έγγραφο σαν συνέχεια κάποιων καταγγελιών που προηγήθηκαν. Η καταγγελία αναφερόταν με ιδιαίτερα αρνητικά χρώματα σε κάποιες καταστάσεις. Μετά από 1,5 μήνα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μια πολύ μεγάλη αύξηση των ποσοστών αναπηρίας που έπρεπε να διερευνηθεί. Δεν υπάρχει προσωπικά καμιά αιχμή σε κανένα υπήρξε όμως αυτή η καταγγελία όπως και μια καταγγελία από ένα γιατρό που έπρεπε να διερευνηθεί. Εμείς δεν είχαμε δικαίωμα να αποσιωπήσουμε τα πράγματα και μάλιστα το ύφος που χρησιμοποιήσαμε σε σχέση με τις καταγγελίες ήταν πολύ προσεκτικό».
Το κομμάτι της διερεύνησης όμως όπως επεσήμανε ο κ. Νομάρχης δεν το ανέλαβε η Νομαρχία Ξάνθης, καθώς οι επιτροπές αυτές είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και της ευρύτερης αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας.
Και ο κ. Νομάρχης καταλήγει: «Όλοι μας καθημερινά ελεγχόμαστε και πρέπει να ελεγχόμαστε. Ο έλεγχος αυτός έχει να κάνει με τη διασφάλιση της δικής μας εικόνας. Ο δημόσιος και ο ειδικός έλεγχος διασφαλίζει την ακεραιότητα του έργου μας. Τον έλεγχο κανείς δεν πρέπει να τον φοβάται!»

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συσκέψεις φορέων υπό την προεδρία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Θρακιώτης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ξάνθης, κ. Αλέξανδρος Κον…