Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Η αγορά της Ξάνθης είναι καλή και ανταγωνιστική! Προτιμείστε την»

«Η αγορά της Ξάνθης είναι καλή και ανταγωνιστική! Προτιμείστε την»

0

Αποτελεί παράδοση πλέον κάθε χρόνο τέτοιες μέρες …η βόλτα του Νομάρχη Ξάνθης κ. Παυλίδη στην Δημοτική αγορά. Η σημειολογία της κίνησης έγκειται σε μια προσπάθεια αποτίμησης της αγοραστικής κίνησης καθώς σ’ αυτή αντικατοπτρίζεται η συνολική αλλά και σ’ ένα δι’ επιστασίας έλεγχος των τιμών επάρκειας των προϊόντων. Επιπρόσθετα δε επιχειρείται μια τόνωση της αγοράς με την προτροπή προς τους Ξανθιώτες να εμπιστευτούν και να προτιμήσουν για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους την ντόπια αγορά. Για τους λόγους αυτούς αλλά και από τη διάθεση του νομάρχη για μια προσωπική επαφή και ανταλλαγής ευχών με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην δημοτική αγορά, ο ίδιος, συνοδευόμενος από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών ελέγχου Υγείας κ. Νεάρχου, Εμπορίου κ. Βακιάνη, κτηνιατρικής κ. Σάββα και τον αντινομάρχη κ. Τουρκές επισκέφτηκαν το πρωί της Δευτέρας εμπορικά καταστήματα όπου συνομίλησαν με τους καταστηματάρχες, ενημερώθηκαν για τις τιμές για την κίνηση και για την επάρκεια και αντάλλαξαν ευχές.
Στη συνέχεια ο κ. Νομάρχης έκανε δηλώσεις , απηύθυνε προτροπές και μοίρασε ευχές προς όλο τον Ξανθιώτικο λαό:
«Εδώ και πολλά χρόνια τέτοιες μέρες επισκεπτόμαστε την αγορά για δύο λόγους. Για να δούμε ποια είναι η γενικότερη κατάσταση καθώς στη δημοτική αγορά αντικατοπτρίζετε η συνολική εικόνα της Ξανθιώτικης αγοράς και δεύτερο για να ανταλλάξουμε ευχές και διαμέσου των εδώ επαγγελματιών να ευχηθούμε σ’ όλο τους επαγγελματίες και τους Ξανθιώτες».
Οι τιμές ίδιες με τις περσινές με ελαφρές διακυμάνσεις
Αυτή είναι η διαπίστωση του Νομάρχη Ξάνθης και των υπηρεσιών της Νομαρχίας, γεγονός που επιβεβαιώνει σχετικό ρεπορτάζ του «Ε».
Νομάρχης: «Η αγορά φέτος αναφορικά με τις τιμές είναι πολύ καλή. Οι τιμές είναι στα περσινά επίπεδα στα περισσότερα είδη και παρατηρείται σε ορισμένα είδη μια ελαφρά κάμψη ενώ σε λιγότερα μια ελαφρά άνοδος. Αναφορικά με την κίνηση οι απόψεις διίστανται, καθώς άλλοι είναι ευχαριστημένοι και άλλοι όχι. Αυτό που ενδιαφέρει είναι οι τιμές οι οποίες είναι συνάρτηση και της ζήτησης»
«Η αγορά της Ξάνθης είναι καλή και ανταγωνιστική…προτιμείστε την»!
….η επισήμανση του κ. Νομάρχη που επεκτείνεται σε προτροπή του τύπου: «Προτιμείστε την τοπική αγορά και αφήστε τα shopping therapy σε άλλες αγορές γιατί αυτό έχει επίπτωση σ’ όλο τον κοινωνικό ιστό»
Νομάρχης: « Πρέπει να μάθουμε να καταναλώνουμε εδώ, να ψωνίζουμε απ’ εδώ! Γιατί όταν φεύγει απ’ εδώ χρήμα δεν το χάνει μόνο ένας επαγγελματίας, το χάνουμε όλοι μας, όλες οι δομές , σ’ όλα τα επίπεδα. Γι αυτό πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση εκτός Ξάνθης. Καλό το shopping therapy εκτός νομού αλλά πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι έχουμε καλή και ανταγωνιστική αγορά που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από άλλες».
Από πλευράς ελέγχων ο κ. Νομάρχης σημείωσε ότι αυτοί είναι σταθεροί ότι υπάρχει πλήρης εικόνα της αγοράς και των σημείων όπου διαπιστώνονται παρατυπίες αλλά ότι η γενική διαπίστωση που επιβεβαιώνει τον κανόνα είναι ότι οι επαγγελματίες μας στο χώρο της ποιότητας και της υγιεινής είναι σε πολύ καλό επίπεδο Ειδικά δε οι χώροι εστίασης δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από πουθενά.
Τέλος ο κ. Νομάρχης ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για τις υπηρεσίες τους στην ενημέρωση και ευχήθηκε προς όλους τους Ξανθιώτες ένα χρόνο ειρηνικό με υγεία, προκοπή και δημιουργία!
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Κλείνουμε για να μην μας κλείσουν»

Κλειστές θα παρα_…