Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Το «Δέντρο των Ευχών» και οι άπορες οικογένειες της Ξάνθης

Το «Δέντρο των Ευχών» και οι άπορες οικογένειες της Ξάνθης

0

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας, η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ξάνθης και η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, θα τοποθετήσουν ένα ξεχωριστό δέντρο. Λέγεται «Δέντρο των Ευχών» και εντάσσεται στα πλαίσια της συνεχιζόμενης προσπάθειας για ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε κοινωνικά θέματα και σε δράσεις προσφοράς και αγάπης, ενταγμένες βέβαια και στο πνεύμα των γιορτινών ημερών που πλησιάζουν.
Μιλώντας στο «Ε», ο Περιφερειακός Έφορος Ξάνθης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, κ. Νασσόπουλος Χαράλαμπος, εξήγησε τι είναι αλλά και τι σημαίνει η συγκεκριμένη προσπάθεια: «Πρώτος στόχος της προσπάθειας είναι να γεμίσει το δέντρο που μας πρόσφερε και θα τοποθετήσει η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης με χριστουγεννιάτικα αστεράκια, που έχουν φτιάξει Λυκόπουλα ηλικίας επτά έως δέκα ετών. Με την αγορά ενός αστεριού κατασκευασμένο από τα Λυκόπουλα μπορεί ο καθένας να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, εκφράζοντας παράλληλα έμπρακτα την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη τις γιορτινές αυτές μέρες. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αξιοποιηθούν σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης, για την συγκέντρωση τροφίμων για τους συμπολίτες μας που για διάφορους λόγους χρήζουν βοήθειας. Η επιλογή των οικογενειών που θα βοηθηθούν ανήκει αποκλειστικά στο τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου, σύμφωνα με τα κριτήρια τα οποία έχει θέσει. Χαιρόμαστε που η πρωτοβουλία μας αυτή αγκαλιάστηκε από την Δ.Ε.Α.Ξ. και καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν με οποιοδήποτε ποσό. Άλλωστε στην δύσκολη, οικονομικά, περίοδο που διανύουμε, ακόμη και η προσφορά ενός ευρώ είναι σημαντική».
Από την πλευρά της Δ.Ε.Α.Ξ., ο Πρόεδρός της, κ. Φανουράκης Μανώλης, δήλωσε στο «Ε» ότι «Η συγκέντρωση προσφορών από ιδιώτες και επιχειρήσεις της περιοχής μας είναι μία προσπάθεια που γίνεται για ένατο συνεχή χρόνο. Γίνεται στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής και προσφοράς για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και για φέτος είμαστε χαρούμενοι που έχουμε σαν αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια και την Περιφερειακή Εφορεία Ξάνθης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Ήδη έχουν επιλεγεί τριακόσιες οικογένειες αλλά περιμένουμε ο αριθμός αυτός να αυξηθεί μέχρι την ημερομηνία διανομής της βοήθειάς αυτής, η οποία υπολογίζουμε να γίνει στις 22 με 23 Δεκεμβρίου. Η επιλογή των οικογενειών αυτών έχει γίνει με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, ενώ πολλές από αυτές έχουν υποδειχθεί από συμπολίτες μας και η συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκεται στον κυρίως οικιστικό ιστό του Δήμου. Θα θέλαμε να μπορούσαμε να επεκτείνουμε την δράση μας και πέρα από αυτόν αλλά δυστυχώς η πρόσφατη κρίση έφερε κάποια προσκόμματα όσον αφορά στη δυνατότητα επιχειρήσεων του νομού μας να μας συνδράμουν ακόμη περισσότερο. Πάντως κάθε δυσκολία θα ξεπεραστεί και ο Δήμος Ξάνθης και οι υπηρεσίες του θα βρεθούν και πάλι κοντά σε όσους το έχουν ανάγκη αυτές τις γιορτινές ημέρες».
Βεβαίως οι προσφορές αγάπης δεν έχουν χρονικό περιορισμό, γι’ αυτό και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται για τις προσφορές τους και για περισσότερες πληροφορίες στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Ξάνθης, που βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου 30, καθώς και στα τηλέφωνα 25410 66304 και 25410 68658.
Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συσκέψεις φορέων υπό την προεδρία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Θρακιώτης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ξάνθης, κ. Αλέξανδρος Κον…