Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Πράσινο φως» για την ανέγερση 20 νέων Εργατικών κατοικιών

«Πράσινο φως» για την ανέγερση 20 νέων Εργατικών κατοικιών

0

Μετά από μια 20χρονη διαδρομή μέσα στα δαιδαλώδη γραφειοκρατικά μονοπάτια της δημόσιας διοίκησης, δίνεται επιτέλους το «πράσινο φως» για την ανέγερση 20 εργατικών κατοικιών στον Δήμο Σταυρούπολης από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Η υπόθεση «κολλούσε» στα τοπικά ρυμοτομικά και σ’ άλλα τινά γραφειοκρατικά, «ξεκόλλησε» και ήδη τέλος Ιουλίου, όπως μας πληροφορεί ο Δήμαρχος Σταυρούπολης κ. Γιώργος Καρασακαλίδης που κίνησε γη και ουρανό για να τελεσφορήσει το θέμα που αποτελούσε 20χρονο αίτημα του Δήμου, θα κατατεθεί ο σχετικός φάκελος προς έκδοση οικοδομικής άδειας στην Πολεοδομία της Νομαρχίας Ξάνθης και αναμένεται μέχρι τον Φεβρουάριο να αρχίσει η δημοπράτηση του έργου.
20 νέες Εργατικές Κατοικίες στη Σταυρούπολη
Οι 20 εργατικές κατοικίες θα ανεγερθούν βορειοδυτικά του οικισμού Σταυρούπολης δίνοντας έτσι την δυνατότητα επέκταση του οικισμού στο σημείο αυτό. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΟΕΚ που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του δήμου, η αρχιτεκτονική τους δομή θα είναι απόλυτα συνυφασμένη με το παραδοσιακό χρώμα του οικισμού και το ευρύτερο περιβάλλον καθώς ο σχεδιασμός του δήμου είναι να καταστεί η Σταυρούπολης επίκεντρο οικοτουριστικής ανάπτυξης. Έτσι υιοθετείται η Θρακιώτικη και Μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Οι κατοικίες και οι μεζονέτες θα είναι διώροφες, με κεραμοσκεπές και περιβάλλοντα χώρο διαμορφωμένο με λιθόστρωτα μονοπάτια.
Κίνητρα για τους δημότες Σταυρούπολης
Κίνητρο για συγκράτηση του πληθυσμού της Σταυρούπολης αλλά και προσέλκυσης των δημοτών της που κατοικούν εκτός αυτής να επανέλθουν στον τόπο τους αποτελεί η ανέγερση αυτών των κατοικιών και μ’ αυτό το σκεπτικό ο τότε δήμαρχος Σταυρούπολης κ. Χαρίλαος Ανθόπουλος κατέθεσε το αίτημα και μαζί παραχώρησε το οικόπεδο των 25 στρεμμάτων για την ανέγερση των κατοικιών. Ο κ. Καρασακαλίδης εκτιμά πως θα δημιουργηθεί έτσι μια αναζωογόνηση του οικισμού αφού 20 οικογένειες που θα πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο ΟΕΚ θα στεγαστούν εκεί και θα συμβάλλουν δυναμικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Σύμφωνα δε με ανακοίνωσή του ευχαριστεί: «τον πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας κ. Σελιανάκη Αντώνιο, τους συνεργάτες του κ.κ. Μισύρη Ιωάννα και Σαρλάνη Βάγια για την πολύτιμη συνεισφορά τους και αδιάλειπτη συνεργασία, καθώς επίσης και τα στελέχη της Πολεοδομίας Ν. Ξάνθης κ.κ. Παπαλεξίου Δημήτριο, Νάστο Γεώργιο και Φάκα Όλγα που επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο, ευαισθησία και αποτελεσματικότητα συνετέλεσαν τα μέγιστα στην επιτάχυνση της διαδικασίας».
Σχεδιασμός για την καλλιέργεια τρούφας
Αλλά και άλλες ενέργειες γίνονται στην κατεύθυνση αυτή που έχουν σχέση μ την ενδυνάμωση της οικονομίας. Ήδη μετά την ημερίδα όπου παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός του δήμου και οι αναπτυξιακές του προοπτικές (Μάιο 2008) εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δημοτών που έχουν εκτάσεις στην Σταυρούπολη για την καλλιέργεια τρούφας. Έτσι όπως μας πληροφορεί ο κ. Καρασακαλίδη πρόκειται να γίνει μια μελέτη που θα χαρακτηρίζει ως τρουφογενείς ζώνες κάποιες περιοχές μέσα στις οποίες θα τοποθετηθούν τα ειδικά εμβολιασμένα δέντρα ώστε να δοθεί ώθηση στην καλλιέργεια της τρούφας κατά τα πρότυπα του νομού Γρεβενών που έχει αυξήσει το ΑΕΠ του από αυτή την καλλιέργεια η οποία θεωρείτε πολύ προσοδοφόρα.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παρουσίαση επενδυτικών επιλογών με πωλησιακό «άρωμα»

Πραγματοποιήθηκ…